Kansainväliseen salibandyyn tulossa isoja muutoksia? Peliaikaa ja pelaajamäärää aiotaan vähentää

Supistuuko kansainvälisten pelien rosteri? Nähdäänkö penkillä jatkossa vähemmän pelaajia? Kuvituskuva: Mika Hilska.

Supistuuko kansainvälisten pelien rosteri? Nähdäänkö penkillä jatkossa vähemmän pelaajia? Kuvituskuva: Mika Hilska.

Salibandyn kansainvälisissä peleissä saatetaan jatkossa nähdä varsin mullistavia sääntöuudistuksia.

Kansainvälisen salibandyliiton eli IFF:n hallituksen kokouksessa nostettiin syyskuun alussa varsin merkittäviä uudistusehdotuksia lajin tulevaisuutta ajatellen. Muutokset liittyvät peliaikaan ja pelaajien määrään ottelussa, joista saatiin esimakua jo kesän 2017 World Gameseissa.

Kansainvälinen liitto on tehnyt jäsenmailleen ”Future of Floorball” -kyselyn, jonka pohjalta tehty ehdotus pitää sisällään monia uudistuksia koskien kaikkia IFF:n kilpailuja. Käytännössä siis kaikkia virallisia kansainvälisiä otteluita. Kyselyyn vastasi 31 täysimääräistä IFF:n jäsenmaata.

Aikuisten MM-kilpailut pelattaisiin ehdotuksen mukaan jatkossa 20 joukkueen kesken. Joukkuekoko olisi viisitoista pelaajaa ja kolme toimihenkilöä. Viisitoista pelaajaa sisältäisivät siis niin kenttäpelaajat kuin maalivahditkin. Peliaika olisi jatkossa 3×15 minuuttia tehokasta peliaikaa kymmenen minuutin erätauoilla.

Pöytäkirjan mukaan Suomen salibandyliitto oli kokouksen osanottajista ainoa, joka vastusti uudistuksia vahvasti.

Uudistusten olisi määrä astua voimaan vuoden 2021, mikäli asian suhteen edetään ja ehdotus menee läpi. Asiaa käsitellään vielä tämän vuoden aikana IFF:n yleiskokouksessa, joka järjestetään Prahan MM-kisojen aikaan.

IFF:n kokouspöytäkirja