Ruutu näyttää ensi kaudella Salibandyliigaa – vähintään 120 ottelua tarjolla

Ruutu lähettää ensi kaudella pääosan Salibandyliigan otteluista. Kuva: Esa Takalo

Ruutu lähettää ensi kaudella pääosan Salibandyliigan otteluista. Kuva: Esa Takalo

Sanoma ja Salibandy Oy ovat tehneet viisivuotisen yhteistyösopimuksen. Sen myötä Ruutu ja ISTV ottavat päävastuun miesten ja naisten Salibandyliigan otteluiden näyttämisestä.

Varsinainen sopimus on alkuun kolmivuotinen ja mukana on kahden vuoden optio. Jokaisen kauden aikana televisioidaan vähintään 120 ottelua. Ruutu+ näyttää myös kotimaista jalkapalloa, lentopalloa ja pesäpalloa.

– On mahtavaa saada salibandy osaksi Ruudun kattavaa kotimaista palloilutarjontaa. Monivuotinen yhteistyö on erinomainen lähtökohta, ja tavoitteemme on tulevaisuudessa näyttää Ruudussa kaikki Salibandyliigan ottelut, Nelonen Median urheilusisällöistä vastaava johtaja Jussi Suvanto sanoi Sanoman tiedotteessa.

Myös ISTV:n kautta tullaan näyttämään ensi kaudella Salibandyliigan otteluita. ISTV näyttää kerran kuussa yhden pelin maksutta.

Kaikki monikameratuotannoilla tehtyjen otteluiden otteluselostukset tarjoillaan myös Sanoman audiopalvelu Suplasta ja osa keväällä 2019 pelattavista miesten finaalipeleistä on katsottavissa JIM-kanavalta. Lisäksi Superpesiksestä tuttu Fanikamera otetaan käyttöön myös Salibandyliigassa. Fanikamera on yhden kameran jatkuva kuvavirta, jossa ottelua seurataan kuulutuksineen.

Lähetykset toteutetaan yhteistyössä seurojen kanssa, ja niiden määrä tarkentuu syksyllä.

– Salibandyliigan historian kattavin mediakumppanuus antaa erinomaiset lähtökohdat lisätä Salibandyliigan näkyvyyttä ja profiloida sen yhdeksi kiinnostavimmista palloilusarjoista Suomessa. Salibandyn harrastajamäärä on ollut kasvussa jo monta vuotta. Rekisteröityneitä pelaajia oli viime vuonna yli 65 000, ja pelaajamäärä kasvoi 14 prosenttia, SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

Miesten Salibandyliiga käynnistyy 16.9.2018 ja naisten Salibandyliiga 15.9.2018.

Teksti: Lähteenä Sanomien tiedote

16 comments

  1. Oikea kysymys on, että paljonko joukkueet maksavat taloudellisesti

  2. Ylehän voisi vaihtaa nämä jokavuotisten uusintojen tilalle kun kerran veroja maksamme.

  3. Innostuin niin, että meinasin tilata heti.
    Kunnes muistin, että tuota, kauteen on vähän vielä aikaa.

    Ja jotkut fudiskisat tässä pitää nyt pelata ensin. 64 matsia on aika putki.

  4. Hieno homma vaikka aika epäselvä tiedote. Toivotaan parempaa laatua kuin streematut lähetykset viime kaudelta.
    Hyvä että säbä ei ole Ylen varassa joka onkin enemmän yksilöurheilun kanava kotimaisessa urheilussa.

  5. Hyvä juttu. Vaikka itse olen ollut erittäin tyytyväinen Fanseatiin niin kyllä Sanoma tarjoaa salibandylle lajina enemmän näkyvyyttä ja mahdollisuuksia, eikä Ruudunkaan toimivuudessa ole ollut valittamista. Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä että esimerkiksi puolivälieriä ei näytetä kolmelta eri palveluntarjoajalta vaan kaikki tulee sitten Ruudusta. Sana ”päävastuu” toisaalta, valitettavasti, tarkoittanee sitä että ainakin VeikkausTV on työntämässä lusikkaansa soppaan, toivottavasti ei muita kuitenkaan. Jos Sanoma onnistuu NBA:n pitämään vielä valikoimassa niin mielellään maksaa ensi kaudellakin sen kympin kuussa Ruutu+:sta

  6. Yksi näyttäjä ois hyvä, toki veikkaustv ok, koska ilmainen! Fanseat oli kyllä hyvä, mutta niin on ruutukin, tärkein ettei tarvii montaa palvelua maksaa

  7. Onko tietoa, näkyykö pelit ulkomaillakin? Ainakin Veikkausliiga ja Superpesis näkyy. Toivottavasti salibandytkin.

  8. Joo ei oo veikkaus ilmainen, laitat tilille kympin ja katot sillä niin pitkää kuin huvittaa. Korjaan väitteeni, lähes ilmaiseksi…

  9. ”Ylehän voisi vaihtaa nämä jokavuotisten uusintojen tilalle kun kerran veroja maksamme.”

    Ei onnistu. Ylen tarvitsee maksaa niin paljon kaikille vähemmistöille roska ohjelmien tekemisestä, että rahaa ei riitä tällaiseen joka oikeasti voisi innostaa vaikka nuoria liikkumaan enemmän.

  10. Hyvä juttuhan tämä. En ymmärrä tuota, että pitäisi olla ”ilmainen”. Kyllä kai lajin ystävä voi kympin kuussa katsomisesta maksaakin? Salibandyssa ollut vielä hyviä selostajia nettilähetyksissä, kuten Reponen.

  11. Sanoma Oy on loustava kumppani säbälle jos/kun panostavat kunnolla omassa mediassaan lajiin. Odotukset on nyt korkealla myös teknisen toteutuksen suhteen ja konsepti voisi olla erillainen kuin vanhoissa, perinteisissä lajeissa on nähty.