Divarit

Divari-joukkueelle kovan luokan vahvistus – Miikka Sokka palaa Turkuun

02.06.
2018
Divarit

Miikka Sokka palaa kotikonnuilleen, muttei kasvattajaseuraansa. Kuva: FBC Turku.

Miesten Divarissa pelaava FBC Turku ilmoitti vahvistuvansa Miikka Sokalla, joka palaa Sveitsistä takaisin kotikaupunkiinsa ja tällä kertaa FBC Turun paitaan.

Sokkaa voi pitää jo kokeneena pelaajana, sillä meriittilistalta löytyy pitkälle toista sataa salibandyliigapeliä, nuorten MM-kulta, sekä kokemusta Sveitsin pääsarjasta. Päävalmentaja Perttu Kytöhonka ei peitellyt tyytyväisyyttään, kun sopimukselle saatiin perjantaina sinetti Sport Gardenin toimistolla.

– Upea juttu saada Miikka mukaan keltaiseen sukellusveneeseen! Olin häneen yhteydessä aika kauan sitten ja heitin tämän idean ilmaan. Sveitsissä kausi jatkui pitkään, mutta pian sen päättymisen jälkeen löydettiin kyllä yhteinen sävel nopeasti. Taas kerran mahtavaa duunia on taustat painaneet, että on saatu kysymysmerkit yksi kerrallaan Miikankin osalta pyyhittyä, kommentoi Perttu uutta sopimuspelaajaa tuoreeltaan.

Kytöhongalla ja Sokalla on jo pitkä pätkä yhteistä taivalta takana naapuriseura Turun Palloseurassa, joten molemmat tietävät varmasti nyt mitä on luvassa.

– Miikan kanssa meillä on aika pitkä yhteinen historia alkaen jostain vuodesta 2004 tai jotain sinne päin. Hän pyöri hallilla samaan aikaan kun koutsaamani E92-joukkue treenasi ja kun pallo näytti pysyvän lavassa kentän laidalla aika mukavasti, pyysin hyppäämään kentälle mukaan. Sittemmin junioreissa meni aika pitkään samassa jengissä ja myöhemmin vielä miehissä. Henkilökohtaisestikin hienoa, että voidaan jatkaa yhteistyötä FBC Turussa, Kytöhonka jatkaa.

Moni odotti varmasti Sokan siirtyvän Salibandyliigaan, eikä Divariin. Sokka itse kommentoi siirtoaan seuraavasti.

– Kokonaisuutta tarkastellessa ei siinä mun mielestä mitään yllätyksellisyyttä sen enempää ole. Kahden kaupungin välillä liikkuessa ja opintoja samalla suorittaen, tuttu koutsi ja tuttuja pelikavereita joukkueessa, uskon että BeeCee on varsin hyvä ratkaisu mulle.

FBC Turku ilmoitti tiedotteessaan julkaisevansa muutaman uuden sopimuspelaajan ensi viikolla, sekä sopimustilanteen kokonaisuudessaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila