Suomen tytöille maukas voitto Ruotsista – voittomaali syntyi alivoimalla

Suomi nappasi sunnuntaina maukkaan voiton Ruotsista. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomi nappasi sunnuntaina maukkaan voiton Ruotsista. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Ruotsin tyttöjen U19-salibandymaajoukkueet mittasivat sunnuntaina toistamiseen toisiaan Helsingin Mosahallissa. Vaikeasta alusta huolimatta Suomi venyi 5-4-voittoon.

Ruotsi sai kamppailuun loistoalun ja johti peliä 2-0 ennen kuin kuusi minuuttia oli takana. Laura Pakarinen kavensi tilanteeksi 2-1. Ruotsi naulasi vielä 3-1-maalin, mutta Ulla Valtolan osuma tarkoitti sitä, että erätauolle mentiin lukemissa 3-2.

Toisessa erässä Jenni Torkin ja Meri-Helmi Höynälän maalit veivät Suomen maalin johtoon. Ruotsi kuitenkin tasoitti pelin vielä ennen viimeistä erää. Tasaisen väännön ratkaisijaksi nousi Valtola, joka iski voittomaalin alivoimalla ajassa 50.03.

Suomen tehopelaajia olivat Valtola (2+0), Höynälä (1+1), Pakarinen (1+1) ja Milla Ylikojola (0+2). Huomionarvoisena voi pitää sitä, että Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet tyttöjen maajoukkuetasolla 51 kertaa ja kyseessä oli vasta Suomen yhdeksäs voitto Ruotsista.

Lauantaina Porvoossa pelatussa ottelussa Ruotsi oli parempi luvuin 4-3 rankkarikisan jälkeen.

Ottelutilastot

Artikkelia muokattu 2.9. klo 16.12

8 comments

  1. Ajassa 6:30 Suomen kavennusmaali 1-2, eikä suinkaan Ruotsin 0-3 johtomaali.

  2. Lomatunnelmista ei ole tietoakaan, mutta virhe on nyt korjattu, ja kiitokset sinne vielä tarkkasilmäisestä huomautuksesta.

  3. Parhaita pelissä oli -01 syntyneet. Tietää hyvää jatkoa ajatellen. -00 syntyneet oli enemmän ja vähemmän pihalla. Nyt tulee se ikäluokka joka on ruotsia edellä valtolan, Höynälän ym johdolla. Katsotaan niin vuonna -20 suomi voittaa kultaa!

  4. 01-ikäluokka ollut 00- ja 99-ikäluokkia edellä jo aiemmin. 02-ikäluokasta löytyy sitten muutama muu huippu Valtolan lisäksi, joka on kärkiesimerkki mitä tapahtuu, kun kokonaisuudessa on mukana erinomainen fyysinen suorituskyky. Myös 03-ikäluokasta löytyy potentiaalia useamman pelaajan verran seuraaviin kisoihin.

  5. Eilen huippuesitys ja tänään lähes täydellinen. Ei voinut kuin ihmetella miten Valtola teki uskomattoman hienon alivoimamaalin. Ruotsalaisia vietiin kahville oikein kunnolla 3 pelaajaa ei riittänyt pysäyttämään Valtolaa. Aivan käsittämätön pelaaja tänään! Vastaavia läpiajoja oli jopa useita. Nyt huomasi vielä selvemmin että suomella fysiikka oli parempi ja saattoi olla osasyy voittoon.

  6. Valtolasta olisi kohta hyötyä jopa naisten maajoukkueelle. Erittäin juoksuvoimainen kovien pelien ratkaisija. Hänestä voisi jopa sanoa Ella Alanko versio 2.0.

  7. Tänäänkin oli ilo seurata todella laadukasta livelähetystä ja lisäksi upea peli joukkueelta. Voittomaali oli melkoista silmäkarkkia.

  8. Tämä hyvä, jos Ruotsin fyysisyys ajettu kiinni ja ohi, toki sitä en tiedä mitkä erot sitten kun ovat naistentasolla. Fyysisyys on ainakin aina ennen ollut liiankin selvästi Ruotsille, siis naisissa, näitä tyttöpelejä en ole juuri seurannut.