Liigat

KrP:lle kolmas perättäinen voitto paikallispelistä – neljän pisteen Rantala ottelun hahmo

11.10.
2018
Liigat

Joona Rantala oli paikallispelin hahmo, kun KrP kaatoi Kooveen Raholassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Nokian KrP ja Tampereen Koovee kohtasivat torstaina paikallispelissä Tampereen Raholassa. KrP oli ottelussa parempi ja vei voiton lukemin 8-2.

KrP sai otteluun vahvan alun, kun hurjassa vireessä oleva Henri Johansson hiipi hyvään tekopaikkaan, johon Morics Krumins tarjoili nappisyötön. Maaliruisku ei luonnollisesti erehtynyt paikastaan ja KrP pääsi johtoon jo 11 sekunnin pelin jälkeen.

KrP jatkoi vahvaa peliotettaan, vaikka Kooveellakin oli omat maalisaumansa. Ajassa 12.12 KrP iski jälleen, kun Joona Rantala vastaanotti Matti Koskelan pitkän poikittaissyötön ja viimeisteli tyylikkäästi 2-0-osuman.

KrP pyrki pelaamaan lennokkaamman alun jälkeen maltillisesti ensimmäisessä erässä, pelasi pidempien hyökkäysten kautta ja prässäsi melko matalalta. Koovee pyrki paikoin nopeisiin vastaiskuihin, mutta hyviä paikkoja siunaantui erän alun jälkeen lopulta vähän. Erää voi luonnehtia monilta osin melko tasaiseksi, vaikka KrP peliä hieman hallitsi ja iski erän molemmat osumat.

KrP:n kolmas maali syntyi ajassa 27.46 terävän vastahyökkäyksen päätteeksi. Jere Oksanen oli jäänyt maalille nokikkain Koovee-vahdin kanssa ja mies viimeisteli varmasti hyvästä paikasta. Ajassa 28.29 Koovee-puolustaja Matias Lintula torppasi Johanssonin siten, että mies laitettiin viiden minuutin istunnolle.

Koovee onnistui alivoimapelissään hyvin melko pitkään, kunnes Rantala iski pallon sisään maalin edustalta ajassa 31.46. Rantalan ottelun kolmas syntyi 18 sekuntia ennen jäähyn päättymistä ja KrP johti peliä jo 5-0. Koovee sai maalihanat auki, kun pelikello näytti 37.50. Maalin iski Lauri Alkki, jolla oli loistopaikka jo edellisessä vaihdossa.

Toinen erä oli molemmilta joukkueilta hieman sekavampi ja varsinkin pitkä jäähy sekoitti Kooveen peliä. Erän loppua kohden tamperelaisryhmä kuitenkin kohensi otteitaan, mutta KrP oli erässä vahvempi osapuoli ja puolusti mallikkaasti.

Koovee sai kolmoserän alussa sauman maalintekoon ylivoiman muodossa, mutta ei onnistunut. Vajaa kymmenen minuuttia edellisestä vieraiden osumasta Teemu Suomalainen naulasi pallon verkkoon Atte Mäkelän hyvästä syötöstä. Tuosta maalista kului vain 35 sekuntia, kun Oksanen toi vikkelästi pallon toiseen päätyyn ja tarjoili Joonatan Kovaselle loistopaikan. Kovanen pääsi puuttaamaan lähes tyhjään maaliin liigauransa avausmaalin pelikellon näyttäessa 47.48.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Rantala tarjoili vetopaikan Johanssonille, joka latasi pallon hiukan onnekkaasti verkkoon ja KrP pääsi 7-2-johtoon. Koovee sai paikan vielä ylivoimalla, mutta KrP kesti kaksiminuuttisen. Loppuminuuteilla KrP:n Krumins tarjoili pitkän juoksun päätteeksi paikan Joni Henttoselle, joka iski vielä 8-2-maalin.

Kolmas erä oli enemmän päästä päähän ravia kuin kaksi ensimmäistä, mutta KrP piti oman päänsä sangen hyvin ja oli kokonaisuudessaan ottelussa selkeästi parempi osapuoli. Koovee-ottelu oli nokialaisten selkeästi parasta antia tällä kaudella ja se näkyi myös siinä, että puolustuspeli toimi aiempaa vahvemmin.

Nokialaisten ykkösviisikko oli jälleen hyvässä iskussa ja sen ykköstehomiehenä hääri 3+1 naulannut Rantala. Muita pisteonnistujia olivat Johansson (2+0), Oksanen (1+1), Kovanen (1+1), Krumins (0+2) ja Koskela (0+2).

Voitto oli KrP:n kolmas perättäinen liigassa. Alati otteitaan parantanut ryhmä on nyt voittanut kolme peliä putkeen neljän alkukauden tappion jatkeeksi. KrP nousi sarjataulukon seitsemänneksi. Koovee on sarjataulukon kolmanneksi viimeisenä sijalla 12.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen