Koovee rankkareilla etevämpi kuin OLS – katso sunnuntain salibandytulokset

Koovee haki tärkeät pisteet Oulusta. Arkistokuva: Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigassa pelattiin tänään kolme ottelua. Oulussa kohtasivat sarjan häntäpäähän veikkaillut OLS ja Koovee. 3-2 -voiton nappasi lopulta rankkareiden jälkeen Koovee.

Ottelu oli todella tasaista puurtamista kahden ensimmäisen erän osalta. Ensimmäisen 40 minuutin aikana ei maaleja nähty lainkaan. Ei vaikka molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan muutamaan otteseen ylivoimapelaamistakin. Kahden erän jälkeen sekä OLS-vahti Hannu Koivistolla, että Koovee-torjuja Tomi Aaltosella oli 16 torjuntaa tilillään ja molempien otteet olivat varsin vakuuttavia.

Kolmannen erän alkuun Koovee tuli ryminällä. Ensimmäisten kahden ja puolen minuutin aikan Lauri Alkki ja Samu Saari veivät vieraat jo kahden maalin johtoon. Ajassa 43:13 Kooveen Tuomas Aho pääsi kokeilemaan rankkarista, mutta Koivisto maalilla veti pidemmän korren.

Tästä vain reipas minuutti myöhemmin Petri Rantala laittoi pallon pelinkäännön jälkeen yläkulmaan ja kavensi. Tatu Kiipeli onnistui tasoituksessaan Olli Wikstedtin rouhittua pallon hänelle maalin edessä ajassa 48:45.

Ratkaisua haettiin lopulta rankkarikisasta jatkoajan oltua maaliton. Ratkaisijaksi nousi Teemu Suomalainen, joka onnistui kuuteen kierrokseen venyneessä kilvassa kahdesti. OLSilta onnistui ainoastaan Tuukka Kivioja kertaalleen.

Maalivahdit olivat myös rankkarikisassa erinomaisessa iskussa. Kooveen Aaltoselle merkattiin ottelussa kokonaisuudessaan 25 torjuntaa ja OLS:n Koivistolle puolestaan 24 torjuntaa.

Päivän muissa otteluissa voittoihin ylsivät LASBin maalein 6-5 kaatanut Happee, sekä lukemin 9-2 Karhut kellistänyt Classic. Happeen tehoniekkoina toimivat Peter Kotilainen pistein 1+2 ja Paul Kotilainen kahdella osumallaan. Classicin ykköspyssy oli hirmupisteet 3+3 takonut Eemeli Salin.