Nämä veljekset ovat tehneet yli 2800 pistettä – tänään ensikohtaaminen Salibandyliigassa

Kohoset kohtaavat tänään ensi kertaa Salibandyliigassa toisensa. Kuvat: Esa Takalo & Juha Käenmäki.

Kohoset kohtaavat tänään ensi kertaa Salibandyliigassa toisensa. Kuvat: Esa Takalo & Juha Käenmäki.

Suomalaisen salibandyn tunnetuin veljespari Mika ja Mikko Kohonen kohtaa tänään ensi kertaa miesten Salibandyliigassa toisensa.

Samassa joukkueessa veljesduo on pelannut Salibandyliigassa aiemminkin, mutta tämä on ensimmäinen kohtaaminen vastustajina. Tällä kaudella Mika, 41, edustaa siis veljesten kasvattajaseura Happeeta ja Mikko, 39, Seinäjoen Peliveljiä.

Toisiaan vastaan herrat eivät ole virallisissa peleissä päässeet vääntämään aiemmin kuin Champions Cupissa 2012. Tuolloin Mikan edustama Storvreta oli parempi maalein 9-8.

Molempien pelaajien uratilastot ovat hurjaa luettavaa. Mika on pelannut urallaan 17 kautta Ruotsin pääsarja SSL:ssa ja nyt meneillään on kahdeksas kausi kotoisessa Salibandyliigassa. Ruotsissa Kohonen on pelannut Balrogin, Storvretan ja Helsingborgin riveissä. Suomessa hän on edustanut Happeeta ja SPV:tä.

Lisäksi maajoukkuepaita on nähty vanhemman Kohosen päällä 185 kertaa. Viisi kertaa maailman parhaaksikin valittu pelaaja on tehnyt näissä kaikissa peleissä yhteensä ällistyttävät 1713 pistettä.

Mikolla on puolestaan meneillään 22. kausi miesten Salibandyliigassa. Kymmenen ensimmäistä kautta kuluivat Happeessa ja alkanut kausi on jo kahdestoista SPV:ssä.

Maajoukkueessa on syntynyt 83 ottelussa 68 tehopistettä. Kaikkiaan Mikko on iskenyt urallaan Salibandyliigan runkosarja ja pudotuspelit, sekä maaottelut yhteen laskettuna 1088 tehopistettä.

Kun Kohosten pisteet lasketaan yhteen, kohtaa tänään kentällä kaksikko, joka on tehnyt urallaan yhteensä yli 2800 tehopistettä.

Veljesten historiallinen ensimmäinen kohtaaminen Suomen Salibandyliigassa alkaa tänään lauantaina kello 18:30. Ottelun lähettää Ruutu+. Ottelu pelataan Jyväskylän Happeen kotikentällä.