Maajoukkueet

Suomen naisille opiskelijoiden MM-kultaa – My Kippilä ja Oona Kauppi kovassa iskussa

30.06.
2018
Maajoukkueet

My Kippilä palkittiin Suomen parhaana opiskelijoiden MM-finaalissa. Kuva: Mika Hilska

Suomen naisten opiskelijoiden salibandymaajoukkue kohtasi lauantaina Tshekin opiskelijoiden MM-kisojen finaalissa Puolan Lodzissa. Suomi voitti ottelun maalein 6-2 ja juhlii MM-kultaa.

Suomi meni ensimmäisessä erässä johtoon My Kippilän maalilla, mutta Tshekki tuli tasoihin toisen erän alussa. Oona Kauppi vastasi kolmesta seuraavasta osumasta, ja Suomi oli kolmen maalin johdossa ennen viimeistä kymppiä. Tshekki kavensi vielä, mutta Veera Kaupin ja Jenna Saarion viime minuuttien maalit varmistivat Suomelle toisen perättäisen naisten opiskelijamaailmanmestaruuden.

Suomen tehokkain oli 3+1 naulannut Oona Kauppi. Kippilä onnistui tehoin 1+2 ja Veera Kauppi pistein 1+1. Kippilä valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi finaalissa. Oona Kauppi oli turnauksen paras pistenikkari iskien neljässä pelissä tehot 17+8.

Ottelutilastot

Miesten joukkue pelasi lauantaina kisojen pronssipelissä. Slovakiasta ei ollut juuri vastusta ja Suomi nappasi himmeimmän mitalin 11-1-voitolla. Sinivalkoisten tehopelaajia olivat eritoten Albert Koskinen (3+0), Ville Lastikka (1+2) ja Markus Markkola (0+3).

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen