Kohti MM-kisoja – tällä miehistöllä Suomi kohtaa Sveitsin ja Tshekin

Suomi kohtaa Sveitsin ja Tshekin kuun vaihteessa. Kuva: Mika Hilska

Suomi kohtaa Sveitsin ja Tshekin kuun vaihteessa. Kuva: Mika Hilska

Suomen miesten salibandymaajoukkue elo-syyskuun vaihteessa Tshekin Pardubicessa pelattavaan kolmen maan turnaukseen on nimetty. Hallitseva maailmanmestari Suomi kohtaa Tshekin ja Sveitsin.

– Pikareissu, kun torstaina lähdetään ja treenataan ja pelit ovat perjantaina ja lauantaina, ja lauantaina lähdetään jo kotimatkalle, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky kertoo.

– Ollaan liikkeellä varsin samalla ryhmällä kuin viimeksi Eerikkilässä leireiltiin, vähän pienempänä vain. Tavoitteena on edelleen hioa ryhmän yhteistä tekemistä ja samalla saadaan arvokasta tietoa, missä päävastustajistamme kaksi tällä hetkellä menee MM-kisoja ajatellen.

Suomella riittää ennen joulukuun Prahan MM-turnausta vielä kehittämistä niin puolustus- kuin hyökkäyspelaamisessakin, päävalmentaja tietää.

– Joukkuepeliä pitää edelleen parantaa molempiin suuntiin: puolustusta pitävämmäksi ja samalla löytää avainasioita siitä, miten vastustajien puolustus murretaan.

Pardubicen turnauksen jälkeen ohjelmassa on ennen MM-kisoja vielä EuroFloorball Tour -turnaus Uppsalassa 19. – 21. lokakuuta sekä viimeistelyleiri.

Suomi puolustaa joulukuussa Prahassa maailmanmestaruutta lyötyään Riian MM-finaalissa joulukuussa 2016 Ruotsin rangaistuslaukauskisassa. Kahden vuoden päästä ovat vuorossa MM2020-kisat Suomessa.

Suomen joukkue Pardubicen turnaukseen:

Maalivahdit:
Eero Kosonen
Lassi Toriseva

Puolustajat:
Jonne Junkkarinen
Janne Lamminen
Lauri Stenfors
Ilari Talvitie
Tatu Väänänen

Hyökkääjät:
Sami Johansson
Miko Kailiala
Valtteri Kainulainen
Lauri Kapanen
Peter Kotilainen
Jani Kukkola
Ville Lastikka
Jami Manninen
Jussi Piha
Joonas Pylsy
Eemeli Salin
Nico Salo
Krister Savonen

Teksti: Salibandyliitto

43 comments

  1. Aika lailla kotiin päin herrat Nykky, Kuitunen, Jäntti. Kisoista pari Classicin äijää pois, tiedätte ketkä, sitten hyvä.

  2. Käsittämätöntä hyvän potentiaalin tuhlausta! Piha ja Talvitie mukana xD

  3. Samaa mieltä, mutta tietääpähän missä vika jos tulleepi hoppeeta….

  4. El tule edes hopeeaa, pronssia korkeintaan. Tosin kultaan olisi hyvät saumat, se vaatisi vaam valmentajan vaihtoa!

  5. Niinpä ennustitte viime mm-kisoissakin että ruotsi voittaa ylivoimaisesti mm-kultaa. Mites kävi?

  6. Voiko joku oikeasti kertoa että millä ihmeen meriiteillä tämä Talvitie on jo jonkun aikaa pyörinyt tuolla mukana?

  7. Suomi aika paljon kovempi ku ruotsi jos ”filamieskin” voittaa pistepörssin. Hyvä Kotilainen.!! Luu kurkkuun 🙂

  8. Ei ollu edellisellä valmentajalla ”näkemystä” kun oli jättämässä pistepörssivoittajaa kotiin. ”Onneksi” Kapasen loukki ja kisoihin.

  9. Antaa Nykyn nyt rauhassa tuhertaa, katsotaan mihin poika pystyy. Piha ja Talvitie pois ja mahdollisuudet paranee.

  10. Miksei Nykky luota nuoriin? J.Kainulainen, Astala, Veikkola, Lehkosuo? Toriseva on kyllä aika yliarvostettu, Luukkonen hänen tilalleen. Classicin suosiminen on kyllä aika räikeetä, mukana on pyöritetty jotain Erosta, sikkistä ja Pihaa xD. Ja ei siinä, kyllähän Classic on Suomen paras jengi, joten onhan se aivan selvää että sieltä on tulossa pelaajia, mutta mikä idea on että miesten majussa pyöritellään pelaajia joilla tekee tiukkaa mahtua pelaavaan kokoonpanoon Classicissa?

  11. Muistakaas se, et osalla poisjätetyistä ollu isoja loukkeja mitkä vieny mahdollisuuden osallistua leireille ym.

  12. Mitä Classicin suosimista on siinä, että kyseisellä seuralla on niin kova rosteri, että ei ole parempia pelaajia muista seuroista tarjolla?

    Ainoat kiistanalaiset Classicin pelaajat ovat Piha ja Toriseva. Muut ovat aivan heittämällä oikeassa paikassa, sillä parempia ei ole tarjolla. Pihakin on ilmeisesti parantanut asennettaan ja treenaamistaan ns lihapulla-ajoista, joten katsotaan mitä käy.

    P.s missä Mika Kohonen?

  13. Veikkola ja Lehkosuo ennen Toropaista? Vai onko Santeri jo teidän mielestä liian vanha? Tämän jätkän ohittaminen vuodesta toiseen ihmetyttää. Ja en todellakaan olo tiipii ukkojen fani.

  14. Kyllä mukaan olisi hyvin voinut ottaa Justukset Kainulainen ja Rasmus sekä Astalan Aaron. Talvitie aivan väärässä paikassa. Oilersista ennemmin vaikka Pfitztzner.

  15. Komppaan edellista että J ja R Kainulainen pitäisi olla mukana. Mutta miksi vain 5 pakkia!!?? Ei ymmärrä. Pitäisin 6.tta miniminä. Piha ja Talvitie ihan oikeassa paikassa jos roolitus menisi nappiin. Sen sijaan Kukkola oli yllättävän tehoton edellisessä turnauksessaan. Heikompi kuin monet pakit. Paras tutkapari mitä olen nähnyt, tokijo parin vuoden takaa oli R.Kainulainen ja Lastikka. Ja taisi tulla nuorten kulta silloin melko ylivoimaisesti ja samaan katekoriaan kuuluu J. Jkainulainen. Ruotsia vastaa pitää ehdottomasti uskaltaa pelata ja tuolta kolmikolta se onnistuu.

  16. Savonen varmaan pelaa pakkina vaikka hyökkääjäksi onkin jostain syystä nimetty.

  17. Joo Savosta tarvitaan pakkiosastolla. Kukaan sveduista ei viimesimmissä matseissa edes haastanut Savosta. Kapasta on onnistuneesti peluutettu pakkina aikaisemminkin, mutta se on sitten hyökkäyksestä pois rightin pelaajana. Talvitie on fyysisenä pelaajana varmaan paikan ansainnut. Sveduja vastaan pitää vääntää ihan huolella. Suorastaan on kyllä ihme että Kainulaisista kumpikaan ei ole mukana. En kyllä käsitä Nykyn valintoja!

  18. Jos suomen valmennus oli Heikki Luukkosen käsissä niin aikaisemmat onnistumiset olisi huomioitu ehkä paremmin. Vähän on liikaa jäänyt nyt ulkopuolelle näistä geimeistä… Hyvä nippu silti!!

  19. ”#51” on kyllä harvinaisen positiivinen. Jäänyt varmaan moni asia harmittaan elämän ja ”salibandyuran” varrella.

  20. Paljon on nuoria kirjoittelijoita. Kun koutsi valitsee pelaajia niin atribuutteina ei käytetä ikää. Jos sinulla on kaksi pelaa. Pelaaja A on voittanut kerran mm-kultaa, parit Suomen mestaruudet ja kuuluu pelipaikallaan joukkueensa kärkipelaajiin. Pelaaja B on pelannut liigassa pari vuotta (tai vaikka 10 vuotta), eikä voittanut mitään, mutta kuuluu kuitenkin joukkueensa kärkipelaajiin. Kenet mahtaa valmentaja ottaa? Junnuissa tulleet mestaruudet (sm-sarja tai mm kisat) voi avata ovia liigarinkiin, mutta vaikka olisi dominoinut pistepörssiä sillä tasolla niin eihän se tarkoita, että pääsee suoraan majuun.

    Menemättä yksittäisiin pelaajiin, niin on aivan luonnollista, että sarjan parhaasta joukkueesta tulee eniten pelaajia. SSV dynastian aikana tuli varmaan 5-8 äijää Pasilan parketilta. Loput silloin akselilta Oilers, SPV, Happee ja Ruotsi?

  21. 1. Kenttä:

    VL: Jesperi Kainulainen
    KH: Roope Kainulainen
    OL: Justus Kainulainen
    VP: Juuso Kainulainen
    OP: Rasmus Kainulainen
    MV: Santeri Kainulainen
    Lisähyökkääjä: Valtteri Kainulainen

  22. Muistakaas poijjaat se etta jos talvietie pelaakin helvetin hyvin maajoukkueessa vai oilers naytot ei oo ollu hurvee haapposia

  23. Mitä te itkette täällä? Suomi on maailmanmestari. Muistellaanpas ketkä ”junnut” rankkareissa ne maalit tekivätkään?

  24. ”Nuori” Kohonen teki kaikista tylyimmän ja varmimman maalin tyhjiin. Siitä vaan nuoret perässä. Tehkää nyt ens alkuun 1000 pojoo Suomessa tai Ruotsissa niin aletaan kattelee..

  25. Kainulaiset muut kuin tiipiissä, pelanneet tasan nolla tosi matsia miesten tasolla liigassa, joten sama hyöty tällä hetkellä majussa. Annetaan poikien eka kasvaa miehiksi ja puhutaan sitten uudestaan…

  26. Ja rautalanka ennen itkua, tosi peli = plaijari peli. Ihan eri hommaa ku runkosarja.

  27. Kyllä tuo ihan hyvä on, mutta Piha ja Toriseva ehdottomasti kisa joukkueesta pois.

  28. Joo parempi kakkonen löytyy kun Toriseva….esim. Luukkonen. Onko kenties loukkia? Onko Veikkola kunnossa ja sitä rataa. Kisat joulukuussa et odotellaas nyt mitä tapahtuu, kuka kunnossa ja kuka ei!

  29. Miksei Janne Kainulainen valmenna maajoukkuetta? Mies tehnyt hyvää työtä Welhoissa.

  30. Öljymiehet voittivat Latvia Openin Finaalissa maajoukkueen (Classic). 5-3
    Ykkösketjut: Pfitzner- Iiskola- Kainulainen 4 vs Salin- Piha- Johansson 2

  31. Mitä mitä, Ei maajoukkuemiehet voitti 4-2 Maajoukkue miehet. Nykky hei mitens nyt näin…

  32. Taisi Nykyltä mennä aamukahvi väärään kurkkuun kun näki tuloksen?

  33. Espoossa taas keulii, käykää kattoo pelaajalista finaalista eka. Tossa joku jo vihjasikin asiasta.

  34. Salo, Pylsy, Savonen, Lamminen katsomossa. Ykköskentästä kolme….katellaan syksyllä ykkösten vääntöö uusiks😁

  35. Eikö Salin- Piha- Johansson olekkaan maju miehiä. Äkkiä pois sitten maajoukkue leireiltä…

  36. On, nyt Espoossa tuuletellaan jotain harkkamatsin voittoo.😂😂.