Yllätystulos – Oilers kaatoi Classicin Latvian Openin finaalissa

Oilers juhli Classicin kustannuksella Latviassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Oilers juhli Classicin kustannuksella Latviassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers ja kolme perättäistä Suomen mestaruutta napannut Tampereen Classic kohtasivat sunnuntaina Latvian Open -turnauksen finaalissa. Oilers voitti kamppailun maalein 5-3 ja vei koko turnauksen voiton nimiinsä.

Molemmat suomalaisjoukkueet selvisivät finaaliin tappioitta ja varsinkin alkulohkon otteluissa vastustajat saivat kyytiä selvänumeroisesti. Finaalissa Oilers ampaisi kahden maalin johtoon Justus Kainulaisen sekä Heikki Iiskolan osumilla, mutta Sami Johansson kavensi vielä ennen erätaukoa.

Toisessa erässä Markus Markkola ja Iiskola lisäsivät johtoa, ja Juha Kivilehto sekä Jere Pulkkinen osuivat tamperelaisten osalta. Ottelun hahmo oli kolmannessa erässä hattutemppunsa viimeistellyt Iiskola, jota Markkola (1+2) komppasi tehopisteillään.

Tähdistökentällinen:

Maalivahti: Joonas Kaltiainen Oilers
Puolustaja: Krister Savonen Classic
Puolustaja: Antti Suomela Oilers
Hyökkääjä: Jakub Kolstrunk Florbal Usti
Hyökkääjä: Basile Diem Kloten-Dietlikon Jets
Hyökkääjä: Niko Juhola UHC Uster

Finaalin voit katsoa kokonaisuudessaan ohesta.

19 comments

  1. Oli mukava reissu ja suosittelen lämpimästi Valmieraa matkailukohteena, varsinkin jos haluaa nähdä jotain muuta kuin turistirysiä. Paljon mukavia ihmisiä, kauniita maisemia ja historiallista nähtävää. Hinnatkin yllättivät positiivisesti. Englannilla pärjäsi suht hyvin, mutta on ilman muuta käytännössä etu, jos venäjä taittuu.

    Paldies!

  2. Mitä tulee tuohon yllätystulokseen, niin olen vahvasti eri mieltä. Me puhutaan tässä käytännössä nyt harjoitusotteluista, niin siellä voi tapahtua ihan mitä tahansa, kun valmentajat voivat hakea otteluissa jotain aivan muuta kuin voittoa. Pelaajat toki tekevät kentällä aina parhaansa, mutta jos ne pelaajat ovat jotain ihan muuta kuin ykköskorin miehet (esim. miksi Classicin Savonen ei pelannut? Tai Oilersin Lehtoniemi?)

  3. Tulos ei ollu niin yllättävä, koska Classicilta puuttu pelistä mm. Salo, Pylsy, Savonen ja Lamminen. Kokoonpano täynnä pelaajia, jotka ei pelannu viime vuonna varmaan yhtään liigapeliä. Oilers taas oli kovalla miehistöllä liikkeellä.

  4. No ei varmaan ollut mikään absoluuttinen tasonmittaus Oilersin ja Classicin välillä, mutta kyllä nämä treenipelit ovat selkeästi osoittaneet että Oilers on merkittävästi vahvistunut viime kaudesta ja kärkihankinnoilta sekä koko jengiltä on lupa odottaa tulosta tulevalla kaudella. Ja mitä jutun otsikkoon tulee, niin oli kai siellä eilen Classicilla aika monta maju miestä kentänkin puolella (vrt. Oilersin yksi), joten ei kai se Oilers kuitenkaan selkeänä ennakkosuosikkina tähän matsiin lähtenyt. Ei siis minunkaan mielestä mikään superyllätys , mutta pieni yllätys kuitenkin.

  5. Ton turnauksen tuloksia ja tilastoja kun seurailin niin pisti silmään, että Oilersin uudet hankinnat järkkäilivät reilusti yli puolet joukkueen maaleista. Selkeästi siis fiksu veto tuoda nuorta osaamista ulkopuolelta.

  6. Arto, voinemme kuitenkin jo tämän pelin perusteella nostaa Oilersin vahvaksi mitalikandidaatiksi?

  7. Minä laittaisin Oilersin tällä hetkellä sijalle 8 runkosarjassa. Mitaleille laittaisin kolmikon Classic, Indians ja SPV.

  8. Kyllä Oilers on suhteellisestii kovimpiin kilpakumppaneihin nähden vahvistunut minusta merkittävästi joten sija 8 olisi aikamoinen rimanalitus.

  9. Kyllä minä sanoisin EräViikinkien, TPS:n, Happeen ja Nokian KrP:n olevan playoff-joukkueita. EräViikingit ja Happee ovat kokeneita menestyjiä ja Nokia kuitenkin hallitseva mitalisti. No, ehkä TPS voisi olla sitten 8. ja Oilers 7.

  10. En lähde lyömään Oilersia vastaan vetoa. En vaikka kyseessä olisi tappioton kausi.

  11. Kyllä ErVin mahdollisuudet on vastaavat kuin ed kaudella. Seuran piiitkään jatkunut taloudellisesti tappiolliset kaudet. Ed kaudella noin tuottanut 20-40tEur tappiota. Enää ei millään pysty rahalla houkuttelemaan kun sitä ei ole. Ja ne jotka pelaamisesta jotain saa vaihtaa heti kun parempi tarjous tulee. Ainoa menestyksen mahdollisuus olisi jos Energia Areenalle tulisi paljon maksavia katsojia. Mutta katsoja määrä pitäisi silloin tuplata joka lienee hankalaa.

  12. Oilers ja Classic matsit Erviä vastaan näyttää ErVin mahdollisuudet…

  13. Kyllä Helsingin katsojaluvut aina olleet heikkoja, oli sitten erä, viikingit tai eräviikingit. Mteamistä puhumattakaan. Paha sanoa mitä taikatemppuja pitäisi tehdä? Toivon ettei nykyinen katsojalukujen kehittymättömyys aja koko lajia maakuntien peliksi ja pesiksen tielle. Ei palvele lajia. Koska ei Espoossakaan väkeä käy lähellekään tarpeeksi. Etelän vetelät ei kai vaan jaksa.

  14. JEP osuu oikeaan kipupisteeseen kun pelkää että salibandystä voi tulla maakuntien peli kuten lentiksessä ja pesiksessä on jo käynyt.
    Toisaalta täällä pääkaupunkiseudulla on suurin potentiaali. Joukkueita jo riittävästi, varsinkin liigatasolla kolmea enempää ei tarvita. Kaikki kolme ovat saavuttaneet asemansa pudotuspelijoukkueina, näin varmasti myös tulevana kautena tulee tapahtumaan.

    Espoossa on liigan kovimmat yleisömäärät kun derbyssä saadaan yli 2000 katsojaa Metro Areenalle. Haastena on hallit joissa muuten pelatataan. Tapiolan urheiluhalli on museo jossa voi käydä muistelemassa 80-90 luvun pelipaikkaa, yleisöä ei voi houkutella palveluilla kuten ei myöskään Otahallissa missä Inkkarit pelaa. Suurin haaste on EräViikingeillä jotka joutuvat pelaamaan Vantaalla, kannattajat tulevat otteluihin parinkymmenen killsan päästä.

    Pääkaupunkiseudun yleisöstä kipaillaan muutenkin, kauppakeskuksista on tulossa viihdekeskuksia. Monelle urheilun sisällä elävälle on vaikea ymmärtää että urheilutapahtumaan tullaan viihtymään ja ainoastaan osa sitä on peli ja sen jännitys.

    Helsinkiläinen salibandy tulee saamaan paremmat olosuhteet 2020 luvulla kun esimerkiksi Garden valmistuu. Espoolla on vastaava, huutava tarve olemassa ehkä suomen suurimpana salibandykaupunkina. Toivotaan että lajin kannattajilla pääkaupunkiseudulla riittää kärsivällisyyttä odottaa aikaa kun olosuhteet vastaavat yleisön tarpeita,

    Olosuhteet
    Yl

  15. Eikös Oilersille ole tulossa uutta hallia, vai olenko ymmärtänyt väärin?

  16. Arto tosissaanko sijoitat indianassin top 3 joukkueisiin ? Pudotuspelipaikka tulee tekemään tiukkaa tällä kaudella. Runkosarjan top 6 ei mitään asiaa. Tästä voin lyödä vetoakin kyllä.

  17. Ervi taitaa sitten olla pääkallo logiikalla lähes varma mestari, kun harjoituspeleissä ne mestsruudet tunnetusti ratkaistaan.