Liigat

Ruutu näyttää ensi kaudella Salibandyliigaa – vähintään 120 ottelua tarjolla

13.06.
2018
Liigat

Ruutu lähettää ensi kaudella pääosan Salibandyliigan otteluista. Kuva: Esa Takalo

Sanoma ja Salibandy Oy ovat tehneet viisivuotisen yhteistyösopimuksen. Sen myötä Ruutu ja ISTV ottavat päävastuun miesten ja naisten Salibandyliigan otteluiden näyttämisestä.

Varsinainen sopimus on alkuun kolmivuotinen ja mukana on kahden vuoden optio. Jokaisen kauden aikana televisioidaan vähintään 120 ottelua. Ruutu+ näyttää myös kotimaista jalkapalloa, lentopalloa ja pesäpalloa.

– On mahtavaa saada salibandy osaksi Ruudun kattavaa kotimaista palloilutarjontaa. Monivuotinen yhteistyö on erinomainen lähtökohta, ja tavoitteemme on tulevaisuudessa näyttää Ruudussa kaikki Salibandyliigan ottelut, Nelonen Median urheilusisällöistä vastaava johtaja Jussi Suvanto sanoi Sanoman tiedotteessa.

Myös ISTV:n kautta tullaan näyttämään ensi kaudella Salibandyliigan otteluita. ISTV näyttää kerran kuussa yhden pelin maksutta.

Kaikki monikameratuotannoilla tehtyjen otteluiden otteluselostukset tarjoillaan myös Sanoman audiopalvelu Suplasta ja osa keväällä 2019 pelattavista miesten finaalipeleistä on katsottavissa JIM-kanavalta. Lisäksi Superpesiksestä tuttu Fanikamera otetaan käyttöön myös Salibandyliigassa. Fanikamera on yhden kameran jatkuva kuvavirta, jossa ottelua seurataan kuulutuksineen.

Lähetykset toteutetaan yhteistyössä seurojen kanssa, ja niiden määrä tarkentuu syksyllä.

– Salibandyliigan historian kattavin mediakumppanuus antaa erinomaiset lähtökohdat lisätä Salibandyliigan näkyvyyttä ja profiloida sen yhdeksi kiinnostavimmista palloilusarjoista Suomessa. Salibandyn harrastajamäärä on ollut kasvussa jo monta vuotta. Rekisteröityneitä pelaajia oli viime vuonna yli 65 000, ja pelaajamäärä kasvoi 14 prosenttia, SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

Miesten Salibandyliiga käynnistyy 16.9.2018 ja naisten Salibandyliiga 15.9.2018.

Teksti: Lähteenä Sanomien tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen