Raatarila jää sivuun ennen kauden alkua – Valtosesta NST:n uusi päävalmentaja

Santeri Raatarilan Lappeenrannan pesti jäi lyhyeksi. Kuva: NST

Santeri Raatarilan Lappeenrannan pesti jäi lyhyeksi. Kuva: NST

Lappeenrannan NST:n miesten joukkue vaihtaa päävalmentajaa jo ennen kauden alkua. Santeri Raatarila luopuu pestistään ja Mika Valtonen ottaa vetovastuun.

Raatarila nimitettiin pestiin keväällä ja nyt hän jää pois tehtävästä henkilökohtaisten syiden vuoksi. Erityisenä syynä mainittiin ajankäytölliset haasteet.

– Tilanne on todella ikävä ja harmittaa itseäni suuresti. Jokainen minut tunteva tietää, että valmentaminen on minulle erittäin suuri intohimo ja valmennustöitä tehdessäni vaadin myös itseltäni erittäin paljon. Nyt tilanne vain ajautui pisteeseen, jossa en omasta arjestani johtuen olisi pystynyt ylläpitämään sitä toiminnan tasoa, minkä jälkeen pystyisin allekirjoittamaan työni jälkeä. Puntaroin asiaa monelta kantilta ja päädyin tekemään tämän vaikean päätöksen, Raatarila kommentoi NST:n sivuilla.

Valtonen kommentoi uutta pestiään seuraavasti.

– NST:n toiminnassa on jo pitkään näkynyt hyvän tekemisen meininki. Etelä-Karjalan liikuttavin seura toimii aktiivisesti lajin suunnannäyttäjänä. Olin positiivisesti yllättynyt avautuneesta mahdollisuudesta toimia tällä kaudella miesten päävalmentajana. Nöyrällä mielellä otan haasteen vastaan. Uskon että valmennustyylini tuo joukkueelle kaivattua peli-iloa ja samalla saa pelaajat ponnistelemaan parempien tulosten puolesta. Valmennushistoriani monen pelaajan kanssa helpottaa työtäni ja on ehdottomasti etu tulevaa kautta ajatellen, Valtonen sanaili NST:n sivuilla.

10 comments

  1. Ei varmasti halua farssata ja joukkue on just sellanen että farssi on erittäin lähellä

  2. Surullinen on NST:n tilanne kokonaisuudessaan! Tsemppiä kauteen ja uuden rakentamiseen!

  3. Siellä unohtui taas toimistolla, että lupaukset joita annetaan sopimusta tehdessä täytyisi myös täyttää. Valtoseltakin varsin huvittavat kommentit jotka eivät juuri totuutta peilaa, ”suunnannäyttäjän” kurssi karusti kohti karikkoa.

  4. Mitä ihmettä, Raatarila paskoi housuun? Jos valmentaja itse lähtee kävelemään se kertoo tarpeeksi, ei usko jengiin tai sit on vaan muuten pihalla.
    Oma arki ja elämäntilanne jos on sellainen ettei pysty valmentamaan nii mitä se toimisto siinä voi tehdä, muuttua paremmaksi elämäntilanteeksi?
    Täysin selvä juttu NST on menettänyt pelaajia ja se on varma syy että rohkeus petti.
    Kaikki sen tajuaa että nuori poika ja liian isot saappaat oli nyt.

  5. Raatarila on salibandyn uusi Ilpo Tuononen juupaseipäis-leikkeineen ja vaihtuvine elämäntilanteineen. Mentoroikohan Ippe viime kaudella Josbassa Santtua, kun alkaa nää ajankäytölliset haasteet painaa päälle. Elämänhallinta, pojat!

  6. Hanakoille kommentoijille ehkä sen verran jäitä hattuun, että harvemmin tällaisissa tiedotteissa kerrotaan niitä todellisia syitä. Yhteisymmärryksessä laitetaan jotain ympäripyöreää.

  7. Kyllä ymmärrän hyvinkin jos pitää priorisoida. Ei Salibandy vielä niin iso ja hyvin palkattu laji ole, että pitäisi oman elämän Kustannuksella kynsin hampain pitää pestistä kiinni.

  8. Antti Ruokosen viime kaudella kysyneen Steelersin apuvalmentajalta varsin voimakkaasti mitä ihmettä siellä Kuopiossa tapahtui ja ehkä hän nyt Raatarilalta tai joltain muulta sisäpiirista samaa tästä asiasta? Kyllä tämä vaikuttaa, että olisi tavallaan vaikka koe-aika työssä umpeutunut ja sopimus purettu ja silti työtodistukseen voidaan asia naamioida toisin?

  9. Se kun vaihtaa konkurssikypsästä joukkueesta toiseen saa toki ajattelemaan. Ja jos seura ei pystynyt jeesaamaan duunin suhteen, tilanne on vielä pahempi. Hupparia on paha syödä, eikä autokaan sillä liiku.
    Ainoa mutta on se, että voi hetki mennä ennen kuin löytyy uutta päävalmentajapaikkaa tuolta tasolta…

  10. Toivottavasti kyse tuollaisesta tilanteesta eikä valmentajan kyvyistä, sillä ainakin Josban kannalta voisi olla huono tilanne jos heidän tyyli valmentaa ei kelpaisi vaikka NST:lle?