Liigat

Welhot hankki maalivahdin ja hyökkääjän Joensuusta – kesäharjoittelurinki julki

02.05.
2018
Liigat

Aleksi Ahokas edustaa ensi kaudella Welhoja. Kuva: Jari Turunen

Kuopion Welhot julkaisi aikaisin keskiviikkona kaksi uutta pelaajaa. Maalivahti Jesse Huurrekorpi sekä hyökkääjä Aleksi Ahokas liittyvät liigajoukkueeseen Divarin Joensuun Josbasta.

Huurrekorpi, 24, on pelannut Josban kanssa 93 peliä Salibandyliigassa ja 72 kamppailua Divarissa.

– Todella hyvällä ja odottavaisin mielin olen Kuopioon ja Welhoihin tulossa. Nyt sattui omalle uralle hyvä mahdollisuusvaihtaa maisemaa ja tosi tyytyväinen olen, että Welhojen kanssa päästiin sopimukseen tulevasta kaudesta. Innolla odotellaan jo uutta liigakautta, hienoa päästä muutaman välivuoden jälkeen takaisin pelaamaan Salibandyliigaa. Toivotaan, että tulevasta kaudesta tulee tasainen ja viihdyttävä, Huurrekorpi sanoi seuran tiedotteessa.

Ahokas, 22, tulee debytoimaan ensi kaudella liigatasolla. Hyökkääjä on pelannut urallaan 101 Divarin kamppailua Josbassa ja Top Teamissa tehoin 55+53=108.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä liityn taikureihin! Paljon hyvää olen Welhoista, sekä Kuopiosta kuullut ja näin ensipuraisulla puheet näyttäisi pitävän paikkansa. Odottavaisin fiiliksin olen. Siitä asti, kun sain mailan käteen niin olen aina haaveillut pääseväni pelaamaan liigaa ja nyt siihen tuli loistava mahdollisuus. Hieman on samanlainen kutina ja polte kuin silloin pienenä poikana, että tekisi jo mieli päästä jätkien kanssa pelaamaan pisteistä, Ahokas sanaili tiedotteessa.

Welhojen pääkäskijä Janne Kainulainen kommentoi hankintoja seuraavasti.

– Saimme kaksi loistavaa urheilijaa, jotka panostavat itsensä kehittämiseen päivittäin. Ahokas tuo meille vaarallisuutta vasempaan laitaan ja on osoittanut viime kausilla Divarissa olevan sarjan yksi vaarallisimmista rightin laitahyökkääjistä.

– Huurrekorpi on isokokoinen ja loistava maalivahti, joka on ollut kaksi edellistä kautta Divarin parhaita maalivahteja. Molemmilla pelaajalla on parhaat pelivuodet vielä edessä ja uskon, että pojat tulevat lyömään itsensä ensi kaudella ryminällä läpi Salibandyliigassa.

Viime kauden joukkueesta Welhoissa eivät jatka Jesper Kauhanen, Topias Kokkonen, Jonni Koskinen, Petri Lesch, Juha Rautiainen ja Tuomas Rautiainen. 

Welhojen kesärinki:

Maalivahdit:
Jesse Huurrekorpi (Josba)
Kosti Jolkkonen
Roni Tuononen

Puolustajat:
Akseli Jolkkonen (Welhot B)
Aki Kolari
Iiro Lankinen
Riku Tuononen
Niko Uurtio
Tuukka Varakas
Roni Väänänen

Hyökkääjät:
Aleksi Ahokas (Josba)
Jussi Hiltunen
Kalle Karvinen
Kalle Keränen
Tero Korhonen
Elias Niskanen (Welhot B)
Janne Pitkänen
Mika Rissanen
Eetu Sorvali
Olli Taskinen
Viljami Venäläinen
Eero Vepsäläinen
Aleksi Viinikainen

Toimihenkilöt:

Päävalmentaja: Janne Kainulainen
Valmentajat: Pasi Purhonen, Henri Tuhkanen
Fysiikkavalmentaja: Samu Koskinen
MV-valmentaja: Joonas Kristiansson
Huoltajat: Risto Tuononen, Veli Rissanen
Joukkueenjohtaja: Mika Murtorinne
Manageri: Petri Taskinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen