Suomen tytöt tasapeliin Ruotsia vastaan – länsinaapuri oli parempi rankkarikisassa

Suomi ja Ruotsi väänsivät tasavahvasti. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen tyttöjen U19-salibandymaajoukkue kohtasi Ruotsin U19-maajoukkueen lauantaina Porvoossa. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 3-3, mutta Ruotsi voitti rankkarikisan maalein 2-1.

Ruotsi meni ottelussa johtoon avauserässä Rebecka Janssonin maalilla. Suomi tasoitti taukolukemiksi 1-1 Pinja Myllymäen iskemällä osumalla. Toisessa erässä Jansson iski Ruotsin toistamiseen johtoon, mutta Mila Manninen tasoitti hiukan yli minuutin pelin jälkeen.

Ruotsi iski erän alkuminuuteilla kolmantensa Alicia Svenssonin toimesta. Suomi ei kuitenkaan luonnollisestikaan luovuttanut, vaan Laura Pakarinen toi sinivalkoiset viimeisen kerran tasoihin.

Jansson oli kamppailun tehopelaaja pistein 2+1. Rankkarikisassa Suomen maalista vastasi Meri-Helmi Höynälä ja Ruotsilta onnistujia olivat Svensson sekä Erica Klevbo.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina klo 13.45 Helsingin Mosahallissa. Ottelua voi seurata Salibandy.fi:n Youtube-kanavan kautta.