Liigavahvistus Jyväskylään – kevään pudotuspelien komeetta tarttui O2:n haaviin

Kaarlo Mahlberg edustaa ensi kaudella O2:sta. Kuva: Juhani Järvenpää

Kaarlo Mahlberg edustaa ensi kaudella O2:sta. Kuva: Juhani Järvenpää

O2-Jyväskylä julkaisi perjantaina uuden pelaajasopimuksen. Kevään pudotuspeleissä onnistunut Kaarlo Mahlberg, 21, liittyy joukkueen vahvuuteen Westend Indiansista.

Mahlberg pelasi kolme kautta A-poikien SM-sarjaa SSV:ssä ja Indiansissa ennen kuin debytoi viime kaudella Salibandyliigassa. Runkosarjassa vastuu jäi pieneksi ja 17 peliä tuottivat tehopisteet 2+1. Pudotuspeleissä Mahlberg nousi suuren yleisön tietoisuuteen iskemällä tehopisteet 8+4 (12 ottelua). Indians oli lopulta koko sarjan neljäs, mikä on seuran paras sijoitus Salibandyliigassa.

Monipuolinen Mahlberg nähtiin viime kaudella puolustajan ja hyökkääjän paikalla, ja tulevalla kaudella hän pelaa todennäköisesti sentterinä. Jyväskylään helsinkiläisen vie opiskelupaikka ja jotain vaikutusta seuravalintaan lienee silläkin, että samassa joukkueessa pelaa isoveli Alvar Mahlberg.

– Totta kai kiva päästä pelaamaan broidin kanssa samassa jengissä. Alvarin kanssa me ei olla koskaan aikaisemmin pelattu samassa joukkueessa. Saa nähdä pysyykö velipoika vielä perässä, Mahlberg kommentoi O2:n sivuilla.

Pääluotsi Ilkka Peltonen kommentoi uutta pelaajaa seuraavanlaisesti.

– Ensinnäkin on todella hienoa saada Kaarlo mukaan joukkueeseen. Kyseessä on kovan luokan pelimies joka ei tee itsestään numeroa. Ajoittain jopa huomaamaton kentällä, mutta tekee järkeviä ratkaisuja pallon kanssa, monipuolinen pelimies, Peltonen suitsutti.

O2 pelaa ensimmäisen harjoituspelinsä tiistaina 14.8. SB Welhoja vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30 Palokan koulukeskuksessa.

O2:n uutinen

13 comments

  1. Ei ole Indiansille mikään menetys. Ei olisi mahtunut tällä kaudella enää pelaavaan kokoonpanoon.

  2. Ihan kuin olisi jollain jäänyt levy päälle – alkaa olla vähän väsynyt juttu.

  3. Ainut oikea valinta!
    Opiskelut ensiksi ja pelaamaan sinne missä saa pelata eikä järsiä tuppea

  4. Artsi. Mainitsemasi joukkueen kokonpanoon pääsemiseen ei tällä kaudella mahdottomia vaadita. Kauden tavoite liigapaikan säilyttäminen.

  5. En tiedä mitä menee JyKyLään opiskelee, mutta oli mitä oli, niin juuri näin. Eka opiskelut – siihen sopeutetaan sähly. Tästä mallia muillekin.

  6. Valinta. Sama homma melkein missä vaan lajissa pitäisi olla, ura on aina suht lyhyt. Opiskelee se keihäänheiton maailman kovinkin, koska ei rahaa tule sielläkään ovista ja ikkunoista niin että loppu elämän voisi rallatella.

  7. Olkohan Happee millään muotoa tässä kuviossavaihtoehtona? Ymmärrän toki tuon veljen kanssa samassa jengissä pelaamisen, mutta hirvissäkin aika rajuja menetyksiä eli olisko ollut liigapaikkaa tarjolla? Toki amppareille hyvä ellei erinomainen vahvistus.

  8. Sen verran asian tiimoilta, että Happee oli erittäinkin kiinnostunut. Tällä kertaa ei tarttunut haaviin. Onkohan jo sana kiirinyt miksi seura ei olekkaan 1 vaihtoehto nuorille pelaajille.
    Samoin muutama muu liigajoukkue oli perässä.

  9. Mikä vääntöketju? (taas)
    Molemmat seurat taitaa tehdä alueella hyvää duunia lajin eteen.
    Molemmille on omat paikkansa ja eivät edes pelaa samoissa sarjoissa miehissä, naisissa eikä A-nuorissa.
    On hienoa, että pelaajilla itsellään mahdollisuus valita oman elämäntilanteensa, taitojen ja halujen mukaan missä pelaa.