Karjalainen: Historiallinen tilanne – salibandylla on enemmän lisenssipelaajia kuin jääkiekolla

Karjalaisen mukaan salibandylla on enemmän lisenssipelaajia kuin jääkiekolla. Kuvivtuskuva: Salibandyliitto

Karjalaisen mukaan salibandylla on enemmän lisenssipelaajia kuin jääkiekolla. Kuvituskuva: Salibandyliitto

Sanomalehti Karjalainen kertoi tiistaina julkaistussa artikkelissaan mielenkiintoisia tietoja eri lajien lisenssipelaajien määrästä ja kehityksestä. Artikkelin kainalojutun perusteella salibandylla on enemmän lisenssipelaajia kuin jääkiekolla.

Karjalainen oli selvittänyt tarkemmin, että miten eri liitot laskevat ja ilmoittavat omat lisenssimääränsä. Jääkiekolla oli artikkelin mukaan kolmanneksi eniten lisenssin ostaneita eli 73 375, ja salibandylla neljänneksi eniten eli 69 080.

Jääkiekon luvussa oli kuitenkin jopa 9640 sellaista lisenssin hankkinutta, jotka eivät ole pelaajia. Jääkiekon kohdalla tuohon lukuun sisältyvät muun muassa tuomarit ja toimihenkilöt. Jääkiekossa varsinkin lisenssin omistavien toimihenkilöiden määrä on selkeästi suurempi kuin salibandyssa.

Salibandyliiton viestintäpäällikkö Jussi Ojala kertoikin samassa jutussa, että myös salibandy on laskenut tuomareita ja toimitsijoita mukaan, mutta niiden määrä on vain noin 3000. Täten salibandylla on noin 66 000 lisenssipelaajaa, mikä on muutama tuhat enemmän kuin jääkiekolla.

– Pyrimme laskemaan ja kasvattamaan pelipasseja koko jääkiekkoperheen osalta. Meillä malli on ollut pitkään tämä ja on varmaan jatkossakin. Jokainen laji tekee laskennan omalla tavallaan, Jääkiekkoliiton talouspäällikkö Jaakko Luumi kommentoi lehdelle.

Artikkelin perusteella lisenssimäärien ykkönen on jalkapallo (140 104) ja kakkonen golf (138 955). Artikkelista voi päätellä, että salibandy on lisenssipelaajien määrällä mitattuna kolmanneksi suosituin laji Suomessa, ja ohitti sen perusteella jääkiekon nyt ensimmäistä kertaa. Toki jääkiekon laskutavan perusteella salibandy on saattanut olla edellä jo aiemmin.

Huom. Pääjuttu maksumuurin takana, mutta kainaloartikkeli on luettavissa vapaasti.