Yllätystulos Turusta – Puustisen jatkoaikamaali ratkaisi voiton Kooveelle

Samuli Salomaa oli Kooveen hahmoja, kun joukkue kaatoi TPS:n Turussa. Arkistokuva: Esa Takalo

TPS ja Koovee kohtasivat keskiviikkona miesten Salibandyliigan kamppailussa Turun Kupittaan palloiluhallissa. Koovee haki Turusta sinnikkään iltapuhteen päätteeksi 7-6-jatkoaikavoiton.

Avauserässä maalinteossa onnistui ainoastaan kotijoukkue, kun Juho Sorri osui kolmen minuutin pelin jälkeen. Toiseen erään Koovee sai hyvän alun Samuli Salomaan tasoitusmaalilla vain 20 sekunnin jälkeen. Erän avauskympillä Eero Jalo ja Janne Hoikkanen (2) sekä Kooveen Petteri Puustinen onnistuivat maalinteossa.

Koovee ei kahden maalin takaa-ajosta lannistunut, vaan Samuli Segerman ja Teemu Suomalainen toivat Kooveen tasoihin. Toisen erän loppuminuuteilla Koovee sai ylivoiman, mutta maalinteon makuun pääsikin TPS, kun Jalo iski alivoimalla turkulaiset takaisin johtoon 12 sekuntia ennen erätaukoa. Kooveen tehokkuudesta kertoi se, että kahden erän jälkeen Olli Kuismalla oli vain yksi torjunta, ja peli oli 5-4.

Kolmatta erää oli pelattu 5.14, kun Jasse Kuusisto karkasi läpi TPS:n keskialueen menetyksen jälkeen ja ujutti pallon etukulmasta maaliin. Sekunti ennen viimeistä kymppiä Mikko Hautaniemen kauden ensimmäinen maali näki päivänvalon ja TPS oli jälleen johtoasemassa.

Ajassa 53.40 TPS-puolustaja Janne Nurmisen nukahdus pallon kanssa kostautui pahemman kerran. Salomaa oli kärppänä paikalla ja veivaili Kooveen jälleen tasoihin. TPS haki voittomaalia vimmatusti vielä ottelun lopussa, mutta Koovee kesti paineen, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaikaa oli pelattu 1.26, kun Puustisen laukaus ratkaisi voiton Kooveelle. Tamperelaisten tehopelaajia olivat Salomaa (2+1), Segerman (1+1) ja kahdesti maalannut Puustinen. Tamperelaisten viimeistelyvarmuutta kuvasi myös se, että Kuismalle kertyi vain neljä torjuntaa ottelussa. Turkulaisten hahmoja olivat avauspelin tapaan Jalo (2+1) ja Hoikkanen (2+1). Ottelua seurasi komea yleisömäärä, sillä paikalla oli 1394 silmäparia.

Sarjan tyvipäähän ennakoidulle Kooveelle päänahka oli makoisa, sillä TPS:aa on pidetty yhtenä sarjan ennakkosuosikeista. Koovee sai voitosta kaksi pistettä ja on kahdeksantena. TPS keräsi pisteen varsinaisen peliajan tasapelistä ja johtaa neljä pistettä keränneenä sarjaa.