Liiganousijan puolustaja kauden kynnyksellä: ”Ollaan innokkaita kuin ilmapallot”

Tuomas Puiston mukaan Porissa valmistaudutaan liigakauteen innokkain mielin. Kuva: Juhani Järvenpää

Tuomas Puiston mukaan Porissa valmistaudutaan liigakauteen innokkain mielin. Kuva: Juhani Järvenpää

Karhujen moninainen Divari-kausi päättyi keväällä Divarin voittoon ja liiganousuun. Edellisestä porilaisjoukkueen liigakaudesta on tovi, sillä FBT Pori kantoi kaupungin salibandykunniaa sarjassa kaudella 2011-12.

Puolustaja Tuomas Puisto kuuluu niihin pelaajiin, jotka olivat mukana edellisellä liigavisiitillä. Porilaisittain tunnelmat ovat innostuneet.

– Hyvillä mietteillä lähdetään kauteen tietenkin, eli ollaan innokkaita kuin ilmapallot. Siitä on aika pitkä aika kun viimeksi ollaan pelattu liigassa, sillä edelliskerrasta on seitsemän vuotta.

– Käytiin välillä niin sanotusti pohjallakin, eli kakkosdivarissa ja sieltä lähdettiin rakentamaan koko seuraa vähän uudenlaisen identiteetin ja toiminnan kautta. Paljon omia junioreita nostettiin mukaan ja jokapäiväistä toimintaa parannettiin. Viime keväänä saatiin siitä sitten palkinto. Innokkaasti lähdetään ja kovaa ollaan harjoiteltu kesällä. Fiilis on odottava sunnuntaita ajatellen, Puisto kommentoi Pääkallo.fille torstain liigainfossa.

Karhut ei ollut aktiivisimpia seuroja siirtomarkkinoiden suhteen ja tärkein seikka piili varmasti siinä, että vanha runko pysyi Porissa. Joukkue teki muutamia täsmähankintoja ja viimeisenä julkaistiin Juho Miilunpalon sopimus juuri liigakauden alla.

– Tilanne vaikuttaa tosi hyvältä. Saatiin muutama hyvä täsmähankinta mukaan. Antti Vuorinen SalBasta, joka teki viime kaudella 21 liigamaalia. Häneltä odotetaan tietysti paljon osumia. Tatu Ruohonen toi rutkasti liigakokemusta ja Kooveesta tulleelle taitavalle Tuomelan Ronille on kaavailtu isoa roolia puolustuksessa. On kuitenkin hyvä, että tuo ydinporukka pysyi, eikä kuitenkaan lähdetty liikaa hajottamaan ryhmää, kun meillä on tosi hyviä jätkiä mielestäni liigatasolle. Joukkuehenki on huikea, Puisto vakuutti.

Olit mukana silloin kun porilaisseura viimeksi pelasi liigaa. Eroaako tämä joukkue jotenkin siitä ryhmästä?

– Kyllä tämä nyt on todella paljon urheilullisempi ja parempi joukkue. Huomattavasti parempi joukkue mikä silloin oli kasassa.

SBS Pori ja FBT Pori ovat varmasti salibandya seuranneille tuttuja nimiä, sillä porilaisjoukkueet pelasivat liigassa viime vuosikymmenellä ja tämän vuosikymmenen alussa. Porista on sittemminkin ponnistanut liigapelaajia, mutta joukkuetasolla nykyinen Karhut vaikuttaa olevan vakain projekti mitä kaupungista on liigaan ponnistanut.

Puiston mukaan kaupungin lajiskene on nyt hyvissä kantimissa ja kiirettä ei ole ilmassa.

– Koko ajan mennään eteenpäin. Tuossa oli muutamia vuosia, että ikäluokkien suhteen oli vähän välivuosia, mutta nyt alkaa aurinko paistamaan siellä junioreissakin. Tietysti ajatus on mennä pidemmän kaavan mukaan. Seuralla olisi ajatuksena saada A-poikien SM-sarjapaikka, mutta siihen nyt varmastikin menee vielä muutama vuosi. Hyvältä näyttää, ja on pirun hyviä junioreita tulossa.

Mikä on Karhujen tavoite ensi kaudella?

– Ei viitsi ihan Suomen mestaruutta vielä tähän heittää (nauraa). Lähdetään nyt suoraa sarjapaikkaa hakemaan tietysti. Katsotaan mihin rahkeet riittävät. Kahdeksan sakkiin on pirun vaikea päästä, mutta sehön riippuu siitä miten kausi etenee, Puisto päätti.