Sveitsiläisseura hankki suomalaishyökkääjän ja -valmentajan – M-Teamille uusi pääluotsi

Kaapo Savinainen pelasi Superfinaalissa Happeen paidassa ja edustaa ensi kaudella Sveitsin liigan UHC Usteria. Kuva: Anssi Koskinen

Kaapo Savinainen pelasi Superfinaalissa Happeen paidassa ja edustaa ensi kaudella Sveitsin liigan UHC Usteria. Kuva: Anssi Koskinen

Sveitsin liigaseura UHC Uster hankki aimo annoksen suomalaisosaamista, kun se pestasi hyökkäykseensä Kaapo Savinaisen ja päävalmentajakseen Mika Heinosen.

Savinainen, 25, on pelannut seitsemän kautta Salibandyliigassa edustaen kaksi ensimmäistä kautta NST:tä ja viimeiset viisi kautta Happeeta. Monipuolinen Savinainen on pelannut yhteensä 212 peliä liigan runkosarjassa ja pudotuspeleissä tehoin 41+44. Happeen mukana Savinainen on hankkinut palkintokaappiinsa SM-kullan, kaksi SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin. Savinainen juhli keväällä 2011 U19-poikien MM-kultaa.

Mika Heinonen valmensi menneellä kaudella Divarin M-Teamia. Heinonen on valmentanut urallaan liigatasolla M-Teamia sekä Esport Oilersia (myös Espoon Oilersia). Keväällä 2015 Heinonen nosti M-Teamin Salibandyliigaan. Heinonen kiitteli vuolaasti M-Teamin organisaatiota viime vuosista.

– Erityisesti haluan kiittää koko M-Teamin organisaatiota, joka on antanut minulle hienon mahdollisuuden toimia pääsarjatasolla valmentajana ja uskonut minuun koko yhteiselon ajan. Liiganousu oli varmasti yksi hienoimpia kokemuksia mitä olen saanut urani aikani kokea valmentajana.

– Haluan ennen kaikkea kiittää Timo Sirolaa, Vesa Itkosta ja Päivi Wickströmiä, jotka ovat antaneet minulle täyden tuen. Haluan myös kiittää kaikkia mukana toimineita valmentajia ja pelaajia, jotka ovat olleet näinä vuosina mukana. M-Teamin uudet valmennusvastuut ja taustat ovat todella hyvissä käsissä ja nuorista on kehittymässä erittäin lupaavia pääsarjatason pelaajia, joten tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä seurassa. Kiitos kaikille, Heinonen kiitteli.

Heinosen jälkeen M-Teamin valmennusvastuun ottaa Jari Hamström, joka kuului ennestään valmennusryhmään.

5 comments

  1. Taitaa tiimin tarina käydä hankalaksi, Hampille liian suuri pala purtavaksi. Ei paljon näytä huhuja pelaajarintamalla olla ja valmennuksen heiketessä viime kauden hyvä taso haihtuu kun pieru tuulessa. Mitä nyt muutama paikalliskilpailijoilta hankittu 00 syntynyt pelimies, ei mitään erikoista vahvistamista. Pleijarit loppunee ekaan kierrokseen ensi vuonna.

  2. Onneksesi ehdit laittaa ensimmäisen pessimistisen irvailun, onnea……

  3. Nuo Divarin playoffit on nykyjärjestelmällä niin sattumankauppaa ja tähtien asennosta kiinni, että pleijareihin jos ylipäätään pääsee niin voi ihan hyvin mennä mikä tahansa joukkue finaaleihin asti. Se ei vaadi kuin yhden sopivasti menneen viikonlopun ja koko playoff-sarja on kerralla taputeltu.

  4. Alkaa olemaan Sveitsin Usterissa pitkät suomalaisperinteet. Pitkä lista pelaajiamme vaikuttanut seurassa ja nyt koutsi.

  5. anssi: tuskin tiimi tarkoitti olevansa pessimisti, uskoisin arvionsa perustuvan kokemukseen, näin ainakin omà näkemykseni,joka täysin sama kuin tiimin mielipide