Juniorit

Suomi U19-tyttöjen MM-finaaliin – maalivahti hurjassa vireessä

05.05.
2018
Juniorit

Elsi Kangasharju pysäytti lähes kaiken. Kuva: IFF

Suomi ja Tshekki mittasivat lauantaina toisiaan U19-tyttöjen salibandyn MM-kisojen välierissä Sveitsin St Gallenissa. Suomi voitti Tshekin maalein 4-1 ja eteni sunnuntain MM-finaaliin.

Ottelun alku oli sangen tasainen ja avausmaali oltaisiin voitu nähdä kummassa päädyssä tahansa. Avausmaalin teki kuitenkin Suomi, kun Milja Saarikoski taiteili pallon näyttävästi Tshekin verkkoon ajassa 13.09.

Suomi hallitsi avauserässä hienokseltaan pallollista peliä, mutta Tshekki iski alati vaarallisesti vastaan. Elsi Kangasharju torjui maalillaan loistokkaasti ja pysäytti 12 laukausta avauserässä.

Tshekki aloitti toisen erän ryminällä ja piti paineen pari ensimmäistä minuuttia Suomen päädyssä. Ennen ottelun puoliväliä Tshekillä oli useita huippupaikkoja tasoitukseen, mutta Kangasharju jatkoi loisto-otteitaan ja Tshekin viimeistelyssäkin oli parantamisen varaa.

Suomi iski myös toisen erän avausmaalin, kun joukkue riisti pallon Tshekin alueella ja Mathilda Lindström pelasi tyhjän maalin Iina Latvalalle, joka ei erehtynyt. Suomi johti välieräkamppailua 2-0 kahden erän jälkeen.

Tshekki oli toisessa erässä selkeästi hallitsevampi osapuoli ja kahdessa ensimmäisessä erässä Kangasharjun torjuntatyöskentely oli Suomelle elintärkeää. Kangasharju koppasi kahteen erään 26 torjuntaa, kun virkasisar pysäytti yhteensä 13 kutia. Tshekki laukoi myös kaksi kertaa enemmän kuin Suomi 40 ensimmäisen minuutin aikana (52-26).

Tshekin avausmaali ehti leijua ilmassa yli kaksi erää kunnes se syntyi hiukan onnekkaastikin. Eliska Jureckovan löysähkö laukaus vaihtoi hiukan suuntaa ja yllätti Kangasharjun ajassa 44.42.

Viimeisen kympin alussa Suomi sai ottelun ensimmäisen ylivoiman. Ylivoima tuotti tulosta, kun Taru Nordman laukoi Suomen 3-1-johtoon ajassa 52.01. Ottelun viimeisellä kympillä Tshekki haki tasoitusta, mutta Suomi puolusti pääosin hyvin. Viimeisillä minuuteilla Tshekki pelasi paikoin ilman maalivahtia.

Viimeinen naula arkkuun syntyi ajassa 58.48, kun Maura Paajasen laukaus ohitti Tshekki-vahdin neljännen kerran. Suomen tehokkain pelaaja ottelussa oli kaksi maalia syöttänyt Lindström, mutta maalia sulkenut Kangasharju oli ottelun sankari 39 torjunnalla. Se on salibandyssa erittäin suuri määrä. Suomi voitti ottelun myös tehokkaamman viimeistelyn avulla, sillä paikoin Tshekki oli todella pahasti niskan päällä.

Sunnuntain MM-finaalissa vastaan tulee Ruotsi tai Puola. MM-finaali alkaa klo 16.

Ottelutilastot
IFF:n ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen