Kuopiossa nähtiin tyrmäys – LASBille kauden toinen voitto murskalukemin

LASB juhli tiistaina kolmen pisteen ryöstösaalista selvin numeroin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tiistain ainoa pääsarjaottelu pelattiin Kuopiossa, kun SB Welhot isännöi LASBia miesten Salibandyliigassa. LASB oli suvereeni ja ryöväsi pisteet 2–9-numeroin.

Ensimmäisessä erässä vierasjoukkue latoi kolme maalia. Toisessa erässä Welhojen verkko heilui yhtä monesti uudestaan, ja lukemat olivat 40 minuutin jälkeen jo 0–6.

Eikä päätöseräkään alkanut kuopiolaisten toivomalla tavalla. Tilanne muuttui 0–8:aan Tuure Ailion ja Rasmus Kainulaisen osumilla.

Vasta ajassa 46.13 Riku Tuononen pääsi rikkomaan Welhojen kuparisen.

Lopusta ei kuitenkaan saatu enää suurta draamaa aikaiseksi. Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen, ja pisteet matkasivat Lahteen.

LASBin tehokkaimpina Kuopiossa olivat Rasmus Kainulainen ja Perttu Koljonen, jotka iskivät tehot 1+2 mieheen. Joonatan Surakka viimeisteli reikäpallon verkkoon kahdesti.

Salibandyselostaja Tuomo Reponen tviittasi ottelun jälkeen, että Kainulaisen pisteputki on nyt 17 ottelun mittainen ja samalla Salibandyliigan pisin aktiivinen pisteputki.

Voitto oli LASBille kauden toinen, ja sen sijoitus on 11:s. Welhot on pisteen edellä kahdeksantena.