Vahva ensimmäinen erä siivitti voittoon – Sveitsi jälleen Suomea etevämpi

Justus Kainulainen avasi maalitilinsä maajoukkuetasolla Sveitsiä vastaan. Kuva: Mika Hilska

Justus Kainulainen avasi maalitilinsä maajoukkuetasolla Sveitsiä vastaan. Kuva: Mika Hilska

Suomen ja Sveitsin miesten salibandymaajoukkueet mittasivat toisiaan lauantaina Pardubicen turnauksessa. Sveitsi oli kamppailussa parempi maalein 6-4.

Sveitsi aloitti ottelun vahvasti ja sen terävät vastaiskut olivat myrkkyä Suomen puolustukselle. Joel Ruegger vei Sveitsin johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen, ja vaikka Jussi Piha tasoitti, niin punainen myrsky ei ottanut laantuakseen. Kevin Berry, Manuel Maurer ja Ruegger toistamiseen allekirjoittivat maaleillaan sen, että ensimmäiselle erätauolle mentiin Sveitsin 4-1-johdossa.

Suomi sai lisää jääkylmää vettä niskaansa, kun Patrick Mendelin lisäsi sveitsiläisjohtoa heti toisen erän alussa. Justus Kainulaisen maajoukkueuran ensimmäinen osuma ja Miko Kailialan kanttimaali varmistivat, että päätöserään lähdettiin lukemissa 5-3.

Justus Kainulaisen maajoukkueuran avausmaali syntyi toisen ottelun toisessa erässä.

Mendelin pääsi yrittämään ottelun toista osumaansa rankkarista kolmannessa erässä, mutta maalia ei syntynyt. Suomi haki tasoitusta ponnekkaasti kolmannessa erässä, mutta Ruegger viimeisteli hattutemppunsa vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 48.48 ja peli oli 6-3. Suomelle avautui vain neljä sekuntia myöhemmin paikka tasoittaa rankkarista, mutta Pascal Meier veti pidemmän korren Peter Kotilaisen hyvästä yrityksestä huolimatta. Rankkarin näet alta.

Ajassa 56.29 Suomi nousi kahden maalin päähän, kun Kotilainen oivalsi laittaa nopean vapaalyönnin ylivoimalla, joka löysi vapaaksi jääneen Sami Johanssonin maalin kulmalta. Maaliseppo ei paikastaan epäonnistunut, mutta osuma jäi kamppailun viimeiseksi. Ottelun tehopelaajia olivat kolmesti maalannut Ruegger sekä 1+1 naulannut Johansson.

Jos joku ihmettelee otsikon ”jälleen”-sanaa, niin Suomi on nyt hävinnyt molemmat tänä vuonna pelaamansa ottelut Sveitsiä vastaan. Sen lisäksi joukkueet ovat kohdanneet viidesti vuoden 2016 MM-kisojen jälkeen ja Sveitsi on voittanut näistä otteluista kolme.

Maat ovat kohdanneet historian saatossa 71 kertaa ja Sveitsi on voittanut kamppailuista 12. Historian valossa Sveitsillä on siis meneillään sangen hyvä jakso Suomea vastaan. Vuosien 2003-06 välillä oli kuitenkin ajanjakso jolloin Suomi voitti kaksi peliä, kolme päättyi tasan ja Sveitsi veti pidemmän korren kolmesti.

Kapteeni Krister Savosen mietteitä ottelusta:

Ottelutilastot

24 comments

  1. Talvitien puolustussuoritukset kyllä c-junnutasoa! Ihmettelen, eikö Suomesta löydy parempia puolustajia, jotka osaisivat lukea peliä ja merkata miehiä. Ainakin tänään päätöntä ryntäilyä. Junkkarinen sijaiskärsijänä pakkiparina.

    Kapanen jopa yllättävän kypsä pakissa. Uskon paikkaan kisakoneessa nimenomaan pakkina.

    Suomen pelitapa tosin sen verta haastava, että huonona päivänä nukahdukset näkyy ja hyvä päivänä saattaa toimia unelman lailla!

  2. Videolinkki toimi hyvin. Sveitsin peli toimi hyvin lähes joka osa-alueella. Suomen peli ei oikein toiminut millään osa-alueella. Hmmm… Pistää kyllä pohdituttamaan ainakin hieman. Tämän päivän esityksellä Suomi olisi veikkaukseni mukaan hävinnyt Ruotsille n. 10-1.

  3. Yksinkertaisesti Sveitsi on parempi tällä hetkellä. Tiukkaa oli jo 2016. Sveitsi on kehittynyt paljon pallollisena. Se ratkaisee, koska he ovat selkeästi edellä fysiikassa. Jännää tulee kisoissa. Veikkaan jopa Sveitsiä mestariksi.

  4. Kainuulaisesta näki taas sen, että Suomessa on oikeasti taitoa nuorissa pelaajissa. Nyt taitaa vaan olla niin, että kisat on liian lähellä nuorentaa joukkuetta niin, että saataisiin paras joukkue kasaan. Sveitsi sen teki pari vuotta sitten, nyt saa mitä tilasi silloin. Tämä on tietenkin vain oma näkemykseni. 😉

  5. Ja toi fyysisyys. Välillä tuntuu, että muutamaa jengiä lukuunottamatta ei panosteta tuohon osa-alueeseen lähellekään tarpeeksi. Joku Lastikka onneksi poikkeus, pojan kantti lähtee kovaa ja pesee kaikissa testeissä muut!

  6. Miksi suomi pelasi ihan toista peliä sveitsiä kuin tsekkiä vastaan? Huomenna nähdään kunpi niistä on parempi! Voi olla että Tsekin fyysisyys ja pelinopeus on liikaa sveitsille… Nopeasti vilkaistuna tänään oli enempi vähempi neppailua jota ihmettelin. Taistelutahtoa ja asennetta ei ollut kuten yleensä. Ainoat onnistujat kuten yl. Kainulainen ja Lastikka. ja Puolustuksessa Talvitie, Stenfors ja Kapanen Muut teki enempi taidetta pelaamisesta…

  7. Jää nähtäväksi onko? Mutta Nykkyä haluttiin, kahdesta hyvästä mm-finaalista huolimatta, missä ekassa tehtiin maksimi ja tokassa reilusti yli. Unohdettu faktat, että Nykyn tulokset silloin kun materiaali hoitaa ”arkitekemisen” itsekseen, niinku oli 2010 luvun taitteessa. Silloin Järvet ja Forstenit ja Kohoset ja Rickiet hallitsi säbäkenttää, niinku clasu Suomessa tällä hetkellä. Posin kautta 3.sija tulee, oikea veikkaus 4.

  8. Nyt vaikka samanlainen rahoitus keräys maajoukkueeseen kuin Happee järjesti Mika Kohoselle ja Henri Johansson houkutella maajoukkueeseen?

  9. Ei säbään rahaa löydy Suomessa mistään, ei ole sponsori seksikäs laji.

  10. Myös Salinilla oli suuria vaikeuksia Sveitsin kanssa, ohi mentiin joka puolelta.

  11. Sveitsillä sekä hyökätessä että puolustaessa selkeämmät rakenteet (vastuut ja roolit pelaajien välillä). Tämän vuoksi kääntäminen oli todella nopeaa ensimmäisessä erässä. 5v5 HAHP -> tehdään 2010 luvulla todella vähän maaleja tiukoissa KV-peleissä. Avaus erässä Sveitsi rokotti Suomen virheistä. Valmennus sai varmasti hyvää dataa, kenen pää kestää tehdä järkeviä sekä joukkueelle edullisia ratkaisuja.
    Hienoa oli nähdä, että pelaaminen viisikko tasolla kypsyi ottelun edetessä.

  12. Suomi hävisi keskikentän 50/50 pomppupallojen häviämisiin,mistä tuli paljon ylivoimahyökkäyksiä omiin…

  13. Se on juuri näin että ei tähän lajiin löydy sponssirahaa pilvinpimein. Kohonen poikkeus kaikin puolin, näitä nuorempia ei kukaan lajin ulkopuolella edes tunne. Laji-ihmiset kusee nilkoilleen joka välissä itkemällä ja torppaamalla kaikki yritykset tehdä asioita isommin. Spv, clasu ja krp taitaa olla ainoita joilla ihan varteenotettavia sponsseja ja ehkä joku budjetti. Ssvllä oli kanssa vielä kun Kurren bisnekset pyöri ja silloinkin jengi haukkui kun rahalla mässää ja sitten ihmetellään kun jätkät lopettaa. Tätä menoa liiga ei tosta nouse mihinkään!

  14. Mikähän osalla vieläkin vaikea ymmärtää että Henri Johansson on kieltäytynyt majusta?

  15. Minua harmittaa ettei sponssirahaa lajille, mitä jos vaikka minä haluaisin alkaa pelaamaan ja moni niin toivoisi, mutta en voi tuon takia? Voisin minuakin joku luulla että olenko niin hyvä oikeasti vai enkö uskalla. Nuorena noin voi ajatellakin että pelaa hauskuudesta, mutta kun ikää pitää puntaroida asioita.

  16. Paljastetaan että silti vastaus kyllä hauskuus lajiin ratkaisee.

  17. Sponsorointia ei saada kun seura ihmiset on niin laiskoja suhteen. Aivan turha luulla, että rahaa tullaan tarjoamaan. Se vaatii kovaa duunia ja osaamista ja sitä ei tästä lajista löydy.

  18. No mutta luovutettiin osaamuuttamme paras altavastaaja säbäkoutsi Tsekkeihin, tulos tullaan näkemään joulukuussa. Ja kun ei maailmanmestareina saada sponsseja, niin miten nelosina?