Liigat

Iso siirtouutinen varmistui: Kaupin siskokset jatkavat uraansa Ruotsin mestarijoukkueessa

18.07.
2018
Liigat

Veera ja Oona Kauppi siirtyvät maailman parhaan seurajoukkueen, IKSUn, riveihin. Kuva: Esa Takalo

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi aiemmin, että hallitseva Ruotsin mestarijoukkue IKSU olisi lähellä hankkia Veera ja Oona Kaupin riveihinsä. Lopulta siirto varmistui keskiviikkona.

Aftonbladet uutisoi tiistaina, että Ruotsin Superliigan mestaruuden viime kaudella voittanut IKSU olisi viemässä siirtotaiston muita seuroja vastaan. Huippusiirto varmistui, kun keskiviikkona IKSU kertoi, että Kaupin siskot olivat tehneet valintansa.

IKSU on voittanut Ruotsin liigan mestaruuden kahtena peräkkäisenä vuonna. Seura vei viime syksynä nimiinsä myös Seinäjoella järjestetyn seurajoukkueiden mestaruusturnauksen, Champions Cupin.

Uumajalaisseuran lisäksi vahvimmin siskosten perässä olivat Aftonbladetin tietojen mukaan Pixbo Wallenstam ja KAIS Mora.

– Haluamme auttaa joukkuetta menestymään ja samalla kehittää itseämme uudessa liigassa. On hieno haaste siirtyä Uumajaan ja IKSUun. Edessä on paljon uutta, kuten ruotsin kielen oppiminen kentän ulkopuolella, Kaupit kommetoivat siirtoa seuran sivuilla.

Päivää vaille 21-vuotiaat Kaupin siskot olivat viime vuoden joulukuussa mukana voittamassa MM-hopeaa Bratislavasta Suomen paidassa.

Hyökkääjät tekivät ensiesiintymisensä liigakentillä jo kaudella 2011–2012. Sekä keskellä että laidassa pelaamaan pystyvä Veera Kauppi on pelannut Salibandyliigassa 95 ottelua tehopistein 138+118=256.

Oona Kaupilla pelejä on alla 87, joissa pisteitä on kertynyt 139+66=205.

Lisäksi Veera Kauppi valittiin viime vuoden maailman parhaaksi naispelaajaksi.

Päivitetty klo 18.45: Juttua päivitetty kauttaaltaan Kauppien siirron varmistuttua keskiviikkona.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen