OLS kiri tasoihin ja nappasi kauden avausvoiton jatkoajalla – katso keskiviikon salibandytulokset

OLS pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa keskiviikkona Kuopiossa. Kuva: Salibandyliiga

Kuopion SB Welhot ja Oulun Luistinseura ottivat toisistaan mittaa keskiviikkoisessa miesten Salibandyliigan kamppailussa Kuopiossa. OLS teki komean loppukirin ja voitti pelin Tatu Kiipelin jatkoaikamaalilla luvuin 7-6.

OLS pääsi ensimmäistä kertaa johtoasemaan tällä kaudella, kun Tuukka Kivioja osui ajassa 6.21. Tero Korhosen maalattua myös avauserässä tauolle mentiin tasatilanteessa.

Toisessa erässä Welhojen Riku Tuononen maalasi ylivoimalla sekä tasavoimin, ja Kalle Keränen osui kertaalleen. OLS:n Antti Nieminen maalasi iski kauden avausmaalinsa erässä, joten kolmannelle kaksikymppiselle lähdettiin lukemissa 4-2.

Eetu Ijäs sekä Nieminen osuivat vieraiden osalta kolmannen erän alussa, joten tilanne oli tasan. Ennen viimeistä kymppiä, ja ennen viimeistä vitosta kotijoukkueen Mika Rissanen sekä Korhonen veivät ylivoimaosumilla Welhot takaisin kahden maalin johtoon.

OLS ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se pelasi lopussa useamman minuutin ilman maalivahtia, joka tuotti myös tulosta. Ensin Tommi Wiander maalasi ajassa 56.59 ja Kiviojan illan toinen toi oululaiset tasoihin, kun peliaikaa oli jäljellä 41 sekuntia. Tasatilanteen vuoksi mentiin jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 3.29, kun Tatu Kiipeli iski voittomaalin. OLS:n tehomaakareita olivat Nieminen (2+1), Kiipeli (1+2), Wiander (1+1) ja Kivioja (2+0). Welhojen Korhonen sekä Tuononen jatkoivat vahvoja kausiaan pistein 2+1. Eetu Sorvali syötti kaksi maalia.

OLS nappasi kauden avausvoitosta kaksi pistettä ja nousi sijalle 12. Welhot sai tappiosta huolimatta pisteen ja on kerännyt yhteensä seitsemän pistettä. Se oikeuttaa tällä hetkellä neljänteen sijaan sarjassa.

M-Team ja Loviisan Tor kohtasivat illan toisessa Divarin kamppailussa Helsingissä. M-Team oli kamppailussa vahvempi maalein 7-3.

Avauserässä kotijoukkue ponkaisi kahden maalin johtoon, jonka Loviisa tasoitti ennen pelin puoliväliä. Molemmat osuivat erässä vielä kahdesti, joten päätöserään mentiin luvuissa 3-3. Viimeisessä erässä M-Team oli vahvempi osapuoli ja vei voiton neljän maalin marginaalilla.

M-Teamin tehopelaajat löytyivät joukkueen ykkösviisikosta. Antti Itkonen syötti kolme osumaa, Mikko Pasanen sekä Janne Makkonen osuivat kahdesti ja Jere Rekilä iski tehot 1+1.

M-Team nousi kauden toisella voitollaan sarjan kolmanneksi. Loviisa on kerännyt yhtä monta pistettä (6) ja on sijan ylempänä tällä hetkellä.

Divarin myöhäisemmässä ottelussa kohtasivat FBC Turku ja Rauman SalBa Turussa. Sarjatasolle varsin kelvollinen 575 katsojan katras näki, kun SalBa vei voiton maalein 4-3 Joona Lehtoniemin jatkoaikamaalilla.

FBC Turku iski avauserän ainokaisen Juuso Forsmanin toimesta. SalBa tuli Veli Peltosen maalilla tasoihin toisen erän alussa, mutta Aleksi Havia ja Jani Hyytiäinen maalasivat seuraavaksi turkulaisten iloksi. Joni Peltolan alivoimamaali juuri ennen erätaukoa kavensi kuitenkin tilannetta.

Peltolan ottelun toinen osuma syntyi kolmannen erän alussa. Sama mies vielä alusti Lehtoniemen ajassa 60.41 syntyneen maalin, joten mies oli mukana jokaisessa SalBan maalissa (2+2). SalBalta kaksi pistettä tehtaili Peltonen (1+1) ja turkulaisilta Havia (1+1) sekä Miikka Sokka (0+2).

SalBa sai voitosta kaksi pistettä ja se on saalistanut kahdesta pelistä yhteensä viisi pistettä. Raumalaisryhmä on taulukon viidentenä. FBC Turku on kärsinyt kaksi varsinaisen peliajan jälkeistä tappiota rankkarikisassa sekä jatkoajalla, ja voittanut yhden pelin varsinaisella peliajalla. Sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva ryhmä on kuudentena.