O2:n joukkueet kohtasivat naisten 1. divarissa – Konsta Pylkkänen palkitsi parhaat pelaajat

Konsta Pylkkänen palkitsi naisten ensimmäisen derbypelin parhaat. Akatemiasta parhaana palkittiin Viivi Nykänen (vas.) ja edustusjoukkueesta Kiia Avikainen. Kuva: O2

Konsta Pylkkänen palkitsi naisten ensimmäisen derbypelin parhaat. Akatemiasta parhaana palkittiin Viivi Nykänen (vas.) ja edustusjoukkueesta Kiia Avikainen. Kuva: O2

Naisten 1. divisioona käynnistyi torstaina yhdellä ottelulla. Mielenkiintoiseksi sarja-avauksen teki se, että vastakkain olivat O2-Jyväskylän edustusjoukkue ja O2-Jyväskylän Akatemia-joukkue.

O2:n edustusjoukkue oli todellisessa paikallispelissä parempi maalein 9-2. Edustusjoukkueen tehopelaajia olivat eritoten kakkosviisikon pelaajat. Kolmen pisteen onnistujia olivat Rina Rautala (2+1) ja Veera-Maria Jalkanen (1+2).

– Olimme pelanneet edellisen kerran neljä viikkoa sitten liigajoukkue Pelicansia vastaan. Pitkä pelitauko vähän näkyi alussa niin, ettemme päässeet kunnolla peliin kiinni.

– Kaikki kunnia Akatemialle, joka teki pelistä meille alussa vaikean. He haastoivat meidät juuri niin kuin pitikin. Heidän matala karvauksensa oli meille myrkkyä. Loppua kohti pystyimme aktivoittamaan peliä. Hyvä, että sarja on nyt avattu, edustusjoukkueen päävalmentaja Seppo Pulkkinen kommentoi O2:n tiedotteessa.

Kiusaamisestaan kertonut Konsta Pylkkänen osaksi ”Amppariperhettä”

Helsingin Sanomat kertoi viime viikonloppuna 28-vuotiaasta Palokassa asuvasta Konsta Pylkkäsestä, joka kärsii laaja-alaisesta kehityshäiriöstä. Pylkkänen on joutunut kotiseudullaan kiusaamisen kohteeksi ja kertoi haastattelussa, että hänellä ei ole kavereita.

O2 tiedotti ennen torstain ottelua, että se on kutsunut Pylkkäsen osaksi yhteisöään, ”Amppariperhettä”. O2 pelaa kotiottelunsa Palokassa sekä miesten että naisten saralla, ja lahjoitti Pylkkäselle aikuisjoukkueidensa kausikortit. Pylkkänen osallistui naisjoukkueiden avauskamppailuun ja jakoi ottelun parhaiden pelaajien palkinnot.

O2:n miesten joukkueen Divari-kausi jatkuu lauantaisella kotiottelulla ÅIF:ia vastaan. Kamppailu käynnistyy klo 15.30 Palokassa.