Ruotsissa pelaava Suomen maajoukkuepelaaja lopetti yllättäen huipputasolla – ”Vie paljon aikaa”

Mira Wickmanin pelaajaura on ohi. Kuva: IFF

Mira Wickmanin pelaajaura on ohi. Kuva: IFF

Ruotsalaisseura KAIS Moraa vielä viime kaudella edustanut Mira Wickman, 24, on lopettanut yllättäen uransa huipputasolla, kertoo ruotsalaislehti Innebandymagazinet.

Viime joulukuun MM-kisoissa Suomea edustanut Wickman kommentoi ratkaisuaan Innebandymagazinetille.

– SSL:ssa pelaaminen vie paljon aikaa, enkä ole tarpeeksi motivoitunut käyttämään aikaa siihen tietäen, että voisin tehdä jotain muutakin, Wickman sanoi.

Rönnbyä ja Moraa Ruotsissa edustanut Wickman aikoo jäädä Västeråsiin. Peliurakin jatkuu todennäköisesti Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Aion mahdollisesti pelata Dam1an:ssa. Minusta tuntuu, että Allsvenskanissa pelaaminen vie liikaa aikaa, mutta ykkösessä taso on vielä kohtuullinen. En ole vielä päättänyt joukkuetta, mutta minua on kysytty Skälby Sharksiin, Wickman kertoi.

Ruotsissa Wickman pääsi neljän kauden aikana finaaliotteluun kolmesti, mutta joutui tyytymään hopeaan jokaisena vuotena. Viimeisillä kahdella kaudella Mora taipui IKSU:lle ja keväällä 2015 Wickmanin edustama Rönnby hävisi finaalissa Moralle.

Suomessa Wickman edusti SB-Prota viiden liigakauden verran ja saavutti yhden kullan, kolme hopeaa ja yhden SM-pronssin. Wickmanin tehotahti oli sangen hyvä Suomessa, sillä hän pelasi yhteensä 125 peliä ja iski tehopisteet 114+85.

Suomen maajoukkueessa Wickman kerkesi esiintymään 34 kertaa. Pelaamissaan otteluissa hän iski tehot 16+14 ja oli mukana Suomen MM-hopeajoukkueessa viime joulukuussa.

Innebandymagazinetin uutinen

7 comments

  1. Omistautuminen tapissa, no ei pitäisi negailla, mutta näitä lisää niin turha ihmetellä ”epäoikeudenmukaisuutta” jos ja kun liitot panostaa miehiin ja poikiin.

  2. Minusta menee kyllä ihan reilusti negan puolelle, jos tekee yhden pelaajan ratkaisun perusteella tulkinnan koko nais- ja tyttösalibandya koskevana kriisinä. Ja jos liitto panostaa eri tavalla eri sukupuoliin, niin silloin epäoikeudenmukaisuuden saa kirjoittaa ihan reilusti ilman hipsuja.

  3. Kyllähän niitä miehiäkin jatkuvasti lopettaa tai siirtyy jäähdyttelemään samasta syystä. Ja kyllä maajoukkuetason naispelaajatkin Ruotsissa jotain korvausta saavat, joten tuskin tämä tapaus liittyy mitenkään epäoikeudenmukaisuuteen. Monille salibandy ei vaan yksinkertaisesti ole elämässä se tärkein asia, vaikka olisi kuinka hyvä pelaaja tahansa.

  4. Kyllä liiton pitäis maksaa sählyn pelaamista kk-palkkaa, niin kaikki jaksais harrastaa innokkaasti

  5. Laji on vaan amatöörilaji ja pysyy. Ehkä hyvä niin, tulee pelaajien hoidettua kunnon koulutus ja ammatti. Isoja rahoja laji ei tule vetämään puoleensa, ei miehissä eikä naisissa. Kuitenkin erittäin hyvä laji harrastaa.

  6. Ennen kuin alkaa ainainen itku siitä kuinka naissalibandyn amatöörimäisyys on liittojen vika, niin kannattaa kysyä itseltään, että montako euroa on itse tullut laitettua naissalibandyn tukemiseen.

    Älä ole Twitter-sohva-aktiivi.

  7. Voi ei Mira
    Nyt kaikki skeidat jo joukkueesta kertaalleen ulos potkitut pääsevät säälipaikoille kun et pelaa majussa