Juniorit

Suomi piti pintansa nuorten MM-trillerissä ja varmisti alkulohkon voiton

03.05.
2018
0 Kommenttia
2
Juniorit

Jenni Torkki oli Suomen tehopelaaja pistein 1+1. Kuva: IFF

Suomi ja Sveitsi mittasivat toisiaan torstaina U19-tyttöjen salibandyn MM-kisoissa Sveitsin St Gallenissa. Suomi voitti tiukan kamppailun maalein 5-4.

Ottelu oli tasaista vääntöä alkukympillä ja molemmilla oli maalisaumansa. Ajassa 6.57 Jenni Torkin loistokuti vei Suomen 1-0-johtoon. Sveitsiläisten tasoitus syntyi ovelan kulmalyöntikuvion seurauksena ja Carola Kuhn pääsi iskemään emäntämaan avausmaalin loistopaikalta ajassa 13.27.

Suomi paransi otteitaan erän edetessä ja loi enemmän hyviä paikkoja kuin Sveitsi, vaikka pallonhallinta oli sveitsiläisillä. Ajassa 19.28 Jonna Virkkunen laukoi Suomen 2-1 -erätaukojohtoon maalin edustalta.

Suomen kolmas maali syntyi hiukan onnekkaastikin. Torkki heitti pallon maalin eteen johon se jäi pomppimaan, ja josta Anniina Levälampi survoi pelivälineen lopulta maaliin ajassa 33.39. Juhlintaa kesti vain 38 sekuntia, kun Nicole Capatt löi paluupallosta Sveitsin takaisin maalin päähän.

Toisen erän ensimmäinen kymppi oli jokseenkin Suomen hallussa, mutta varsinkin erän loppua kohden Sveitsi paransi ja sai luotua painetta sekä maalipaikkoja Suomen päätyyn. Kolmoserään mentiin Suomen 3-2 -johtoasemassa ja voi sanoa, että toinen kaksikymppinen oli emäntämaan heiniä.

Kolmannen erän ensimmäisellä kympillä Suomella oli useita hyviä paikkoja lisätä johtoa. Ajassa 50.43 Elina Hautojärvi iski reboundista Suomen 4-2-johtoon. Tuosta osumasta kului vain 23 sekuntia, kun Jasmiina Järvisen loistavaus vapautti Milja Rastaan maalintekoon ja Suomi johti jo 5-2.

Sveitsi pelasi Suomen maalien jälkeen ilman maalivahtia ja sai luotua vahvaa pyöritystä. Kuhnin ottelun toinen osuma toi Sveitsin kahden maalin päähän ajassa 58.08. Noin minuuttia myöhemmin Sveitsi iski toistamiseen ilman maalivahtia. Capattin kavennusosuma räjäytti 927-päisen kotiyleisön riemuun.

Suomi piti johtonsa loppuun saakka, vaikka Sveitsi pääsi vielä yrittämään maalintekoa. Loppurynnistyksestä huolimatta kolmas erä oli suomalaisittain ottelun parasta antia. Väännön suomalainen tehopelaaja oli 1+1 naulannut Torkki.

Voitto tarkoitti sitä, että Suomi varmisti B-lohkon voiton ja paikan lauantain klo 14 alkavassa välierässä. Vastaan tulee Ruotsi tai Tshekki, jotka mittaavat paremmuutensa perjantaina. Suomi pelaa alkusarjan viimeisen ottelunsa perjantaina klo 17 ja silloin vastassa on Slovakia.

Muuten B-lohkon tilanne on varsin kimurantti, sillä Suomen 7-0-kaatama Puola on kakkosena voitettuaan Slovakian torstaina. Sveitsillä ja Slovakialla on kasassa vain yksi piste keskiviikon 3-3 -tasapelistä.

Ottelutilastot
IFF:n ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen