Liigat

TPS nappasi kovan kolmikon – kaksi hyökkääjää ja puolustaja turkulaisten vahvuuteen

07.05.
2018
Liigat

Janne Hoikkanen (73) on TPS:n mies ensi kaudella. Kuva: Anssi Koskinen

TPS julkaisi maanantaina kolmen uuden pelaajan sopimukset. Janne Hoikkanen, 24, siirtyy TPS:aan Happeesta, Aku Kuikka, 29, FBC Turusta ja Niklas Niiranen, 27, Sveitsin liigan Rychenbergistä.

Hyökkääjänä viihtyvä Hoikkanen on pelannut 186 liigapeliä Happeessa tehoin 72+55. Palkintokaappiin on kertynyt SM-kulta, kaksi SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi. Hoikkanen on pelannut 11 A-maaottelua tehoin 3+1.

– Hienoa päästä uuteen ympäristöön, jossa joutuu varmasti pois omalta mukavuusalueeltaan ja pääsee sitä kautta haastamaan itseään. Ensikontaktien perusteella vakuutuin siitä, että TPS on organisaationa erittäin ammattimainen ja voitonnälkäinen. Odotan todella paljon itseltäni, sekä myös joukkueelta tulevalla kaudella. Hienoa päästä kirjoittamaan uutta tarinaa Turussa, Hoikkanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Niiranen ehti pelata kolme kautta Divaria ja kolme kautta Salibandyliigaa Loviisan Torissa ennen siirtoaan Sveitsiin. Liigapelejä puolustajalle kertyi kaikkiaan 78 ja niissä tehoja 33+26. Pallovarma puolustaja on pelannut myös yhden maaottelun urallaan.

– Viime viikolla olin ensimmäistä kertaa mukana treeneissä ja tekeminen vaikuttaa todella laadukkaalta. Turku ja TPS on ollut jo monta vuotta vaihtoehto, ja tällä hetkellä olen todella tyytyväinen, että saan olla mukana joukkueessa, Niiranen suitsutti tiedotteessa.

Kuikka vaihtaa osoitetta kaupungin sisällä. Juonikas hyökkääjä pelasi kauden 2011-12 liigassa TPS:n mukana (19 peliä, 1+3), mutta muuten aikuisura on mennyt pääosin FBC Turun mukana. Kaikkiaan 117 Divarin peliä ovat tuottaneet tehot 82+72=154.

– Oma elämäntilanteeni on muuttunut tuossa viimeisen puolen vuoden sisällä semmoiseksi, että ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen saa tehdä normaalia päivätyötä, joka mahdollistaa laadukkaan harjoittelun. Hienoa, että tarjottiin mahdollisuutta pelata Tepsissä, Kuikka selvensi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen