Liigat

TPS nappasi siirtomarkkinoiden kovimman maalitykin – Kailiala palaa kotiin

14.05.
2018
Liigat

Miko Kailiala palaa TPS:n paitaan. Kuvassa Kailiala edellisellä TPS-kaudellaan 2012-13. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Laitahyökkääjä Miko Kailiala, 25, pelaa ensi kaudella miesten Salibandyliigaa TPS:n paidassa. Kailiala palaa Turkuun viiden SSV:ssä, Viikingeissä ja ErVissä vietetyn kauden jälkeen.

Erityisesti maalintekotaidoistaan tunnettu Kailiala on pelannut runkosarja ja pudotuspelit huomioiden yhteensä 239 Salibandyliigan ottelua. Maaleja on syntynyt yhteensä 289 ja syöttöpisteitä 124.

Keväällä 2017 laituri oli pudotuspelien tehokkain pelaaja iskiessään pisteet 21+10. Helsinkiläisseurojen paidassa Kailialan palkintokaappiin kertyi kaksi SM-pronssia ja yksi SM-hopea. TPS:aa hän edusti juniorikaudet sekä Salibandyliigassa vuodet 2010-13.

– Viiden hienon Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen pojan oli aika palata kotiin. Paljon tuli kyseisinä vuosina opittua pelaamisesta sekä myös ylipäätään elämästä. Kaikki minut tuntevat, tietävätkin, että Turku on minun lempikaupunki ja TPS tulee aina olemaan lajista riippumatta seura lähellä sydäntäni, Kailiala kommentoi seuran tiedotteessa.

Suomen maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva Kailiala oli voittamassa vuoden 2016 MM-kultaa Suomen kanssa. Kailiala kuului myös vuoden 2014 MM-joukkueeseen, joka jäi hopealle Göteborgin MM-kisoissa. Laituri on pelannut yhteensä 52 miesten maaottelua tehopistein 25+17. Vuonna 2011 Kailiala voitti Suomen U19-maajoukkueen kanssa nuorten MM-kultaa.

TPS:n ensi kauden kokoonpano on selvillä ja se näyttää tältä:

Maalivahdit:
Pyry Luukkonen
Olli Kuisma

Puolustajat:
Olli Laine
Lauri Stenfors
Janne Nurminen
Toni Salminen
Tatu Kanervisto
Eero Säylä
Juuso Alin
Niklas Niiranen

Hyökkääjät:
Miko Kailiala
Teemu Aaltonen
Jaakko Hautamäki
Mikko Hautaniemi
Janne Hoikkanen
Aku Kuikka
Heikki Hirvisuo
Eero Jalo
Jasper Juuti
Olli Kinnunen
Joonas Koskinen
Nikolas Laaksonen
Ville Laine
Sami Saarinen
Juho Sorri
Jussi Töyrylä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen