Ulkomaat

Suomalaishyökkääjä palaa Sveitsiin – isot saappaat täytettävänä

18.05.
2018
Ulkomaat

Erik Härkönen palaa Sveitsiin. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch.

Sveitsin pääsarjassa pelaava Tigers Langnau on julkaissut tehneensä sopimuksen suomalaishyökkääjä Erik Härkösen kanssa.

Tigers menetti kauden päätteeksi ruotsalaistähti Johan Samuelssonin, sekä hänen veljensä Antonin. Härkönen, 31, on seuran ensimmäinen uusi ulkomaalaisnimi tulevaksi kaudeksi. Seura odottaa suomalaishyökkääjältä luonnollisesti eritoten tehoja hyökkäyspäähän.

– Erik Härkönen on teknisesti todella taitava pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan otteluita. Olen vakuuttunut, että hän tulee tekemään hyvää työtä ja antaman joukkueen peliin tarvitsemiamme vaihtoehtoja, seuran urheilujohtaja Marc Dysli kommentoi Unihockey.ch:lle.

Härkönen edusti menneellä kaudella Salibandyliigasta tippunutta Rauman SalBaa tehden 22 ottelussa tehot 16+6. Sitä edeltävän kauden hän pelasi Sveitsissä UHC Grünenmattin joukkueessa. Grünenmatt tippui kyseisellä kaudella niin ikään liigasta, mutta Härkönen oli joukkueensa paras pistemies tehtyään 26 ottelussa 41 tehopistettä.

SPV-kasvatti on pelannut Salibandyliigassa urallaan kaikkiaan 221 runkosarjanottelua ja tehnyt niissä 178 tehopistettä. Seinäjoella pääsarjauransa 10 ensimmäistä vuotta pelanneen Härkösen palkintokaapista löytyy kolme SM-kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia. Salibandyliigan playoffeissa hän on iskenyt 75 otteluun 43 tehopistettä.

Linkki:
Unihockey.ch:n uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila