OLS:n liigajoukkueen runko pääosin kasassa – kokeneen puolustajan tilanne auki

OLS:n ensi kauden joukkue on julkaistu. Kuva: Esa Takalo

OLS:n ensi kauden joukkue on julkaistu. Kuva: Esa Takalo

Oulun Luistinseuran miesten Salibandyliigan joukkue julkaistiin pääosiltaan tällä viikolla. Joukkue on muuten valmis, mutta puolustaja Niko Kvistin tilanne on vielä tässä vaiheessa avoin.

OLS:n uutisen mukaan Kvist on harjoitellut joukkueen mukana, mutta ei ole vielä tehnyt päätöstä pelaamisen suhteen.

– Nikon kanssa neuvottelut ovat vielä käynnissä. Muilta osin joukkue on kasassa, päävalmentaja Jani Lipsanen sanaili.

Uusia nimiä joukkueessa ovat hyökkääjä Tuukka Kivioja (LNM) ja puolustaja Viktori Niemi (Blue Fox). OLS:n A-pojista mukaan on nostettu puolustajat Otto Kurronen sekä Aleksi Porola. Hyökkäyskaartista mukaan ovat nousseet Mika Hirsikorpi, Petri Viittanen ja Tuukka Haudanlampi.

Farmisopimus LNM:n kanssa jatkuu edelleen. Joukkueen kesärinkiin kuuluneet Valtteri Veikkola, Ville Liimatta ja Eerik Lukkari jatkavat pelaamista Limingassa.

– Farmisopimusta on tarkoitus jatkaa LNM:n kanssa ja tiivistää yhteistyötä edustusjoukkueiden kesken entisestään. Joukkueet harjoittelevat yhdessä kerran viikkoon. Kaikki kolme Limingan mukana aloittavaa pelaajaa vetivät kesän hienosti mukana, mutta katsottiin, että heidän on kokonaisuuden kannalta tässä vaiheessa vielä parempi aloittaa kausi Limingan riveissä, Lipsanen kommentoi.

Maalivahdit:
Ville Mestari
Vinski Kivilompolo
Janne Karvonen

Puolustajat:
Mika Kaitera
Olli Wikstedt
Eetu Ijäs
Lauri Tiira
Tommi Wiander
Otto Kurronen (OLS A-juniorit)
Aleksi Porola (OLS A-juniorit)
Viktori Niemi (Blue Fox)

Hyökkääjät:
Tatu Kiipeli
Petri Rantala
Petteri Kääriäinen
Antti Nieminen
Anssi Välitalo
Valtteri Parviainen
Petri Niemelä
Ville Turula
Tuukka Kivioja (LNM)
Mika Hirsikorpi (OLS A-juniorit)
Petri Viittanen (OLS A-juniorit)
Tuukka Haudanlampi (OLS A-juniorit)

OLS:n uutinen

50 comments

  1. Mikä Riku Ruonakankaan tilanne on? Vaikutti oikein lupaavalta pelimieheltä niissä Oilers-peleissä viime keväänä.

  2. Koko ols salibandy on menossa koko ajan alaspäin ,ols tippuu divariin !ja ruonakangas lopetti

  3. Kiipeli ja Parviainen ainoat liigatason hyökkääjät, puolustajista Tiira ainoa. Kvisti otsikosta huolimatta kaikki pelit pelannut sentterinä.

  4. Toivotaan, että juniorit nostavat tasoaan. Onneksi saivat pidettyä kokeneet pelimiehet sentään riveissään. Jos esim. turula, niemelä, Parviainen ja kiipeli olisivat vaihtaneet maisemaa niin olisivat todella pulassa… Pakisto on hyvää tasoa ja maalivahtipeli.

  5. miksi ols ei saanut joukkuetta a junioreihin ja menettää monia huippu junioreita muualle tai he lopettavat?

  6. Joku tossa olsin toiminnassa mättää kun a Junnujoukkuetta ei saatu kasaan ja 4olsin junnupelaajaa meni Merikosken miehiin ja monet lopetti ja osa meni 2divariin!lähiseurat kiiittää huippupelaajista joilla potentiaali korkea

  7. Ei koovella welhoilla tai karhuillakaan sen enempää liigatason pelimiehiäkään ole

  8. Valmennuksen taso ei vaan ole ollut riittävällä tasolla etenkään vanhemmissa ikäluokissa. Syy on siis hyvin yksinkertainen miksi OLS ei saa jalostettua potentiaalia omasta laajasta lahjakkaasta massasta.

  9. Onko jollain heittää karkeata hahmotelmaa siitä, että mikäli kaikki parhaat OLS:ssa pelanneet pelaajat lyötäisiin nykykunnossaan OLS:n tulevan kauden rosteriin OLS:n nykypelaajien lisäksi, niin minkälainen kokoonpano siitä syntyisi? Ei se varmaan ihan mestarisuosikki olisi, mutta olisiko mitalijoukkue?

  10. Kyllä sillä mitaleille voisi mennä, jos kaivaisi viime kausina pois lähteneet ja eläköityneet, sekä muualle jo aiemmin häipyneet pelaajat. Pelkästä SPV:stä tulisi suunnilleen kentällinen jo kohtuullisen nimekästä porukkaa.

    Tuo ”nykykunto” on vähän ongelmallinen, yleensähän nämä all time dream teamit kasataan sillä oletuksella, että pelaaja otetaan peliuran kunnossaan matkaan. OLS kuitenkin nousi liigaan jo vuonna 2000, joten moni parhaista on jo tukevasti eläkkeellä.

  11. Se noissa historiajoukkueissa on ongelmana, että vaikka oletettaisiinkin 20 vuotta sitten eläköityneen huippupelaajan X olevan peliuransa huippukunnossa, niin paljonko on peli kehittynyt, ja pysyisikö nykytahdissa mukana jne. Siksi minusta on helpompaa ajatella ihan vain niinpäin, että ne jotka joskus olisi OLS:n miehiä, ihan yksinkertaisesti vain tekisivät sopimuksen OLS:n kanssa tänään. Silloin ei tarvitsisi pohtia noita ”milloin pelaaja oli huippukunnossa”-asioita.

    Toki tämä on jokatapauksessa vain ajatusleikkiä, mutta nimenomaan OLS:n kohdalla se on erityisen mielenkiintoista.

  12. OLS kaikkien aikojen keräilyporukka:

    Tommi Ahola – Jukka Kinnunen – Mikko Helanen
    Jyrki Holopainen – Jori Isomäki

    Petri Turunen – Olli Kinnunen – Valtteri Parviainen
    Matias Veikkola – Sami Kuorilehto

    Tatu Kiipeli – Antti Laitinen – Johnny Ojala
    Antti Suomela – Janne Korhonen

    Juho Sorri – Ville Turula – Joni-Arttu Sieppi
    Jukka Lindgren- Mikko Saarnio

    Jarno Ihme, Ville Mestari

    Juha Tammela verkkarit päällä katsomossa.

  13. On siinä kieltämättä kovia pelaajia. Kiitos listauksesta!

  14. Jossittelu OLS nykypelaajilla:

    Kiipeli, Parviainen, Nieminen, Sieppi, Kinnunen, Sorri, Niemelä, M. Tiira, Turula, Ijäs

    Veikkola, Suomela, Saarnio, L. Tiira, Wikstedt, Wiander

    Mestari, Kivilompolo

  15. Jotenkin tuntuu, että ei tuo nykypäivän OLS-AllStars olisi ihan _niin_ kova nippu. Varmasti heittämällä playoffeissa, mutta siitä pitemmällä?

  16. Pohjois-Suomessa ei ole ainuttakaan hyvää salibandy valmentajaa. Ols valuu pikku hiljaa pois säbäkartalta.

  17. Täällä ihan tosissaan meinataan, että esimerkiksi Krankka ja Vehanen eivät ole/olleet laatuvalmentajia? Molemmilla erittäin hyvä tatsi nimenomaan nuorten miesten jalostuksesta paremmiksi pelaajiksi. Ei Krankka turhaan ole u19-tiimissä mukana. KeLyssä ei tainnut onnistua, mutta kyseessä olikin vanhojen jäärien joukkue, jotka eivät edes halunneet kehittyä.

  18. Onko Krankalla ollut joskus joukkue jolla olisi rosterin puolesta pitänyt menestyä? Ei yli- eikä alisuorittamista.

  19. Outoa on koko ols organisaation toiminta olis kuvitellu että täysin ulkopuolisen valmentajan tulo joukkueeseen olisi muuttanut asioita ja muutama pelaaja olisi saanut lähdöt ja taas joukkueeseen olisi nostettu nykyisiä dirre äijiä ja jopa 2divarissa on kovempia pelimiehiä mitä tämän hetken joukkueessa…

  20. Krankalla on ollu joukkueita joilla ois voinut menestyä, mutta päinvastoin joukkueet ovat tippuneet alemmalle sarjatasolle.

  21. 2. divarissa nyt muutenkin on todella kovia pelimiehiä, että se ei ole mikään mittari. Esimerkiksi nyky-OLS:iin menisi todennäköisesti (taitojensa puolesta) aivan heittämällä vanhoja Oilers-pelaajia ainakin kentällinen, kuten nyt vaikka Risto Töllikkö, Perttu Pajukoski, Oliver Wardi, Severi Korhonen ja Markus Olkkonen (vieläkö pelaa Kingsissä?).

    Muutenkin jos 2. divarista kerättäisiin All-Stars joukkue, niin – sen kummemmin noita pelaajia muualta tietämättä – väitän, että siinä olisi melkoisen nimekäs nippu.

  22. Onko jokin Juha Krankan joukkue joskus tehnyt muuta kuin alisuorittanut? Esimerkkejä?

  23. Kilposta kompaten ja jatkaen, hakin entiset erviläisetkin menisi heittämällä perässä. Jo pelkästään ervi/oilers 2div äijistä tulisi kohtuu hyvä nippu, allstars porukka vielä kovempi!

  24. Nykysellä porukalla karsitaan liigapaikasta. A-junnut tippu sm-sarjasta nii kaikki lähti sitte kovempiin sarjoihin ja krankka yms iha surkeita valmentajia pitäs härmä-herrala kaksikko olla siellä. Ruonakangas haluaa pelkästää pelata mutta reenaaminen ei kiinnosta

  25. Arto Kilponen sori huonosti kirjoitettu mutta jo pelkässä pohjoisen lohkon 2divarissa on sen tasoisia pelimiehiä jotka kiilaisivat heittämällä olsin rinkiin taitojen puolesta vanhojen jäärien tilalle… jos vain ols oraganisaationa uskaltaisi avata silmät ja antaa mahdollisuuksia alueensa parhaille eikä aina se v***n ols status painaisi niin paljon pelaaja valintojen kohdalla. On tätä jo tässä useampi vuosi seurattu ja samaa paskaa vuodesta toiseen ehti jo tuuletella kun tuli lipsanen ulkopuolelta valmentajaksi mutta mutta ei suuria muutoksia vieläkään.

  26. Terminaattorille tiedoksi: Krankka yritti kaikkensa pelastaakseen A-junnut. Hänen ei pitänyt olla ollenkaan mukana koko valmennuksessa alunperin. Nimeä en nyt muista, mutta lyhyt entinen pelimies siellä päävastuussa oli. Krankka joutui ottamaan roolia myöhemmin kaudella, mutta kesä ja syksy oltiin menty jo niin lujaa alamäkeä, ettei sitä laivaa enää mikään voinut kääntää. Peli oli aivan käsittämättömän heikkoa ja sillä nipulla olisi pitänyt olla heittämällä pleijarijoukkue. Tippumisesta turha syyttää Krankkaa.

  27. Viimeisen kolmen kauden aikana maisemaa vaihtaneet pelaajat 1-2 vuoden sisällä takasin Ouluun, niin näyttäis kohtalaisen hyvältä. Seuranjohdon pitäis tajuta, ettei kannattais päästää ainakaan helpolla kovia pelimiehiä muualle..

  28. Ketkä ne ovat pohjosen 2 divarin pelimiehet jotka menisivät heittämällä?

  29. Oulussa joku ongelma joukkueurheilussa kun jalkapallossa ja pesäpallossakaan ei ylimmällä sarjatasolla?

  30. Ei ole.

    Ylimmän sarjatason edustus löytyy miesten puolelta ainakin jääkiekosta, salibandysta, jääpallosta, koripallosta, lentopallosta ja pesäpallosta. Kaukalopallossa Oulu jäi (toistaiseksi) viimeiseksi Suomen mestariksi liigan loputtua. Pesäpallosta toki tuli nyt tippuminen, naapuri-Kempele sen sijaan pelaa ensi kaudella liigaa. Jalkapallossa pääsarjajoukkue on Ykkösessä, vierailee liigassa silloin ja tällöin. Naisten puolelta sama listaus sisältää ainakin lajit salibandy, jalkapallo, jääkiekko ja pesäpallo.

    Eli ei, ei ole ongelmaa. Seuroilla voi olla omia ongelmia, mutta ei siitä voi kaupunkia syyttää.

  31. Aika hyvin se on Espookin seilannut viime vuodet Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen väliä…

  32. Näyttää että sarja jakaantuu entistä selvemmin joukkueisiin, jotka tavoittelevat menestystä ja loppuihin jotka taistelevat suorasta säilymisestä. Sama ilmiö on tapahtunut esim kiekossa ja pesiksessä. Käsittääkseni OLS menee talous edellä toiminnassa ja vaikka rahalla houkuttelisikin pelaajia paikkakunnalle niin taloudellista panostusta tuskin saisi koskaan takaisin. Ei ole NHL/KHL:ää jonne pelaajia voisi myydä eteenpäin. Varmasti pelaajat, valmennus ja toimiston väki tekee päivittäin parhaansa, mutta jos se ei avoimessa sarjassa riitä liigapaikkaan niin silloihan oikea paikka on divari.

  33. Niin Honka käväisi omistajanmuutoksen (ja siihen johtaneen konkurssin myötä) Kakkosessa, mutta jos me puhutaan vaikka 2000-luvusta, niin on Hongalla on esim. enemmän mitaleita kuin Oululla kausia Veikkausliigassa.

    Sitä miksi Espoon jalkapallo ylipäätään piti tähän keskusteluun nostaa ei kannata minulta kysyä. Mielestäni se ei liity aiheeseen yhtään mitenkään.

  34. Harkkamatsi SPV:tä vastaan ei paljoa lupaile. SPV:llä kaikki junnutkin mukana ja aika paljon tuli pataan.

  35. Joo kyllä OLS tulee tippumaan divariin ja kohta merikoski ja liminka menevät ohi, koska junnut eivät pysy olsissa