Karjalainen: Salibandyssa pelataan EM-kullasta vuodesta 2023 lähtien?

Suomi ja Ruotsi ovat voittaneet tähän mennessä jaetut salibandyn EM-kultamitalit. Kuva: Mika Hilska

Suomi ja Ruotsi ovat voittaneet tähän mennessä jaetut salibandyn EM-kultamitalit. Kuva: Mika Hilska

Salibandyn suurmaat Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki ovat ehdottaneet, että lajissa ruvettaisiin pelaamaan EM-kilpailuja vuodesta 2023 lähtien, kertoo sanomalehti Karjalainen.

EM-kisoissa mukana olisi kahdeksan maata, joista yksi olisi kisojen järjestäjämaa, ja loput seitsemän lajin top 7- maita. Kisat pelattaisiin joka toinen vuosi tammi-helmikuussa, joten naisille ja miehille kertyisi yhdet arvokisat vuotta kohden. EM-kisat korvaisivat kovemmilta mailta MM-karsinnat.

– Neljä maata teki asiasta IFF:lle aloitteen. He kokevat, että jos MM-kisoja järjestetään jatkossa Euroopan ulkopuolella, niin on tärkeää saada lisää merkityksellisiä kansainvälisiä pelejä omaan maahan. Jos kiertoa miettii, niin nykyisellä systeemillä esimerkiksi miesten MM-kisat tulevat maille järjestettäväksi noin 10-12 vuoden aikavälillä, joten se on yksi peruste.

– Toinen juttu on se isommat maat kokevat, että MM-karsinnat eivät anna mitään. Olemme rakentaneet yhteistyössä mallin, jonka pohjalta on esittää ehdotus joulukuun yleiskokouksessa. Valmistelua jatketaan edelleen, ja toteutuessaan tuo vaatii useampia sääntö- ja muita muutoksia, IFF:n pääsihteeri John Liljelund kertoi Pääkallo.fi:lle.

Salibandyssa on pelattu EM-kisat vuosina 1994 ja 1995. Suomi juhli miesten EM-kultaa keväällä 1995, ja Ruotsi vei mestaruudet miesten kisoissa 1994 ja naisten kisoissa 1995. EM-kisojen kohtalosta päätetään joulukuun MM-kisojen IFF:n yleiskokouksen yhteydessä.