Salibandyn pääsarjajoukkueet selvillä – ErVi Akatemia korvaa SB Vaasan

ErVi Akatemia pelaa ensi kaudella Divarissa. Kuva: Juhani Järvenpää

ErVi Akatemia pelaa ensi kaudella Divarissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen Salibandyliiton hallitus on vahvistanut liiga- ja divarilisenssit eli osallistumisoikeudet pääsarjoihin kaudelle 2018-19.

Liiga- ja Divarilisenssit myönnettiin kaikille niitä hakeneille urheilullisella menestyksellään sarjapaikkaan oikeutetuille joukkueille. Salibandyliigassa ja Divarissa pelaa kaudella 18-19 molemmissa 14 joukkuetta ja naisten Salibandyliigassa 10 joukkuetta.

SB Vaasan peruutettua osallistumisensa Divariin, päätti hallitus täyttää vapautuneen sarjapaikan jo aiemmin hyväksyttyjen vapaiden sarjapaikkojen täyttöjärjestyksen mukaisesti. Ensimmäisenä täyttöjärjestyksessä oli EräViikingit Akatemia Divarin putoamiskarsinnan hävinneenä joukkueena. EräViikingit Akatemia haki Divarilisenssiä ja hallitus myönsi sen, joten Divarin sarjapaikka myönnettiin helsinkiläisseuralle.

Pääsarjajoukkueiden hakemista poikkeusluvista hallitus hyväksyi Salibandyliigassa Nokian KrP:n ja EräViikinkien hakemukset pelata kotiottelunsa kotipaikkakuntansa ulkopuolella, sekä Westend Indiansin hakemuksen pelata ottelunsa Otahallissa, jossa kiinteän katsomon kapasiteetti ei täytä pääsarjojen sarjamääräysten ehtoja. Indiansille on annettu olosuhteisiin erilliset toimintaohjeet. Indiansin poikkeuslupa kattaa runkosarjan sekä mahdollisten pudotuspelien puolivälierät ja karsintaottelut.

Naisten Salibandyliigassa hallitus hyväksyi TPS:n poikkeuslupahakemuksen pelata runkosarjan ottelut vajaamittaisella kentällä Leaf Areenalla. Divarin LNM:n poikkeuslupahakemusta pelata kotiotteluitaan vajaamittaisella kentällä Limingan liikuntahallissa ei hyväksytty.

Salibandyliigan joukkueet 2018-2019:

Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
Esport Oilers, Espoo
Happee, Jyväskylä
Karhut, Pori
Koovee, Tampere
LASB, Lahti
Nokian KrP
OLS, Oulu
SB Welhot, Kuopio
SPV, Seinäjoki
Steelers, Hämeenlinna
TPS, Turku
Westend Indians, Espoo

Naisten Salibandyliigan joukkueet 2018-2019:

Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
Koovee, Tampere
NST, Lappeenranta
Pelicans SB, Lahti
PSS, Porvoo
SB-Pro, Nurmijärvi
SS Rankat Ankat, Oulu
TPS, Turku
ÅIF, Sipoo

Divarin joukkueet 2018-2019:

EräViikingit Akatemia, Helsinki
FBC Turku
Josba, Joensuu
Limingan Niittomiehet
Loviisan Tor
Merikoski SBT, Oulu
M-Team, Helsinki
NST, Lappeenranta
Nurmon Jymy, Seinäjoki
O2-Jyväskylä
Rangers, Kirkkonummi
SalBa, Rauma
Tikkurilan Tiikerit, Vantaa
ÅIF, Sipoo

Teksti: Salibandyliitto

18 comments

  1. Miesten liigasta putoaa Kahut tai steelers ja naisten Sb pelicans.

  2. *Raks* ja *poks* kuului mosalta kun nachot ja salsat korkattiin tämän kunniaksi!

  3. Jos pelaa niin pitää ihmetellä liiton ratkaisua evätä LNM:n poikkeuslupa. Limingan liikuntahallin kenttää voi kutsua hyväksi jos vertailukohteena on pommarin pihkan tahraama lattia…

  4. Päätös evätä LMN:n pelaaminen Limingan Liikuntahallissa on ymmärrettävä.
    Kyseinen halli on yleisiltä olosuhteiltaan varsin hyvä, mutta uskoisin, että esim. kentän varoalueet, jotka ovat erittäin pienet ja todellakin riittämättömät Divariin on saattanut painaa päätöksenteossa.

  5. Kun on suhteet kunnossa, niin homma hoituu. Erän porukka voitelee saunaa. Miksi pk-seudulla yksi jengi saa pelata pelejä toisella paikkakunnalla? rakentakoon hallin tai luopukoon paikasta jos ei löydä pelipaikkaa omasta kotipaikasta. Pasila on Helsinkiä, Vantaa ei. Ketä kiinnostaa lähtee Vantaalle kattoo pelejä. Surullista että erää suositaan näin paljon, sen lisäksi erää ei olisi koskaan pitänyt päästää divariin, mutta kun saunassa päätetään ja Erä huutaa #heimaailmanisoinseura#landetmuualle

  6. Erä voitelee saunaa on kyllä yksi hienoimmista kielikuvista ikinä ;-).