LASB sai täydennystä kentälle ja tolppien väliin – tässä koko sopimustilanne

Matti Korhonen (kesk.) jatkaa ensi kaudellakin oranssipaidoissa.

Matti Korhonen (kesk.) jatkaa ensi kaudellakin oranssipaidoissa.

Miesten Salibandyliigassa pelaava LASB on saanut täydennystä ensi kauden pelaajaryhmäänsä. Matti Korhonen jatkaa oranssipaidoissa ja uutena nimenä mukaan liittyy maalivahti Antti Ripatti.

Korhonen on tuttu nimi LASBista jo aiemmilta kausilta. Sekä hyökkääjänä että puolustajana nähty moniosaaja on pelannut seurassa viimeisen kolmen kauden ajan. Ensimmäisellä tuli nousu Divarista liigaan, ja kahdella jälkimmäisellä hän on pelannut lähes piste per peli -tahdilla.

Viime sesongilla Korhonen summasi runkosarjan 21 pelissä tehopisteet 12+8=20.

Kaapo Kettusen kirittäjäksi tolppien väliin saapuu viime kaudella 2. divisioonassa pelannut Ripatti.

Maalivahti edusti menneellä kaudella Kaakkois-Suomen lohkossa pelannutta Kosken Dynamoa. Yhdeksän runkosarjaottelun torjuntaprosentiksi jäi 83,65.

Myös pudotuspeleissä hän torjui kaikissa Dynamon kolmessa ottelussa. Ripatilla ei ole aiempaa kokemusta pääsarjakentiltä.

Lisäksi LASBin rinkiin on merkitty A-junioreissa pelaavat Henri Stenberg, Tuukka Hiltunen sekä Aki Ainola.

LASBin sopimustilanne kaudelle 2018–2019:

Hyökkääjät:
Roope Kainulainen (sopimus voimassa 5/2019)
Rasmus Kainulainen (sopimus voimassa 5/2019)
Tino Nivala (sopimus voimassa 5/2020)
Joonatan Surakka (sopimus voimassa 5/2019)
Tuure Ailio (sopimus voimassa 5/2020, kausi 19-20 optio)
Joni Puolakka (sopimus voimassa 5/2021, kausi 20-21 optio)
Perttu Koljonen (sopimus voimassa 6/2020)
Vili Näveri (sopimus voimassa 5/2019)
Eetu Leskinen (sopimus voimassa 5/2019)
Matti Korhonen (sopimus voimassa 5/2019)
Henri Stenberg (A-jun)
Tuukka Hiltunen (A-jun)

Puolustajat:
Miikka Pentikäinen (sopimus voimassa 5/2019)
Henri Vilén (sopimus voimassa 5/2019)
Julius Lehto (sopimus voimassa 5/2021, kausi 20-21 optio)
Lauri Palvaila (sopimus voimassa 5/2019)
Miska Mäkinen (sopimus voimassa 5/2019)
Patrik Laitinen (sopimus voimassa 5/2019)

Maalivahdit:
Kaapo Kettunen (sopimus voimassa 5/2019)
Antti Ripatti (sopimus voimassa 5/2022, 2021-2022 optio)
Aki Ainola (A-jun)

25 comments

  1. Tässä kohtaan voidaan arvuutella sijoitusta runkosarjassa. Jos lintumies on saanut porukkaan iskostettua pelitavan ja sitä jaksetaan toteuttaa erästä ja pelistä toiseen, niin näkisin että tässä on kauden yllättäjän paikkaa tarjolla. Tulosvastuullisella osastolla sopparia päättyvät tähän kauteen joten nyt nähdään minne suuntaan Lasbin liigalaiva suuntaa. Alle playoff-paikan niin suuntana on divari viimeistään keväällä 2021. Pitkäjänteistä ja laadukasta juniorityötä ala. Classic ja Esport ei ole lahdessa näkynyt, toivotaan että kaakkois-suomeenkin saataisiin tasokkaita juniori-ikäluokkia.

  2. Toissa kaudella B-Sm kultaa ja nyt nousu ASm-Sarjaan tulevalle kaudelle ja MITÄÄN ei tehdä oikein Lahden seudulla. Jep nähää.

  3. Eikös Matti Korhosen jatko ollut selvää jo toukokuussa? Ymmärrän että on kesä. Niin tietoja ei useasti heru.

  4. Kyllä LASB on vähintään välierissä tulevalla kaudella.

  5. Oilers tiputtaa LASB:n pudotuspeleissä matkallaan Yllätysmestaruuteen. Pitkästä aikaa kultaa Espoon pelloille.

  6. Se täytyy kuitenkin muistaa, että osa bsm-kultaan johtaneista pelaajista ei enää pelaa tänä vuonna. Samoin asm-sarjaan nostaneista osa muualla, osa yli-ikäisiä. Pakkiosasto liigajoukkuessa edelleen mietityttää viime vuoden tapaan….Toivotaan, että menestystä tulee tänä vuonna ja ”pojat” säilyttävät pelihuumorin!

  7. Missähän Syrjälän Aki pelailee tulevan kauden? Höntsäilisikö aladivareissa???

  8. Näyttäisi olevan LASB rosterissa 4 junnua joista Lehdolla ja Puolakalla B:n kultaa ja Stenbergillä ja Hiltusella C2 hopee ja C1 kulta (Urbans) että siinä lahden seudun helmet joukkueessa nyt. Viime kaudella kaikki lasbin junnut aluesarjoissa ja liigaan päästiin Surakka, Ailio, kainulaisilla (jotka eivät kukaan pelaa tällä kaudella A-jun.)
    Sitten kun 5 kertaa putkeen ollaan C, B ja A-junnuissa vielä maaliskuun jälkeen peleillä, voidaan puhua laadukkaasta tekemisestä.

  9. Minnekäs ovat kadonneet Weckman ja Hämäläinen LASB:n mokkeosastolta?

  10. ”Sitten kun 5 kertaa putkeen ollaan C, B ja A-junnuissa vielä maaliskuun jälkeen peleillä, voidaan puhua laadukkaasta tekemisestä.”

    Kertaatko lyhyesti, että millä Suomen seuroilla on ollut tämmöisiä tilanteita menossa, että noista ikäluokista jokainen pelaa vielä huhtikuussa mestaruudesta? Hyväksytään nyt sekin, että C on jompikumpi C1 tai C2. Siis vaikka nyt unohdettaisiin se 5 vuotta putkeen vaatimus.

  11. ”Kertaatko lyhyesti, että millä Suomen seuroilla on ollut tämmöisiä tilanteita menossa, että noista ikäluokista jokainen pelaa vielä huhtikuussa mestaruudesta?”

    Classic muutama vuosi sitten A-kultaa, B-hopeaa ja C1-kultaa.

  12. .. ja samana vuonna Erä: A-hopeaa, B-kultaa ja C1-pojissa nelosia.

  13. Tilastonikkareille tiedoksi, että LaSB:lla on yksi junnumitali ja junnutaulukossa on edellä sellaisia joukkueita kuten: Synkkä Uhma, Helsingin Kiekko, Nukarin Haka, FBS-97 yms.

  14. Kannattaa myös muistaa, että LASBin junioritoiminta käynnistyi käytännössä vasta kaksi kautta sitten.

  15. Kyllä. Sen vuoksi pitää antaa aikaa nähdä onko toiminta oikeasti hyvää (ja jatkuvaa) vai onko kyseessä yhden-hitin-ihme. Juuri sen vuoksi toin nuo muuten seurat keskustelun tietoon.

  16. Varmasti myös tulevan kauden b juniorijoukkue on varsin potentiaalinen. Kausi toki vasta näyttää.

  17. Eli erä ja clasu on yhtenä vuotena pystynyt siihen, mitä lasbin pitää tehdä viisi ;-).

  18. Miettikääs nyt, toissa kaudella LASB voitti B-poikien mestaruuden, mutta seuraavalla häviää jo karsinnoissa 13-1… että totuushan on se, että lasbilla on muutama hyvä ikäluokka ja mitä enemmän aikaa menee niin hyvät ikäluokat jättävät juniori-iän

  19. Lasbin B-junnut on ennakkoon yksi suurimmista ehdokkaista mestariksi tulevalla kaudella. Ovat kuitenkin olleet C2 hopealla ja C1 mestareita tuolla rungolla (Urbans).

  20. Hoiti käytännössä yksin tuon sm kullan.. Pari muuta hyvää ja loput keskinkertaisuuksia. LASB putoaa kuin kivi ASMstä

  21. Eikai Urbansilta ole tulossa B juniori LASB/SCU yhdistelmäjoukkueeseen kuin (ykkös)ketjun verran pelaajia sekä valmennus. Loput sitten LASB, Pelicans, SB Heinola akselilta. Hyviä pelimiehiä kyllä riittää valtakunnan mittapuun joukkueeseen. Kausi näyttää kuinka pitkälle.

  22. Lasb on lammilainen joukkue ei lahtelainen, vaikka siellä pelaakin ottelunsa Pelicans on lahtelainen.

  23. Itseasiassa Lasb oli Lammilainen salibandyjoukkue. LASB edustuksen kotipaikka on Lahti. Kun seura yhdistyi Kosken Dynamon ja HU46 kanssa.