Liigat

Hurja muodonmuutos Tampereella – Classic menetti ison määrän kokemusta

06.09.
2018
Liigat

Classicin ryhmä on muuttunut radikaalisti viime kevään Superfinaalista. Kuva: Anssi Koskinen

Tampereen Classicin naisten tulevan kauden liigajoukkue on julkaistu. Ryhmä on uudistunut todella paljon edelliseen kauteen nähden.

Tamperelainen naisten liigan kestomenestyjä hankki kaksi joukkueeseensa kaksi slovakialaista pelaajaa. Michaela Sponiarova sekä Denisa Ferencikova ovat esiintyneet myös Slovakian naisten maajoukkueessa.

Muista seuroista ryhmään liittyi peräti viisi Kooveen pelaajaa. Aino Lahti, Pauliina Silvennoinen ja Emma Rantanen ovat jo pelanneet liigassa, mutta Natalia Pitkäkangas sekä Aada Siro eivät ole vielä debyyttejään tehneet naisten liigassa.

Anna-Kaisa Linden siirtyi Classiciin Pirkoista ja Annu Selinummi sekä Meri Jokinen Steelersistä. Marjut Kinnunen vaihtoi SB-Pron nutun tamperelaisseuran väreihin. Muut joukkueeseen nostetut pelaajat ovat lähtökohtaisesti Classicin omia junioreita.

Lähtijälista on varsin karu, sillä oikeastaan lähes kaikki viime kausien huiput jättävät joukkueen. Sanni Niemisen ura jatkuu Sveitsissä. Muista maajoukkuetähdistä Nina Rantanen (os. Rantala), Eliisa Alanko, Minna Kallio, Hanna Sipiläinen, Ella Alanko sekä Katri Luomaniemi ovat tämän hetken tiedon mukaan lopettaneet pelaajauransa.

– Useammankin nuoren pelaajan kohdalla odotan läpimurtoa liigassa ensi kaudella. Töitä on paljon, mutta potentiaalia löytyy valtavasti tästä joukkueesta.

– Mielenkiinnolla odotan millaiseksi liiga tällä kaudella muodostuu. Lopettamisten ja ulkomaille siirtymisten myötä liigassa on nyt tilaa uusille tähdille, päävalmentaja Katriina Saarinen kommentoi seuran sivuilla.

Classicin uutinen

Classic 2018 – 2019:
3 Michaela Sponiarova
7 Emilia Lintilä
8 Marjut Kinnunen
11 Emilia Pulkkinen
13 Suvi Koistinen
15 Denisa Ferencikova
16 Aino Viskari
17 Kristiina Kauppila
18 Julia Woivalin
19 Laura Vahala
22 Elviina Nurminen
23 Meri Jokinen
25 Aino Lahti
26 Emma Rantanen
29 Anna- Kaisa Linden
30 Julia Jokela
31 MV Anna-Maria Linnoinen
35 MV Elsi Kangasharju
39 Pauliina Silvennoinen
46 Aada Siro
56 Salla Suomela
64 Natalia Pitkäkangas
67 Helmi Hirsimäki
81 Annu Selinummi
99 Ella Salonen

Päävalmentaja Katriina Saarinen
Valmentaja Lauri Tourunen
Fysiikkavalmennus Antti Tervonen
Valmennuskonsultti Tapio Tamminen

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen