Suomalaispuolustaja siirtyy Espoosta Ruotsin Superliigaan

Erik Storgårds (oik.) pelaa ensi kaudella Ruotsin Superliigassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Erik Storgårds (oik.) pelaa ensi kaudella Ruotsin Superliigassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Puolustaja Erik Storgårds, 24, siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin Superliigan Sirius IBK:n riveihin. Puolustajan sopimus on kaksivuotinen ja siirrosta kertoi ruotsalainen UNT.se-lehti.

Storgårds pelasi ensimmäiset viisi liigakauttaan Viikingeissä ja SSV:ssä sekä viimeiset kaksi Esport Oilersissa. Tilillä on 172 runkosarjan ja pudotuspelien ottelu, joissa on syntynyt tehot 13+21. SSV:ssä Storgårds keräsi palkintokaappiinsa kaksi hopeamitalia ja kaksi pronssimitalia.

Sirius oli artikkelin mukaan vakuuttunut puolustajan pallollisesta osaamisesta.

– Hän on taitava kahden suunnan pelaaja, joka ei ole mikään pisteidentekijä, mutta hänellä on hyvä asenne, Siriuksen urheilutoimenjohtaja Niklas Stuxgren sanoi UNT.se:lle.

Siriuksessa pelaa myös suomalaishyökkääjä Kevin Söderling, joka teki vähän aikaa sitten jatkosopimuksen. Uppsalalaisseuran valmennusportaasta löytyi ainakin vielä viime kaudella suomalaisosaamista, sillä Kristian Krogius toimi edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana.

UNT.se:n uutinen

5 comments

  1. Nimestä voisi hyvinkin päätellä että kielitaito riittää Erikillä, Uppsalassa meille suomalaisille tutussa yliopistokaupungissa.
    1.95 metriä ulottovuutta voi myös auttaa sopeutumisessa. Hyvvää matkaa Erik!

  2. Niin onhan se kielitaito hyvä. Pääsee toimittajille selittelemään tappioita….Kannattaako tosiaan vaihtaa jengiin,joka ei pääse edes pudotuspeleihin? Ei päässyt viime kaudellakaan..

  3. Jospa HEH oppisi katsomaan asioita vähään laajemmalla perspektiivillä kuin joukkueen menestys.
    Voihan kyseessä olla halu oman pelin kehittämiseen, uuden ympäristön tuomat mahdollisuudet, opiskelu tai osa-aikatyö (kas kun kieliä osaa niin sekin onnistuu muualla kuin Suomessa) tai jokin muu.