Happee kukisti Kooveen niukasti Tampereella – Manninen ratkaisevassa roolissa

Jami Manninen oli hyvässä vireessä Kooveeta vastaan. Kuva: Esa Jokinen

Tampereen Koovee ja Jyväskylän Happee kohtasivat maanantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Tampereella. Happee voitti kamppailun maalein 5-4.

Ensimmäinen erä oli perin tasainen. Happee hallitsi enemmän pallollista peliä ja loi enemmän paikkoja, mutta Kooveellakin oli saumansa. Lassi Kotovaara sai jäähyn erän viimeisellä sekunnilla, joten Koovee pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Avausmaali syntyi vain 20 sekunnin pelin jälkeen toisessa erässä, kun Samuli Salomaa tälläsi pallon komeasti Happeen maalin kattoon. Happeen avausmaali syntyi myös ylivoimalla, kun Jami Mannisen laukaus painui verkkoon kimmokkeiden kautta. Pari minuuttia myöhemmin niin sanottu oma koira puraisi, kun Mikko Immonen iski maalin kasvattiseuraansa vastaan ja Happee johti 2-1.

Erän viimeisillä minuuteilla Koovee pääsi ylivoimalle. Salomaa osui jälleen, kun Peter Kotilaisen jäähy ehti olla voimassa vain kahdeksan sekuntia. Happee mylläsi toisessa erässä peliä vahvasti Kooveen päädyssä ja Tomi Aaltonen joutui venymään yhdeksän kudin tielle.

Koovee sai hyvän alun myös kolmanteen erään. Atte Mäkelä teki erinomaisen esityön Teemu Suomalaiselle, joka tälläsi pallon vieraiden verkkoon ajassa 41.41. Kun erää oli pelattu 3.05 Happee huijasi Kooveeta kulmavaparissa ja Peter Kotilainen naulasi vieraat tasatulokseen.

Ennen viimeistä kymppiä Happee pääsi melko erikoisesta tilanteesta ylivoimalle ja muuan Mika Kohonen esitteli jälleen hurjaa lyöntilaukaustaan. Kohonen lämäsi kaukaa kuten lauantaina SPV:tä vastaan, ja pallo heilahti vastustamattomasti Aaltosen selän taakse ajassa 49.07.

Happeen viides maali syntyi Mannisen komean yksilösuoritteen kautta. Kapteeni nousi omalta alueelta ja latasi pallon komeasti Koovee-maalin takayläkulmaan. Juuri ennen viimeistä vitosta Koovee sai hyvän sauman kavennukseen, kun Happeelle tuomittiin kahden minuutin jäähy. Koovee sai ylivoiman alkuun pari hyvää paikkaan, mutta hölmöili toisella minuutilla ottamalla jäähyn, kun joukkueella oli liikaa pelaajia kentällä.

Koovee haki tasoitusta rohkeasti ja otti maalivahdin pois 4 vs. 4-pelin yhteydessä. Salomaa tälläsi ottelun kolmannen osumansa ajassa 57.14 Kooveen pelatessa alivoimalla ilman maalivahtia. Koovee kesti alivoimatilanteen, joten kahdelle viimeiselle minuutille mentäessä tilanne oli 5-4 Happeen hyväksi. Koovee mylläsi lopussa ilman maalivahtia, mutta Happee piti johtonsa loppuun saakka.

Happeen tehomies oli 2+1 naulannut Manninen ja Kooveen pisteonnistuja oli kolmesti verkkoa pöllyttänyt Salomaa. Yhdeksästä maalista neljä syntyi ylivoimalla ja yksi alivoimalla ilman maalivahtia, joten erikoistilanteilla oli merkitystä ottelussa.

Voitto nosti Happeen ErVin ohi viidenneksi. Koovee on voittanut vain kaksi peliä ensimmäisestä kahdeksasta ja se on kärsinyt muutamia niukkoja tappioita. Joukkue jäi maajoukkuetauolle sijalta 12.