Raholassa taottiin maaleja – vahva toinen erä johdatti Welhot yllätysvoittoon

Welhot haki pisteet Raholasta. Arkistokuva: Jari Turunen

Nokian KrP ja Kuopion Welhot kohtasivat maanantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Tampereen Raholassa. Welhot haki Tampereelta voiton maalein 9-8.

KrP sai otteluun vahvan startin, kun Jere Oksanen ja Mikko Laakso veivät kotijoukkueen johtoon. Welhot pääsi kuitenkin iskemään kertaalleen Tero Korhosen toimesta, joten erätauolle mentiin luvuissa 2-1.

Sama mies iski toistamiseen, kun toista erää oli pelattu yhdeksän sekuntia ja sitä seurasi Welhojen harvinaisen vahva ja KrP:n harvinaisen heikko erä numeraalisesti. Eero Vepsäläinen, Mika Rissanen, Erno Sivula, Kalle Keränen ja Korhonen (kolmannen kerran) osuivat välillä 25.29-34.32, ja Welhot lähti kolmanteen erään 7-3-johdossa.

KrP:n Oksanen toi kotijoukkueen kolmen maalin päähän ajassa 44.32. Tuosta kuului ainoastaan 26 sekuntia, kun Keränen naulasi Welhot takaisin neljän maalin karkumatkalle. Laakson toinen osuma syntyi ylivoimalle pari minuuttia myöhemmin.

Seitsemän minuuttia ennen loppua Joona Rantala iski ensimmäisen maalinsa KrP-paidassa ja ottelun lopulle saatiin jännittävä pohjavire. Kolme minuuttia ennen loppua Henri Johansson toi KrP:n maalin päähän ilman maalivahtia, mutta vain 20 sekuntia myöhemmin Rissasen toinen maali toi vieraille helpotusta.

Ottelun viimeisen vartin hahmoksi noussut Rantala osui vielä ilman maalivahtia, mutta Welhojen johto piti loppuun saakka. Pisteet 2+3 tahkonnut Rantala oli myös ottelun tehopelaaja. Welhojen tehomaakareita olivat Korhonen (3+0) ja Rissanen (2+1).