Lopun kiri ei aivan riittänyt – Ruotsi maalin verran Suomea parempi Porvoossa

Oona Kauppi maalasi kahdesti Ruotsin verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Oona Kauppi maalasi kahdesti Ruotsin verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Ruotsin naisten maajoukkueet kohtasivat lauantaina Suomi-Ruotsi -maaottelun hengessä Porvoossa. Ruotsi oli ottelussa etevämpi maalein 4-3.

Ruotsi sai otteluun varsin hyvän alun, sillä länsinaapuri ampaisi 3-0-johtoon ensimmäisessä erässä. Maaleista vastasivat Amanda Delgado Johansson, Sofia Joelsson ja Emelie Wibron.

Toisessa erässä Suomi sai hanat auki, kun Mia Karjalainen iski sinivalkoisten avausmaalin ja Oona Kauppi toi Suomen maalin päähän pari minuuttia myöhemmin. Ellen Rasmussenin osuman myötä kolmanteen erään lähdettiin kahden maalin ruotsalaisjohdossa.

Kolmas erä pysyi pitkään maalittomana, kunnes Oona Kauppi naulasi Suomen kolmannen osuman My Kippilän laukauksen paluupallosta. Maali syntyi ajassa 57.36 ja Suomi pelasi tuolloin ilman maalivahtia. Hetkeä myöhemmin sama kaksikko oli juonia tasoituksen vapaalyönnistä, mutta Ruotsin maalivahti ehti pallon eteen täpärästi. Lopun hyvästä painostuksesta huolimatta Ruotsin johto piti loppuun saakka.

Länsinaapurin tehopelaaja 1+2 taiteillut Rasmussen. Kippilä säesti kahdesti osunutta Kauppia kahdella maalisyötöllään.

Juhani Järvenpään ottelukuvat
Ottelutilastot

45 comments

  1. Voihan puolustus! Ykkönen tietenkin toimi ja teki maalit – muu jengi tarvitsee vielä harjoitusta. Jos pelaa liigaa, niin kyllähän siitä puolustuksesta pitäisi jotain ymmärtää, vielä kun valitaan maajoukkueeseen. Onneksi Siltanen pelasti!

  2. Tosi Hyvä peli suomelta kuitenkin. Joukkueen uudistuttua noikin paljon totuteltavaa riittää nopeampaan pelirytmiin, uusin kentällisiin. Ruotsi hallitsi pelin alkua mielin määrin mutta suomi pääsi koko ajan paremmin mukaan. Loppu taas täysin suomen hallintaa. Paikkoja olia muutamaan lisää…

  3. oiskohan ruotsi vähän hölläillyt ja suomi pääsi pikkusen peliin mukaan. Korjaisin sen verran, että suomen ykköskenttä hallitsi 😀

  4. Ihan hyvä peli näin kauden aluksi. Puolustus kokeilu tuotti kylläkin kolme omiin, jos ei jaksa juosta niin ei jaksa. Tiltu oli hyvä ja kyllä joka kentässä löytyi hyvää ja kehitettävää.
    Tuomarit aika huonoja.

  5. Kertoohan se jotain jos majuun mahtuu ylipainoinen pelaaja…

  6. Roolipelaajia tarvitaan myös!
    Oona Kaupin esitys tänään jota komppasi hyvin Veera ja My ja erityisesti koko joukkueen taisteluasenne. Alivoima oli tosiaan rautaa. Kakos ja kolmos kenttä alussa ihan pihalla mutta nousi pelin tasolle uskomattoman nopeasti ja erittäin hyvin pelin edetessä…

  7. Paljonkos kolmonen pelaisi kolmos erässä? Eiköhän siellä vaihtopenkillä alkanut olla tunkoa? Ykkönen oli vahva ja hoiti Siltaseb kanssa ihan kohtuuhäviön! Mutta, mutta… Onhan tässä aikaa vielä harjoitella ennen mm-kisoja!

  8. Puolustus oli ongelma. Siellä vahvoja pallollisia pelaajia joiden pallottoman pelin taito (nopeus ym) ei riitä.

    Kippilä-Karjalainen loistavia. Manninen ok. Risteli, Sällström ja Vallenius liian ”köykäisiä” tälle tasolle. Toisaalta en osaa merkittävästi parempiakaan tilalle ehdottaa. Tilanne on tämä.

  9. Mikä roolipelaaja? Vetelee pitkin seiniä! Vähimmäisvaatimus olisi mielestäni se että osuisi tolppien väliin. Maalivahti sitten torjuu tai pudottaa eteensä, mutta nyt menetettiin pallo ihan osaamattomuutta!

  10. Vallenius oli mielestäni ihan nainen paikallaan! Ottaa vähän liian herkästi riskiä, mutta osaa myös paikkailla mokiaan!

  11. Ja sen verran kommaan et eikös olisi järkeä et jos pelaaja ei oo pelikunnos niin parantelis ittensä. eihän tää maju mitään terapiaa ole?

  12. Kippilä +3
    Karjalainen +2
    Vallenius 0
    Manninen -1
    Risteli -2
    Sällström -3

  13. Suomen ykkönen teki tehot, Ruotsin ykkönen ei yhtään, tässä pelin kuva! Jos meillä ei olisi Tiltun tasosta mokkea, niin lukemat olisi aika surulliset!

  14. Jos ei ole kesällä treenannut ollenkaan, miten voi olla tuolla mukana. Mutta, hyvin on aloitettu, kun vanha runko on kadonnut, mutta muutamaa pelaajaa vielä kaipaa.
    Puolustukseen…ainaski

  15. Voisiko Pate täsmentää mihin viittaa kommentilla ”pelaaja ei ole pelikunnossa”. Itse en nähnyt ketään pelaajaa kentällä joka ei olisi ollut pelikunnossa. Jos jollain pelaajalla sattuu olemaan nilkka-tai polvituki ei se tarkoita ettei ole pelikunnossa. On mielestäni ala-arvoista kommentoida jonkun painoa julkisesti. Tällä voi olla henkilölle itselleen todella kauaskantoisia vaikutuksia, pahimmillaan sairastuminen anoreksiaan, ortoreksiaan tms. Jos valmennus katsoo että pelaajalla ei fysiikka ole kunnossa, niin se on yksin pelaajan ja valmentajan välinen asia, ja tällöinkin asia pitää ottaa esiin ruokavalio-ohjauksen ym kautta. Ei niin että ”laihduta!!”. Toivottavasti pelaajia on kielletty käymästä lukemasta näitä kommentteja, koska täällä kyllä saa santaa niskaansa joka toiselta kommentoijalta. Kommentoidaanko siis pelaajien tekemistä eikä heidän ulkonäköään. Missikisat on erikseen. Ja ei en ole itse ylipainoinen, haluan vain puolustaa yksittäistä pelaajaa, joka joutuu tällaisen kommentoinnin kohteeksi. Itseasiassa Suomen kokonaisesitys oli varsin pirteä.

  16. Lapsi kulta! Puhutaan maajoukkuetason huippu-urheilusta – luultavasti? Jos sillä tasolla otetaan joukkueeseen ylipainoisia huippu-urheilijoita, niin kai sokea lassekin näkee ettei fysiikkatulokset mene ihan kaavaan? Joo jokainen saa olla ihan onnellinen oman painonsa kanssa, mutta jos ollaan fyysisesti huippukunnossa, niin siihen ei mahdu ylipainoa! Arvostelen valintoja en pelaajan ylipainoa! Täähän on ihan pelleilyä, kun joku saattaa olla huippukunnossa ja osuu vielä tolppien väliin ja sitten valitaan talläsiä jengiin – ihan hanurista! Vitsin puolelle menee tämä maju homma! Risteli on sen verran kova muija että voit unohtaa anoreksia – majuhan ei todellakaan ole terapiaa! Valittakoon maajoukkueeseen pelaajia jotka on kovassa kunnossa, lajin huippuosaajia ja missäköhän on esim. Krissu Järvinen – miksi ei ole mukana? Eikä minulla ole mitään yhteyttä häneen, mutta täyttäisi kriteerit!

  17. Mielestäni Suomen naisten ison nuorennusleikkauksen (moni pelaaja lopetti) kokenut joukkue pelasi aktiivisesti ja pallolinen peli oli ajoittain tosi hyvällä tasolla. Lisäksi koko kentällisen tekeminen vaikuttaa myös puolustamiseen. Aika moni pakki olisi tänään kerännyt plussia Kauppien takana. Vai tuliko siellä pakeille isoja henkilökohtaisia virheitä? Olisi mahtavaa jos kannustettaisiin oman maan uusia ja nuoria pelaajia!

  18. ja tämä kommentti kunnossa olemisesta ei viitannut fyysiseen kuntoon. Jos pelaaja ei ole psyykkisesti siinä kunnossa, että voisi pelata, niin silloin olisi fiksua antaa aikaa itselleen ja palata asiaan sitten kun pää kestää pelaamista tällä tasolla!

  19. Risteli on niitä harvoja pelaajia jotka pystyvät parhaimmillaan dominoimaan naisten salibandyliigan otteluita. Voi olla, että Sami Kosken tyylisesti kokonaisuus ei riitä enään kansainvälisissä otteluissa, mutta sehän nähdään tulevien kausien aikana. Valmennukselta fiksu kokeilu.

  20. Onko miesten kansainvälinen huippufutis sitten huippu-urheilua? Ilmeisesti ei myöskään ole. Kun sielläkin on joskus puhuttu ylipainoisista pelaajista….Eli herätys nyt, puhutaan aika harvassa maassa tosissaan harrastetusta naisten säbästä.

  21. Aimo, eli +/- tilasto on verrannollinen henkilökohtaisiin virheisiin ja puolustamiseen? Kärjessä olleva on paras puolustamaan ja ei tullut henkilökohtaisia virheitä ja viimeisenä ollut heikoin puolustaja ja paljon henkilökohtaisia virheitä? Itse en näe asiaa noin yksinkertaisena. Viisikkopeli ja joskus maalivahti pelastaa tilanteita ja henkilökohtaisia virheitä. Ja joskus ei. Taitava viisikko pysyy myös pallollisena enemmän ja joutuu puolustamaan enemmän. Tänään kaikki oli aika paljon pallolla. Ykkönen kuitenkin selvästi paras. Vastahyökkäykset olivat haasteellisia viisikoille. Tilltu Siltanen pelasti monesti joukkueen.

  22. Ihan oikeesti pakin PITÄÄ tietää/nähdä miten vastustajan hyökkäys etenee ja olla maalivahdin tukena joko peittämällä poikkisyötöt tai estämällä suorat vedot ja pelata yhteen maalivahdin kanssa. Totella maalivahdin komentoja! Ihan e-tytöissä opetetaan että pakin pitää pitää oma maila vastustajan mailan edessä! Pakkipelaaminen ei ole mitään rakettitiedettä, mutta hyvä pelisilmä auttaa avauksissa ja mustelmien otto maalin edessä! Siitä vain harjoittemaan trinet ja kumppanit 😀

  23. Ai urheilussa ei saa kommentoida urheilijoiden painoa, joka vaikuttaa urheilijan suorituksiin?

    Noin taita käydä, kun vanhemmat kasvattaa aivan pumpulissa.

  24. Miksi täällä valitetaan ja haukutaan pelaajia? Eikö nuorennetun joukkueen ensiesitys kivikovaa naapurin joukkuetta vastaan ollut kelpo esitys? Maalilla hävittiin ja pallollinen peli on kehittynyt paljon. Posin kautta! Eiköhän valmennus valitse omasta mielestään parhaat pelaajat. Ja todennäköisesti jos kisaprojektin aikana joku antaa hyviä näyttöjä liigassa tai ulkomailla niin pääsee leirille ja maaotteluihin. Hyvä Suomi!

  25. Ei huono esitys ollenkaan. Tiltu pelasti monta paikkaa ollen huikea ajoittain. Ykkönen pystyy tekemään peliä ja luomaan paikkoja jatkuvasti. Kun saadaan muille kentille vielä usko omaan tekemiseen, meillä hyvät valmiudet haastaa oikeesti länsinaapuri. ”Oikeassa paikassa – oikeaan aikaan”

  26. Ykköskenttä oli ainoa kelvollinen. Kolmonen aivan pommi. Vaihtakaa ne pliis ihan mihin vaan.

  27. Kuka täällä on pelaajia haukkunut? Ihan ykkösen varassa ja Siltasen torjunnoilla mentiin eli onko ihan paha jos vähän tulee palautetta pelaamisesta?

  28. Aimo voisi antaa asiantuntemuksensa Suomen maajoukkueen käyttöön, niin saataisiin Suomen puolustus kuntoon. Ja samalla ”Aimon pelaajat” maajoukkueeseen.

  29. Jokohan tuo Laitinen voitaisiin poistaa näistäkarkeloista. Ei ole taitoa tälle tasolle ja pää ei ole koskaan kestänyt edes kotimaan liigassa.

  30. Katsomolle – kun saadaan muut kentät uskomaan tekemiseen 😀 Ihan oikeasti kysymys on osaamisesta! isän tytöt voisi laittaa kotiin!

  31. Koutsille katsomosta – itsekin katsoi pelin – tosi ikävää että tälläinen harrastelijakin pystyy näkemään mistä kenkä puristaa! Ihan perseestähän tämä naisten maajoukkuehommahan on! Eihän tässä millään urheilun ehdoilla mennä, vaan nuollaan sieltä sun täältä ja annetaan ponuspaikkoja itse kellekin. Ihan sama, mutta on joskus ihan mukava sohasta 😀

  32. ja ihka jokaisen joukkueen pelikirjastahan nämä puolustuksen periaatteet löytyy – tai ei ehkä ervin?

  33. Hyviä kommentteja kaikki! Mutta kannattaa otta huomioon että nyt muutos oli hieman suurempi kuin yleensä. Joukkue uusiutui aika paljon, Isien tytöt ei pitäisi päästä siivellä mukaan, samaa mieltä! Mutta tämän päivän esitys Porvoossa on kyllä todella Loistava! Pärjättiin maailman parhaimmalle Salibandy maalle tosi hienosti! Moni odottaisi voittoja mutta tuloksellisesti ja eteenkin pelillisesti oltiin ihan maailna kärkeä. koska kukaan muu kuin ruotsi ei olisi pärjännyt suomelle tänään, sorry eilen. Väittääkö kukaan vastaan? Eteenkin suomen nuoret U19 tytöt oli aivan uskomattoman hyviä. Valmennus Vilander &Co teki loistavaa työtä. En ymmärrä miten he sai suomen pelaamaan niin kovalla asenteella kuin eilen. Vai tekikö tytöt itse sen jotenkin… Niin tai näin niin siitä pitäisi jotenkin ottaa opiksi vastaaviin turnauksiin valmistautumisen osalta. Niin ette valmistautumisesta tehtäisiin pelaajille itselleen helpompaa. Kun muutama nuorten pelaaja saa kokemusta muutaman vuoden niin peli paranee entisestään. Hyvä nippu on riittävästi kokemusta ja sopivasti nuoria niin haastetta riittää kaikilla. En usko että ruotsilla on heittää sen enempää ykköskorin pelaajia kehiin kuin tänään. Ruotsin parhaat pelaaja nuorissa kun aika paljon jälkeen suomen parhaista! Heillä on ehkä vaan tasaisuus hieman parempi kuin suomen joukkueissa. Mutta tuo onkin helpompi korjata kuin huippupelaajien puuttuminen joka ruotsin pelissä eniten pisti silmään.

  34. Kolmosketju oli luokattoman huono Suomella, aivan kahvilla koko pelin. Vaihtakaa pois.

  35. Ylipainosta puheenollen. Tämä sohvaperuna nautti salibandyviihteestä huippuluokkaisen laadukkaan streamin kautta koko päivän. Miksi lähetykset eivät aina ole tälläisiä?

  36. Kaksi vuotta sitten Suomella oli kaikki vanhat ja kokeneet mukana ja silloin tuli turpiin 10-2. Nyt uusi nuorentunut joukkue ja 3-4-häviö.

    Mitä tästä pitäisi päätellä? Nuorennus on tehnyt todella hyvää ja reilun vuoden päästä olevia MM-kisoja ajatellen nyt näyttää todella hyvältä. Hyvä, että niin moni tottumuksesta maajoukkueessa pidetty pelaaja lopetti. En usko, että valmennuksella olisi koskaan ollut uskallusta jättää maajoukkueessa huonosti pelanneita classiclaisia pois, vaikka he eivät enää aikoihin pelanneet sillä tasolla, että olisivat voineet pärjätä Ruotsille.

    Ruotsilla joukkue pysynyt pitkälti samana – esimerkiksi ykkösketju täysin sama.

    Hyvä Suomen naiset – nyt alkaa olla toivoa!

  37. Kiitos Pate kommentistasi. En ole lapsi, muuten hyvä aloitus. Joo ei ole mikään terapia/kuntoutusleiri, mutta niinkuin yllä mainittiin, henkilön vaa’an lukema ei kerro todellakaan pelaajan kyvyistä kentällä. Paino on keskeinen tekijä kestävyysjuoksussa, sen jokainen ymmärtää. Mutta salibandy on niin amatöörilaji, että siinä pärjää monenlaisen fysiikan omaavat pelaajat. Hänellä veto on nähdäkseni tällä hetkellä liigan puolustajista kaikista paras. Eilen meni yli, mutta otetaan nyt huomioon että oli hänen ensimmäinen kansainvälinen peli. Verrataanpa vaikka c karjalaisen vetoon, niin aika eri tasolla ollaan😂 karjalainen varmaan täyttää ne sun fysiikkakriteerit, tosin hänen kohdalla jos mennään fyysisiin ominaisuuksiin voisi painoa tulla vähän lisääkin, niin pärjäis kaksinkamppailuissa vähän paremmin. Oli Risteli kova muija tai ei, niin näyttöön perustuen riski sairastua syömishäiriöön on erityisen suuri urheilijoiden parissa. Siksi ylipainosta ei pidä puhua vaan kuten yllä mainitsi terveellisten elämäntapojen kautta. Sinä et voi tietää miltä jostain pelaajasta tuntuu julkisella saitilla kommentointi niinkin henkilökohtaisesta asiasta kuin painosta.

  38. Eikö tällaisessa kokonaisvaltaisessa uudistuksessa tavoitteena ole myös se, että nähdään, jos joku ei taidollisesti/fyysisiltä ominaisuuksiltaan sovi joukkueeseen? Jos oman maalin edessä/ykkössektorilla toistuvasti on vastustajan pelaaja vapaana, niin puolustus taitaa olla kahvilla? Oman maalin puolustaminen ja ykkössektorilta vetojen estäminen taitaa olla ihan pikkutytöissä puolustuksen kivijalka.

  39. Oli kyllä yhä paljon turhakkeita mukana. Lirkit aivan kuutamolla koko pelin.

  40. Juuri noin kuten hienoa keskustelua totesi, veikkaan, että katsotaan ketkä taidollisesti ja fyysisesti pärjäävät mahdollisimman hyvin. Tärkeintä on oma pallollinen peli. Että oltaisiin pallollisena enemmän. Ja pallollinen taitopohja tehdään junioreissa. Fyysisyyttä ja pelin, myös puolustuksen taktiklisuutta voivat maajoukkuevalmentajat kehittää. Pallollinen taito yksilötasolla on pidempi polku. Jos yksilöillä on hyvät lajitaidot niin joukkueen pallollista pelitapaa voi varioida enemmän?

  41. Ilman Kauppeja ja Kippilää ois ollu katastrofi. Jenna Saario pelasi myös hyvin ja Karjalainen, mutta muut kentälliset eivät.