Yle: 14-vuotias tyttö debytoi viikonloppuna C2-poikien SM-sarjassa

Ida Kattilakoski debytoi ensi kaudella C2-poikien SM-sarjassa. Kuvituskuva: Esa Takalo

Ida Kattilakoski debytoi ensi kaudella C2-poikien SM-sarjassa. Kuvituskuva: Esa Takalo

Yle uutisoi keskiviikkona kokkolalaisesta 14-vuotiaasta Ida Kattilakoskesta, joka debytoi tulevana viikonloppuna C2-poikien SM-sarjassa Nibacoksen paidassa.

Vuosien saatossa tyttöpelaajia on toki nähty aiemminkin poikien sarjoissa, mutta varsinkin SM-sarjoissa viime vuosina hyvin harvoin.

Ida Kattilakosken oma asenne on ainakin kunnossa.

– Jotkut vastustajat varmasti ajattelevat, että tuo on huono. Käytän sitä totta kai hyväkseni, Ida Kattilakoski sanoi Ylelle.

Joukkueen valmennuksen mukaan nuori puolustaja on Nibacoksen avainpelaajia.

– Idalla on todella hieno kehonhallinta. Se on niin, että pojat lentää, Ida ei. Ei ole ainakaan vielä pelkoa, että hän joutuisi fyysisesti alakynteen, Jan Salin ja Jussi Seppänen suitsuttivat.

Vanhemmat eli Jarmo ja Kristiina Kattilakoski kertoivat artikkelissa, että ongelmia poikajoukkueeseen integroitumisessa ei ole ollut. Ida Kattilakoski on edustanut koko ikänsä poikien joukkuetta.

– Ida meni 6-vuotiaana naapuruston pikkupoikien mukana, koska Kokkolassa ei ollut silloin tarjolla tyttöjoukkuetta, isä kertoi.

Salibandyliiton kehityspäällikkö Kim Sällström sanoi artikkelissa, että samanikäisten poikien peli on vauhdikkaampaa ja keskimäärin taitavampaa kuin samanikäisillä tytöillä. Sällström näkee, että poikien peleissä pärjäävällä tytöllä on hyvät edellytykset mennä pitkälle lajissa.

– Jos lahjakas tyttö pärjää poikien kanssa, hän kehittyy huomattavasti enemmän kuin jos pelaisi tyttöjoukkueessa. Jos pystyy osallistuvaan peliin ja tuottaa peliä, silloin kehitys on tosi nopeaa, Sällström tiesi.

Nibacos aloittaa kautensa lauantaina kotipelillä Oilersia vastaan.

Lue koko artikkeli Ylen sivuilta