Liigat

Seurapomo avasi Kotilaisen Ruotsin-siirron kariutumista: ”Kalliimpi kuin Ruotsin maajoukkuepelaajat”

14.05.
2018
Liigat

Missä Peter Kotilainen pelaa ensi kaudella? Ei ainakaan FBC Kalmarsundissa. Kuva: Esa Jokinen

Suomalaishyökkääjä Peter Kotilaisen, 23, tulevaisuuden suunnitelmat ovat edelleen auki. Yhtenä vahvana seuravaihtoehtona oli ruotsalainen FBC Kalmarsund, mutta siirto kariutui erinäisistä syistä.

Superliigaan nousseen Kalmarsundin seurapomo Per Viberg kertoi Innebandymagazinetille oman kantansa siitä, miksi Kotilainen ei lopulta siirtynyt joukkueeseen.

– Osittain meillä on Ruotsissa huonoja kokemuksia suomalaispelaajista. He ovat usein pallollisesti vahvoja, mutta pelitaktisella puolella on puutteita. Sen lisäksi Kotilainen puhuu vain vähän englantia, eikä yhtään ruotsia. Keskustelimme hänen agenttinsa kanssa hintalapusta, ja sen, sekä kokonaisuuden perusteella kyseessä oli iso riskihankinta. Hän oli kalliimpi kuin Ruotsin maajoukkuepelaajat, Viberg avasi.

Kotilainen kertoi kauden loputtua Instagramissa, että hän ei pelaa seuraavalla kaudella Happeessa eikä Suomessa ylipäätään. Vaikka Kotilaisella on ollut Pääkallo.fi:n tietojen mukaan muitakin mahdollisia kohteita ulkomaille siirtymisen suhteen, tällä hetkellä näyttää todennäköisimmältä, että ura jatkuu sittenkin Happeessa.

Kotilainen oli menneellä kaudella Happeen kantavia voimia pudotuspeleissä. Hän on ollut vuosia joukkueensa ykköspelaajia ja kuuluu myös maajoukkueen tähtipelaajiin. Vuonna 2016 Kotilainen voitti MM-kisojen pistepörssin, kun Suomi juhli MM-kultaa Latvian Riiassa.

Kotilainen itse on kommentoinut sopimustilannettaan Twitterissä toteamalla, että lisätietoa menneistä tapahtumista ja tulevista kuvioista on luvassa ensi viikolla. Vibergiä hän luonnehtii ”melkoiseksi sepäksi”.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen