Video: Loistokkaita oivalluksia – näin OLS iski tasoihin ja nappasi kauden avausvoiton

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuopion Welhot ja Oulun Luistinseura kohtasivat keskiviikkona miesten Salibandyliigan ottelussa ensiksi mainitun kotikentällä. OLS nappasi kauden avauspisteet voittamalla pelin Tatu Kiipelin jatkoaikamaalilla lukemin 7-6.

Ottelu oli niin sanotusti Welhojen hyppysissä vielä viimeiselle vitoselle lähdettäessä, kun joukkue johti 6-4. OLS pelasi lopussa useamman minuutin ilman maalivahtia ja ensimmäinen osuma syntyi ajassa 56.59 Tommi Wianderin lavasta. Ottelua oli jäljellä 41 sekuntia, kun Tuukka Kivioja yllätti Welhot-vahdin ”vanhanaikaisella” ja peli oli tasan. Molemmat maalit syntyivät ilman maalivahtia.

Wiander ansaitsee suitsutusta myös ottelun voittomaalista. Puolustaja vei kuopiolaispelaajaa niin sanotusti 100-0 keskialueella ennen kuin hän tarjoili Kiipelille loistopaikan ajassa 63.29, josta mies ei erehtynyt.

Oululaisten avainpelaajia olivat Antti Nieminen (2+1) sekä Kiipeli (1+2). Tasoituksen maalannut Kivioja osui pelissä kahdesti, ja maalit olivat miehen ensimmäisiä Salibandyliigassa. Kuopiolaisten Riku Tuononen ja Tero Korhonen jatkoivat vahvoja otteitaan iskemällä tehopisteet 2+1 mieheen.

OLS sai voitosta kaksi pistettä ja nousi sijalle 12 Salibandyliigassa. Welhot on aloittanut kautensa vahvasti ja on neljäntenä tällä hetkellä kerättyään neljästä pelistä seitsemän pistettä.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus: