Suomen miehille jäi luu käteen – Sveitsi opiskelijoiden MM-finaaliin

Suomella ei ole ollut miesten opiskelijakisoissa juurikaan tuuleteltavaa. Kuva: IFF

Suomella ei ole ollut miesten opiskelijakisoissa juurikaan tuuleteltavaa. Kuva: IFF

Suomi ja Sveitsi kohtasivat perjantaina salibandyn merkeissä miesten opiskelijoiden MM-kisoissa. Sveitsi oli parempi lukemin 6-3 ja eteni turnauksen finaalipeliin.

Ottelun alku oli maalirikasta menoa ja ajassa 13.30 Manuel Engel laukoi Sveitsin 4-3-johtoon. Toisen erän ainokaisen iski Sveitsin Tim Aebersold, joka naulasi vielä viimeisen niitin Suomen arkkuun ajassa 58.47 maalin ollessa tyhjänä.

Ottelun tehopelaajia olivat Aebersold (3+0) ja Engel (2+1). Suomen maaleista vastasivat Kevin Söderling, Olli Kinnunen ja Markus Markkola.

Suomi pelaa lauantaina vielä turnauksen pronssiottelussa klo 13. Tähän mennessä sinivalkoinen ryhmä on voittanut Japanin, mutta hävinnyt Sveitsin lisäksi Tshekille.

Ottelutilastot

13 comments

  1. Truly sorry for my boys Aho and Salomaa…must teach them more Sun Tzu aka Art of War!!

  2. Kyllä Suomen pojat lahjoitteli paikkoja sveitsille ja he viimeistelivät jäätävällä prosentilla. Hienoa nähdä, että sveitsi ja tsekki nuorissa nousemassa suomen rinnalle. Lajin kehitykselle hyvä. Sveitsi ja Tsekki fyysisesti edellä ja olivat fyysisesti kovempia vaikka Suomellakin monta A-maajoukkea pelaajaa. Veskapelistäkään ei liikaa apuja saatu.

  3. Hienosti vedetty! Vain 6-2 ja 6-3 tappiot tsekin ja sveitsin jengeille. Saa nämä koutsitkin merkintänsä tämän maan lajihistoriaan.

  4. Hyvin vedetty. Nykyn aikakausi menee putkeen ;-). Kultaa ei ole tulossa syksylläkään! Joo ei ollut koutsina, mutta takapiruna kylläkin.

  5. Tiedoksi. Tossa ryhmässä ei ollu yhtään tulevan mm ryhmän pelaajaa.

  6. Onhan täälläkin näiden nuorien perään huudeltu, joten miten nyt näin ;-). Kailiala on kyllä kisoissa. Ja eipä muillakaan kisajoukkueet, ehkä kertoo mikä on todellisuudessa näiden junnutähtien taso, ei riitä edes sveitsille ja tsekille. Vanhat kun lopettaa, Suomi putoaa puusta.

  7. Fyysiset avut on Suomen heikkous. Tsekki ja Sveitsi edellä.

  8. Juu nyt vaan pururadalle ja puntille pojat, varsinkin Lastikka. Siellä se oppi tarttuu joukkuepelistä! Saadaan suomi nousuun, cooperilla ja penkkotuloksella se on ennenkin pelit voitettu!

  9. Voittava joukkue perinteisesti valitaan siten, että kaikki mitattavat ominaisuudet ovat merkityksettömiä valinnan kannalta ja ne ominaisuudet joita ei pysty mittaamaan ovat ratkaisevia. Tätä mieltä on varmasti moni heikosti testeissä pärjännyt ja heidän isät, äidit ja muut tukijat.

  10. Nuarta koutsia tais ns kalikka kalahtaa! Jos nää junnut on niin ylivoimaisia kuin väitätte, mikseivät pärjää näissä turhissa kisoissa? Liigan taso varmaan jo nyt selvillä, joku welhot käy myös häviämässä tsekeissä kaikki pelinsä! Mutta joo jatketaan vaan kanttijaakkoilua ja ylimielistä kävelyä. Ja ihan tiedoksi, Lastikka nyt on testeissäkin kovin jätkä, sen pitäis vaan lähteä kovempaan jengiin kehittymään.

  11. Tällä hetkellä vallitseva fyysisyyden tärkeyden aliarviointi tulee vielä näkymään A-maajoukkueiden kansainvälisissä peleissä. Sveitsi ja etenkin Tsekki tällä hetkellä paljon edellä 00- ja nuoremmissa junioreissa ja se näkyy jo tulevan kevään U19 peleissä. Kannattaa pistää muistiin.

  12. Vielä kun tietyt tahot levittävät propagandaa, että fysiikkaharjoittelu on turhaa ja lisäksi jotkut ostavat tämän väitteen. Soppa alkaa olemaan valmis. Nuorelle koutsilla vielä sen verta, että nykyaikainen fysiikkaharjoittelu on jo kaukana pelkästä pururadasta ja penkistä.