Pirkanmaalaisjoukkueilla synkeä maanantai – KrP:n tappioputkelle jatkoa

TPS haki kolme pistettä Raholasta. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan Nokian KrP ja TPS mittasivat toisiaan maanantaina Tampereen Raholassa. TPS vei kamppailun voiton maalein 5-4.

TPS pääsi ylivoimalle noin viiden minuutin pelin jälkeen, kun KrP:lle vihellettiin kakkonen jatkuvasta väärästä pelitavasta ja ajassa 6.04 Miko Kailiala laukoi vieraat johtoon ylivoimalla. KrP:n tasoitus syntyi taasen vastahyökkäyksestä, jossa Henri Johansson tarjoili paikan Jere Oksaselle, joka viimeisteli varmasti etuyläkulmaan.

TPS:n toinen osuma syntyi myöskin vastahyökkäyksestä, kun Mikko Hautaniemi ja Juho Sorri pääsivät 2 vs 1 -tilanteeseen. Hautaniemen ”lättysyöttö” löysi Sorrin, joka paukutti pallon etukulmasta sisään. Kotijoukkueen toisen leipoivat Emil Eklund ja Mikko Repo, joista jälkimmäinen pääsi puttaamaan tyhjiin ajassa 17.48. TPS sai rankkarin minuutti ennen erätaukoa ja Kailiala kävi tyylittelemässä joukkueensa kolmannen osuman, joten erätauolle paineltiin lukemissa 3-2.

TPS sai toisen erän ensimmäisellä kaksi ylivoimaa, mutta KrP kesti miesvajauksen molemmilla kerroilla. TPS:n neljäs osuma syntyi ajassa 34.01, kun Nikolas Laaksonen vei oman hyökkäyksensä loppuun asti ja ohitti KrP-vahti Antti Kortetmaan toisella yrittämällään. Toisessa päässä nähtiin pari minuuttia myöhemmin toisaalta taidokas, ja toisaalta onnekaskin osuma.

Joona rantala yritti ilmeisesti ujuttaa palloa nollakulmasta sisään Pyry Luukkosen maskin kautta, josta pallo kimposi suoraan Morics Kruminsille, joka iski pallon ilmasta TPS-nuottaan. Joku saattoi toki tulkita sen myös tarkoitukselliseksi syöttöyritykseksi. TPS:n kuitti syntyi lopulta taas melko nopeasti, kun Hautaniemi täräytti 48 sekuntia myöhemmin turkulaiset kahden maalin johtoon. Kolmanteen erään mentiinkin luvuissa 5-3 vieraiden hyväksi.

Kolmannessa erässä TPS:lle siunaantui parikin ylivoimaa, mutta joukkue ei onnistunut lisäämään johtoaan. Ajassa 58.56 Krumins iski kavennuksen ilman maalivahtia Matti Koskelan mainiosta syötöstä. TPS kuitenkin piti johtonsa loppuun saakka ja nappasi kauden toisen voittonsa. Ottelun pistenikkareita olivat Kailiala (2+0), Hautaniemi (1+1) ja Krumins (2+0).

TPS hallitsi pallollista peliä ottelussa ja KrP:n esitys oli kaksikosta huomattavasti rikkonaisempi. KrP ei päässyt oikein missään vaiheessa pyörittämään pidempiä hyökkäyksiä ja TPS käytti muutamat nukahdukset hyvin hyödykseen. TPS myös puolusti selkeästi paremmin kuin kotijoukkue.

Nokialaisten alkukausi on ollut heikko, sillä joukkue on hävinnyt kolme ensimmäistä peliään ja on toiseksi viimeisenä sarjassa. TPS johtaa sarjaa tällä hetkellä, ja se on kerännyt seitsemän pistettä kolmesta ensimmäisestä ottelusta.