Sarjanousija voitti taas, FBC Turun vaikeudet jatkuivat – katso päivän Divari-tulokset

FBC Turku joutui nöyrtymään Loviisassa. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Miesten Divaria pelattiin sunnuntaina viidellä paikkakunnalla. Merikoski SBT jatkoi lauantain voiton jälkeen hyviä otteitaan kaatamalla sunnuntain ottelussaan Lappeenrannan NST:n maalein 5-2.

Julius Huppunen siirsi NST:n avauserässä 0-1 -johtoon, kun peliä oli ehditty pelata reippaat yhdeksän minuuttia. Mika Heiskanen otti kuitenkin ohjat vielä erän loppupuolella ja nosti kahdella maalillaan Merikosken rinnalle ja ohi.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Vesa Heikkinen tälläsi ylivoimalla oululaiset kahden maalin johtoon. Ylivoima toimi myös kolmannessa erässä, kun Heiskanen latasi illan kolmannen maalinsa. Otto Valavuo kavensi vielä ilman maalivahtia kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, mutta Heiskanen kruunasi 19 sekuntia ennen päätössummeria iltansa maalaamalla pelin neljännen täysosumansa tyhjään rysään.

Heiskasen jälkeen tehokkain sarjanousija Merikosken pelaaja oli pisteet 1+2 tehnyt Heikkinen.

Loviisassa sarjan ennakkosuosikiksi veikkaillun FBC Turun vaikeudet jatkuivat, kun kotijoukkue Tor voitti ”BeeCeen” lukemin 9-5.

Ottelun kaksi ensimmäistä minuuttia olivat todella tapahtumarikkaat, sillä ajassa 1:44 oli nähty jo kolme maalia. Jani Hyytiäinen vei vieraat puolen minuutin pelin jälkeen johtoon, mutta Petri Pöntinen ja Elmo Lavonen veivät osumillaan Torin nopeasti edelle. FBC turvautui aikalisään tässä vaiheessa. Erän lopussa Asko Santero maalasi vielä loviisalaisille kertaalleen ylivoimalla.

Toinen erä oli isäntien. Loviisa vei 20-minuuttisen nimiinsä 5-1 ja viimeiseen erään lähdettiin näin 8-2 -johtolukemista. Vaikka Turku vei päätöserän maalein 3-1, oli se laiha lohtu, sillä kolme pistettä jäi Loviisaan selvällä neljän maalin erolla.

Loviisan tehokkaimmat olivat kolme pistettä nakutelleet Dan Forsström (2+1) ja Jesse Tolvanen (1+2). Turkulaisista tehoihin 1+1 ylsivät Aleksi Havia, Jani Hyytiäinen ja Juuso Forsman.

FBC Turku on voittanut neljästä pelistään vain yhden. Loviisan Tor on voittanut viidestä pelistä kolme ja on sarjataulukon kärjessä.

Päivän muissa Divari-peleissä voittoihin ylsivät Nurmon Jymy, Limingan Niittomiehet, sekä M-Team.