Juniorit

Happeen uusi kotiluola valmistuu kauden 2020-21 alkuun mennessä

21.06.
2018
Juniorit

Happee siirtyy uuteen kotihalliin vuonna 2020. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee siirtyy kauden 2020-21 alkuun mennessä uuteen kotihalliin. Monitoimiareena rakennetaan Laukaan kuntaan Jyväskylän kupeeseen.

Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen avasi hankkeen taustoja Pääkallo.fi:lle keskiviikkona.

– Päätös on tehty Laukaan kunnanhallituksen toimesta ja hanke etenee. Aiesopimus allekirjoitetaan heinäkuun aikana virallisesti. Jos asiat etenevät aikataulujen mukaisesti, niin rakentaminen on tarkoitus aloittaa toukokuussa 2019. Viimeistään kauden 2020-21 alkuun hallin pitäisi olla valmis. Mahdollisesti jo keväällä 2020 voitaisiin pelata pudotuspelejä siellä, jos kaikki menisi aivan nappiin, Kotilainen kertoi.

Hankkeen vahva taustavoima on suolahtelainen PS-rakennus, joka toimii hankkeen rahoittajana. Mukana on myös muutama taustahenkilö.

– Rahoittaja ja rakentaja omistaa 70 %, ja Laukaan kunta 30 %. Me seurana pyöritetään sitä käytännön toimintaa ja O2:n kanssa keskustellaan elokuun alussa siitä, että millä tavalla asiassa tehdään yhteistyötä, Kotilainen avasi.

Happeen aikaisempana kotihallina toiminut Jyväskylän Monitoimitalo puretaan uuden Hippos-hankkeen myötä. Liigaotteluiden lisäksi myös muu Happeen toiminta tulee kohdentumaan Laukaan halliin.

– Kaikki kilpajoukkueen toiminta pyritään aika vahvasti keskittämään sinne halliin, Kotilainen aloitti.

Muilta salibandyseuroilta ei olla kuitenkaan sulkemassa ovia.

– Tietysti halutaan, että se on koko Keski-Suomen salibandyhalli, että kaikki sitä käyttäisivät. Ei me sitä omita, mutta totta kai me ollaan siinä lippulaivana liigajoukkueen puolesta. Toivoisimme, että kaikki joukkueet pelaisivat siellä, kuten esimerkiksi Divarin O2.

– Areena on suunnitelmaltaan sellainen, että se palvelee salibandya parhaalla mahdollisella tavalla. Siinä mielessä se on eräänlainen lippulaivahanke muutenkin suomalaisen salibandyn saralla. Tämmöisiä olisi hyvä saada jokaiselle liigapaikkakunnalle pitkässä juoksussa, että liigakin pystyisi kehittymään paremmin.

– Helpottaisi, että ei joutuisi liikaa olemaan muiden lajien kanssa samoissa tiloissa. Se helpottaa olosuhteita sekä liigajoukkueen myymistä, ja keskitetyssä ympäristössä pystyy paremmin kehittämään itse seurankin toimintaa, Kotilainen pohti.

Monitoimihallissa voi harrastaa tietysti muutakin kuin salibandya.

– Kyseessä on monitoimiareena, eli sinne tulee muun muassa painille ja itsepuoluslajeille tiloja. Totta kai siellä on myös kuntosalia ja muuta oheisharjoittelutilaa salibandylle. Tietenkin kentillä voi pelata vaikkapa futsalia ja koripalloa, mutta se alusta on vain se matto, ja siitä ei tingitä. Ketään ei kuitenkaan muuten suljeta pois, Kotilainen vakuutti.

Tuleva kotiareena sijaitsee nyt siis Jyväskylän ulkopuolella, mutta matka halliin ei ole ylitsepääsemättömän vaikea Jyväskylästä ja sen lähialueilta käsin.

– Sijainti on sellainen, että Laukaan keskustasta, Jyväskylän keskustasta, Vaajakoskelta ja Tikkakoskelta on lähes sama matka. Jokaisesta paikasta menee noin 10-15 minuuttia autolla. Sijainti ei ole kuitenkaan kaukana Jyväskylästä. Paikka sijaitsee ihan Jyväskylän lähellä ja alue on tarkemmin Leppäveden Tiituspohja, Kotilainen kommentoi sijaintia.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen