Liigat

Karhut toipui shokkialusta, mutta taipui maalijuhlissa – katso perjantain salibandytulokset

21.09.
2018
Liigat

SPV pääsi juhlimaan kahtatoista maalia perjantai-iltana. Kuva: Juha Käenmäki

Karhut ja SPV kohtasivat perjantaina Salibandyliigan merkeissä ensiksi mainitun kotikentällä. SPV voitti kamppailun lopulta lukemin 12-7.

Karhut sai kamppailuun lentävän lähdön, kun kotijoukkue pääsi yrittämään maalintekoa rankkarista ajassa 1.35. Eero Harjula ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa tilanteesta. Ajassa 2.53 Joni-Arttu Siepin tarkka laukaus vei SPV:n 1-0-johtoon ja siitä ei kulunut kauaakaan, kun Sieppi nappasi pallon Karhut-puolustajalta ja purjehti jo toistamiseen maalintekoon. Aloituksesta kului vain 20 sekuntia, kun Sami Koski löysi Henri Myllymäen, joka vei vieraat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Ennen ensimmäistä kymppiä Jukka-Pekka Pelto-Arvo ja Ville Kuusela latoivat SPV:n jo 5-0-johtoon. Tuon maalin myötä Rasmus Österman sai väistyä maaliltaan ja Roope Mutka siirtyi maalin suulle. Maalit kuitenkin syntyivät pääosiltaan Karhujen heikon puolustamisen ja SPV:n hyvän hyökkäyspelin myötä.

Maalijuhlat jatkuivat toisessa päässä, kun Aapo Tamminen latoi Karhujen avausmaalin ajassa 10.09. Pari minuuttia myöhemmin Juho Myllyharjun kauden kolmas osuma kavensi tilanteen kolmeen osumaan. Molemmat joukkueet osuivat erässä vielä ylivoimalla Tomi Jerkun (Karhut) sekä Kuuselan (SPV) toimesta, joten erätauolle mentiin lukemissa 6-3.

Perjantai-illan hurma jatkui heti toisen erän alussa, kun Benjamin Lepola kavensi vain 36 sekunnin pelin jälkeen. Kamppailu jatkui vauhdikkaana ja tiukkaa ravia päästä päähän nähtiin koko rahan edestä. Tuon vuoksi myös molemmille siunaantui useita maalipaikkoja. Kotijoukkueen kannalta kävi harmillinen vahinko ajassa 27.07, kun Jerkun maila osui laukaisutilanteessa SPV-pelaajan päähän ja hyökkääjä sai viiden minuutin jäähyn.

Karhut kesti hyvin SPV:n ylivoiman ensimmäiset minuutit, mutta kun Lepola komennettiin jäähylle, ja SPV pääsi kahden miehen ylivoimalle, ja Jari Hankkio iski SPV:n seitsemännen. Kotijoukkue sai lisää lunta tupaan, kun Koski ja Kuusela naulasivat vieraiden kahdeksannen sekä yhdeksännen osuman ylivoimalla.

Sieppi viimeisteli erässä vielä hattutemppunsa. Kokonaisuudessaan kaksi ensimmäistä erää tarjoilivat melkoista päästä päähän -pelaamista ja molemmilla maaleilla tapahtui alituiseen. Karhujen toisen erän koetinkiveksi muodostuivat eritoten erän puolivälin jäähyt.

Kolmannessa erässä jatkettiin samalla linjalla ja Karhut pääsi iskemään jälleen avausosuman, kun Markus Hautaojan ensimmäinen liigamaali syntyi ajassa 40.46. SPV kuitenkin kuittasi tylyyn tapaansa maalin jo 28 sekuntia myöhemmin. Jerkku ja Myllyharju osuivat vielä Karhuille sekä Myllymäki SPV:lle, joten 60 minuutin jälkeen SPV pääsi juhlimaan viiden maalin voittoa.

Ottelun pistenikkarina toimi Koski, joka iski pisteet 1+5 kamppailussa. Neljän tehopisteen miehiä olivat Kuusela (3+1) ja Jerkku (2+2).

SPV:lle voitto oli kauden toinen ja joukkue nousi sarjan kärkisijoille tasapisteisiin Steelersin kanssa. Karhut on yhden pisteen keränneenä sarjan yhdeksäntenä.

Anna Yli-Kojola oli kentän hahmo, kun ErVi kaatoi Pelicansin kotikentällään. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit ja Pelicans kohtasivat perjantaina naisten Salibandyliigan ottelussa Helsingissä. ErVi nappasi kauden avausvoittonsa kaatamalla lahtelaiset maalein 8-6.

ErVi vei ottelun varsinkin vahvan toisen erän ansiosta, jonka se voitti maalein 4-1 ja johti ennen viimeistä erää 7-3. Kolmannessa erässä vierasjoukkue viritteli kiriä, mutta ylsi lopulta vain kahden maalin päähän.

Helsinkiläisten tehopelaaja oli kolmosvitjan sentterinä pelannut Anna Yli-Kojola, joka iski pisteet 3+1 ottelussa. Pelicansin Anne-Maria Haapasalo onnistui tehoin 2+1. Lahtelaisten veräjää vartioinut Emmi Pölönen keräsi 22 torjuntaa.

Voiton myötä ErVi nousi sarjan nelostilalle. Pelicans sen sijaan jatkaa naisten liigan kolmossijalla. Molemmat joukkueet ovat pelanneet jo kahdesti, ja naisten liigassa on kuitenkin vielä neljä joukkuetta, joilta kausi on kokonaan avaamatta.

Keskusteluun pääset tästä

Perjantain salibandyottelut:

Miesten Salibandyliiga
Esport Oilers-EräViikingit 3-7 Ottelutilastot ErVin Perttu Järvinen ja Jani Kukkola 2+1 (ottelusta julkaistaan erillinen artikkeli).
Karhut-SPV 7-12 Ottelutilastot Kari Sahan (Urheilusuomi.com) ottelukuvat

Naisten Salibandyliiga:
EräViikingit-Pelicans 8-6 Ottelutilastot Jarmo Koskelan ottelukuvat

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen