Maajoukkueet

Neljän vuoden jatkosopimus – ruotsalaisvalmentaja jatkaa Sveitsin peräsimessä

12.10.
2018
Maajoukkueet

David Jansson jatkaa Sveitsin maajoukkueen pääluotsina aina vuoteen 2023 asti. Kuva: IFF

Alkuvuodesta 2015 Sveitsin miesten salibandymaajoukkuetta valmentanut ruotsalainen David Jansson on tehnyt neljän vuoden jatkosopimuksen maan kanssa, kertoo Unihockey.ch.

Sopimuksen jatkaminen tarkoittaa sitä, että Jansson jatkaa Sveitsin peräsimessä aina vuoteen 2023 asti. Jansson valittiin pestiin Petteri Nykyn päävalmennuspestin jälken.

– Halusimme näyttää selkeän signaalin, että meillä on suuresti luottoa hänen työpanokseensa, Sveitsin liiton Remo Manser sanaili sveitsiläissivustolla.

Syytä luottoon onkin, sillä Janssonin aikakaudella tulokset ovat olleet hyviä ja nousujohteisia. Vuoden 2016 MM-kisoissa Sveitsi ylsi pronssille Suomen ja Ruotsin jälkeen. Vuoden 2017 World Games-turnauksessa Sveitsi pudotti Suomen finaalista ja pisti Ruotsin todella tiukille finaalissa.

Samana syksynä Sveitsi kaatoi ensimmäisen kerran historiansa aikana Ruotsin. Suomea vastaan tulokset ovat olleet hyvä, sillä viime MM-kisojen jälkeen Sveitsi ja Suomi ovat kohdanneet viidesti, ja Sveitsi on ollut etevämpi kolme kertaa.

Unihockey.ch:n uutinen

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen