Liigat

SSRA-hyökkääjä korostaisi viihdyttävyyttä naisten liigan markkinoinnissa

14.09.
2018
Liigat

Hanna Niemelä on SSRA:n tärkeimpiä pelaajia. Kuva: Jarmo Koskela

Naisten Salibandyliiga käynnistyy kahdella ottelulla lauantaina 15.9. Oululainen SSRA joutuu kuitenkin vielä jännittämään, sillä joukkueen kausi alkaa vasta 22.9. pelattavassa kotipelissä Kooveeta vastaan.

Oululaisjoukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluu 23-vuotias hyökkääjä Hanna Niemelä, jolle liigakausi on kolmas Rankoissa Ankoissa. Niemelä oli viime kaudella joukkueen paras pistenainen ja rooli tulee olemaan iso alkavallakin kaudella.

SSRA pysyi edelliskautta paremmin kasassa ja lähtökohdat ovat siinä mielessä tasapainoisemmat kuin viime vuonna.

– Hyvistä lähtökohdista mennään kohti kautta. Joukkue pysyi hyvin kasassa ja muutama vahvistus tuli, eli tosi hyvin mielin lähdetään kauteen, Niemelä kertoi Salibandyliigan avajaistilaisuudessa torstaina.

Naisten liigassa tapahtui paljon muutoksia viime kauden jälkeen. Iso tukku naisten maajoukkuepelaajia lopetti uransa ja muutama mokoma siirtyi vielä ulkomaille pelaamaan. Varsinkin ylivertaisesta materiaalistaan tunnetun Classicin heikkeneminen teki jossain määrin hyvää sarjan tasaisuudelle.

– Ainakin sarja tasoittui aika paljon. Kärkipään ryhmistä Classicista lähti paljon pelaajia, ja sitten taas osa muista joukkueista vahvistui. Uskoisin, että tulee mielenkiintoisempi kausi, Niemelä pohti muutoksia.

Liigapressissä oli tällä kertaa mukana lähes kaikki miesten ja naisten liigajoukkueet. Tasa-arvo oli niin sanotusti iso teema avaisinfossa, kun samalla julkaistiin kampanja, jossa jokaisesta naisten liigassa tehdystä maalista maksetaan 10 euroa tyttösalibandyn kehitykseen.

Niemelän mukaan tuon suuntainen kehitys on tervetullutta.

– Näen sen tosi hyvänä asiana, että pyritään kehittymään tasa-arvoisempaan suuntaan. Toivoisin, että tätä kautta tulisi enemmän näkyvyyttä naissalibandylle. Olisi hyvä, jos jatkossa voitaisiin puhua vain salibandysta, eikä eriteltäisi miesten ja naisten salibandya, Niemelä paalutti.

Tällä hetkellä työnsarkaa riittää vielä.

– Tällä hetkellä on vielä aika paljon erittelyä ja naisten salibandy tulee vähän jäljessä. Oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa.

Naisten liiga ei ole profiililtaan yhtä suosittu kuin miesten vastaava. Niemelä lähtisi itse kehittämään sarjan markkinointia pelin kautta.

– Lähtisin kyllä viihdyttävyydestä. Naisten liigan ottelut ovat todella viihdyttäviä ja otteluissa tapahtuu paljon. Pelin kautta lähtisin markkinoimaan sarjaa, Niemelä sanoi.

Palataan vielä oululaiseen salibandyyn. Jossain vaiheessa OLS oli alueen selkeä ykkösseura, mutta sittemmin SSRA on ottanut alueen valtikan nais- ja tyttösalibandyssa. Naisten liigassa on nähty paikoin varsin yllättäviäkin luopumisia, mutta Oulun tilanne vaikuttaa paremmalta kuin pitkiin aikoihin.

– Tällä hetkellä näyttää hyvältä, kun meillä on joukkue pysynyt kasassa ja on tekemisen meininkiä, kun ammattimaiset valmentajat ovat sitoutuneet toimintaan, Niemelä avasi tilannetta.

SSRA on ennakkoon joukkue, joka asemoituu melko varmasti sijoille 1-6 runkosarjassa. Tuon asetelman vuoksi tavoitteitakaan ei voi asettaa liian matalalle.

– Mitali, Niemelä linjasi SSRA:n mission.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen