TPS nappasi siirtomarkkinoiden kovimman maalitykin – Kailiala palaa kotiin

Miko Kailiala palaa TPS:n paitaan. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Miko Kailiala palaa TPS:n paitaan. Kuvassa Kailiala edellisellä TPS-kaudellaan 2012-13. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Laitahyökkääjä Miko Kailiala, 25, pelaa ensi kaudella miesten Salibandyliigaa TPS:n paidassa. Kailiala palaa Turkuun viiden SSV:ssä, Viikingeissä ja ErVissä vietetyn kauden jälkeen.

Erityisesti maalintekotaidoistaan tunnettu Kailiala on pelannut runkosarja ja pudotuspelit huomioiden yhteensä 239 Salibandyliigan ottelua. Maaleja on syntynyt yhteensä 289 ja syöttöpisteitä 124.

Keväällä 2017 laituri oli pudotuspelien tehokkain pelaaja iskiessään pisteet 21+10. Helsinkiläisseurojen paidassa Kailialan palkintokaappiin kertyi kaksi SM-pronssia ja yksi SM-hopea. TPS:aa hän edusti juniorikaudet sekä Salibandyliigassa vuodet 2010-13.

– Viiden hienon Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen pojan oli aika palata kotiin. Paljon tuli kyseisinä vuosina opittua pelaamisesta sekä myös ylipäätään elämästä. Kaikki minut tuntevat, tietävätkin, että Turku on minun lempikaupunki ja TPS tulee aina olemaan lajista riippumatta seura lähellä sydäntäni, Kailiala kommentoi seuran tiedotteessa.

Suomen maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva Kailiala oli voittamassa vuoden 2016 MM-kultaa Suomen kanssa. Kailiala kuului myös vuoden 2014 MM-joukkueeseen, joka jäi hopealle Göteborgin MM-kisoissa. Laituri on pelannut yhteensä 52 miesten maaottelua tehopistein 25+17. Vuonna 2011 Kailiala voitti Suomen U19-maajoukkueen kanssa nuorten MM-kultaa.

TPS:n ensi kauden kokoonpano on selvillä ja se näyttää tältä:

Maalivahdit:
Pyry Luukkonen
Olli Kuisma

Puolustajat:
Olli Laine
Lauri Stenfors
Janne Nurminen
Toni Salminen
Tatu Kanervisto
Eero Säylä
Juuso Alin
Niklas Niiranen

Hyökkääjät:
Miko Kailiala
Teemu Aaltonen
Jaakko Hautamäki
Mikko Hautaniemi
Janne Hoikkanen
Aku Kuikka
Heikki Hirvisuo
Eero Jalo
Jasper Juuti
Olli Kinnunen
Joonas Koskinen
Nikolas Laaksonen
Ville Laine
Sami Saarinen
Juho Sorri
Jussi Töyrylä

22 comments

  1. Ei ollut ErVillä maksukykyä näköjään, kun pääsi helpolla lähtemään. Ei tidä hyvää jatkossa ErVille vai pistääkö junnut maksamaan Ederin puuhastelut…

  2. Noinkohan oli hyvä veto Kailialta. Oli kumminkin jo aika hyvin ruokittu Ervin ykkösessä. Voi olla että ei ihan yhtä hyvin tuu lapaan Tepsissä. Ja kun on mm-kisavuosi, niin ei välttämäti oo ihan paras veto lähteä seuraan, jossa ei ole yhtä hyvällä ruokinnalla.

    Sikäli kyllä ymmärrän, että Ervi on näköjään palaamassa Eräksi, että sit vaan ootellaan, mikä joukkue sulattaa Erää ensi kaudella SPV:n loppukirin tapaan…

  3. Olis ollu kiva nähdä esim Ruotsin puolella. tps nousee kyllä rytinällä kärlikamppailuun

  4. Onkohan tepsi saanut nyt vellihousut vekka uusien vahvistusten tieltä?

  5. Suomen kallein pelaaja, lienee yksi syy miksi ErVi ei yrittänytkään kilpailla. Se ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Pelimieshän se on, mutta ensi kausi näyttää kannattaako yhteen pelaajaan näillä markkinoilla satsata noin paljon pelimerkkejä. Toivotaan että TPS satsaus kannataa ja joukkue vihdoinkin pääsee neljän joukkoon.

  6. Ai että kerran vaihtoi viiden vuoden sisään, kun ei lasketa fuusion mukana kulkemista…

  7. Ihme on jos ei TPS pelaa mitaleista. Vahva joukkue ainakin paperilla.

  8. Kilposelta taas sen verran näsäviisasta pätemistä että ei tarvi kyllä ihmetellä miksi ajoittain saa kuraa niskaan kommenttiensa vuoksi. Ei näin, Arto.

  9. Se on Tepsi finaalijoukkuemateriaalia nyt! Vasempaan laitaan olis voinut hakea lisää voimaa, mutta onhan noi tulijat sellaista luokkaa, että oksat pois. Osa jonneista ei varmaan muista edes Hautaniemeä. On kyllä aika kova vahvistus joukkueeseen. Nostan jopa Kailialaa paremmaksi. Tekee semmoset + 50 pistettä seuraavalla kaudella.

  10. Jokakeväisestä Happee-Teepeeäs pelistä on tulossa aika mielenkiintoinen 🙂

  11. On täällä taas neropatit liikkeellä, 5v eli opiskelut pakettiin ja muutto kotiin. Se Helsingissä aina tekevät pöndejen ja landejen ja toisten nimeltä mainitsemattomien helsingin seurojen mukaan väärin, joko liikaa rahaa pelissä tai sit liikaa junnuja :-).

  12. Näin se joo taitaa olla, paitsi jos katsoo cjunnuista alaspäin, niin tais seura ihan kohtuullisesti pärjätä. Pikavoittoja ei ole tullut se totta.

  13. haha Eihän cjunnuista alaspäin edes pelata vielä kunnolla edes kilpaa? Taisi fuusion tavoitteet kuitenkin olla vähän jossain muualla kuin d-e junnujen menestyksessä. c pojista ylöspäin suuri osa lahjakkuuksista on lähtenyt muihin seuroihin. Enkä usko että ervin d junnujen toiminta on hirveästi parantunut entisestä Erän junnutoiminnasta joka oli vahva jo valmiiksi.

    Taitaa olla paremmin sanottu että pikkujuniorit ja ovat ainoa osa-alue jota fuusio ei ole vielä sössinyt.

  14. Kailiala edustanut käytännössä vain kahta seuraa urallaan. Ssv viikingit ja ervi käytännössä sama organisaatio