Iso kala PoNoVon haaviin – MM-hopeamitalisti pelaa ensi kaudella kakkosessa

Risto Töllikkö maalasi vuoden 2014 MM-kisojen finaalissa. Arkistokuva: IFF

Risto Töllikkö maalasi vuoden 2014 MM-kisojen finaalissa. Arkistokuva: IFF

Salibandyliigassa ja Suomen maajoukkueessa pelannut Risto Töllikkö, 27, edustaa ensi kaudella kakkosdivisioonassa lappeenrantalaista PoNoVoa.

Töllikkö oli uransa huipulla vajaa neljä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Suomen MM-joukkueessa, joka ylsi hopealle vuoden 2014 MM-kisoissa. Maajoukkueessa Töllikkö on esiintynyt yhteensä 38 kertaa ja onnistunut tehoin 9+13.

Salibandyliigassa Töllikkö on pelannut 192 ottelua NST:ssä ja Esport Oilersissa. Tehopisteitä puolustajalle on kertynyt mukavat 72+70 liigatasolla. Viime kaudella Töllikkö edusti NST:tä Divarissa.

Päävalmentaja Otto Moilanen oli tyytyväinen uuden hankinnan suhteen.

– ”Rise” tuo joukkueeseemme valtavasti pelillistä johtajuutta, mutta samalla myös todella korvaamatonta kokemusta huipulla pelaamisesta, päivittäisestä harjoittelusta ja vaatimustasosta mitä sinne pääseminen vaatii. Uskon Riston saapumisen joukkueeseemme olevan erityisen hyödyllistä joukkueemme nuoremman osaston kasvulle kohti urheilijan elämää. Nyt he saavat Riston myötä loistavan tilaisuuden vertaisoppimiseen seuraamalla Riston päivittäistä toimintaa, Moilanen suitsutti.

PoNoVon uutinen

12 comments

  1. Taitaa olla uran osalta suunta alas kahdessa kaudessa liigasta 2-divariin. Luovuttamisen makua, Risto oli maajoukkuepelaaja, nyt aika pitkä matka liigaan. Ei ollut häävi esitys divarissakaan niin varmaan ihan oikea sarjataso kaverille? Oilersista alkanut alamäki jatkuu.

  2. Vai olisiko sittenkin niin, että kaukalon ulkopuoliset asiat saattas vaikuttaa silleen, että ei ole mahdollista pelata liigaa/divaria ?

  3. Juu taisivat nuo siviilielämän kiireet tehdä sen ettei ollut mielekästä ilmaiseksi kiertää suomea ristiin rastiin. Eiköhän tuo PoNoVolle ole melkoisen kova vahvistus!

  4. Riston Oilers-kausi oli ehkä minun katsojaurani suurin pettymys koskaan. Potentiaalia oli (ja on varaman vieläkin) olla ihan maan huippuja, mutta joku ei vain toiminut. Olisiko sitten Luukkosen alaisuudessa mennyt paremmin?

  5. Kilposen kanssa samaa mieltä, aurinko laskee ja Riston ura myös. Se on ihan varma juttu että Ponovo ei sitä edistä ja moilasen esimerkkinä ei kyllä valitettavasti toimi jos harrastelee huvikseen.

  6. Ei tätä ois osannut odottaa ennen oilers sainausta, piti olla juuri se johtava puolustaja mitä oilers tarvitsi. Melkoinen alamäki, oli syyt sitten missä hyvänsä.

  7. Tälle ”tietäjä” Jesselle,,mee kattoo niitä Moilasen ja Seppälän ”puuhastelu treenejä”,siellä ei vapaamatkustajia katella ja onhan toi Rise edelleen huippuvahvistus tohon sarjaan taikka divariin ! Jos et tiedä faktoja,niin jätä kommentoimasta oikeesti

  8. Tottakai on huippuvahvistus kakkosdivariin, varsinkin heikkoon kaakkois-suomeen. Moilanen vaikka todella ärsyttävä tyyppi onkin osanee harjoituksia kyllä vetää. Millaisilla tavoitteilla Ponovo lähtee kauteen?

  9. Onhan siellä ponovossa ollut vaikka minkälaista koutsia mm. tämä yliarvostettu Rantala ja silti tulokset ei olleet häävejä. Eihän tuo eka eikä vika ole joka menee sinne taantumaan, eikös tähän mustaan aukkoon kadonnut mm. yksi takavuosien nuortenmaajoukkuehyökkääjä kauden pari sitten?

  10. Töllikkö on edelleen laadukas peluri, mihin sarjaan tahansa, siitä ei ole epäilystäkään. NST:n tilanne sen sijaan murheellinen. Talous kuralla ja pelaajia poistunut toistakymmentä, ja uusina pelaajina uutisoidut Lehtonen/Niemeläinen jotka ei todellakaan ole divaripelaajia, valmentajakin jätti vastikään joukkueen, ei liene tuote ihan kunnossa?

  11. Ettei kävisi vaan ns. Kailat ja hautautuu kakkosdivariin pelailemaan. Toki kyse aivan eri tason pelimannesta.