Juniorit

Pääkallo.fi ja NHL-pelaajien tukema videopalvelu Gamesaver yhteistyöhön: ”Visiona maailman paras junioriurheilun videomedia”

01.10.
2018
Juniorit

Kuva: Kuvakaappaus Gamesaverin trailerista

Salibandysivusto Pääkallo.fi ja uusi videopalvelu Gamesaver tekevät tulevaisuudessa yhteistyötä salibandyn saralla. Gamesaverin pääfokus on junioriurheilussa, mutta yhteistyötä tullaan tekemään myös aikuissalibandyn suhteen.

Gamesaverin perustaja on Vellu Maurola, joka sai idean palvelusta oman käytännön ongelman kautta. Levylassena maailmaa pseudonyymillä DJ Slow kiertävä Maurola huomasi, että omien lasten pelien seuraaminen ulkomailla oli mahdoton tehtävä.

– Gamesaverin alkuperäinen idea syntyi jo vuonna 2012, kun olin pitkällä DJ-kiertueella Hong Kongissa. Muutaman viikon reissauksen jälkeen koti-ikävää potien tajusin, että omilla pojilla on pelit tulevana viikonloppuna, ja minä olen toisella puolella maailmaa. Olisin maksanut mitä vain, että olisin nähnyt ne pelit, ja silloin päätin että tällainen palvelu pitää kehittää, Maurola avaa alkuperäistä sytykettä idealleen.

Ideana on se, että salibandyn ja esimerkiksi jääkiekon junioriotteluita lähetetään Gamesaver-palvelun kautta suorina lähetyksinä. Palvelun tilaaja pääsee käsiksi kaikkeen Gamesaverin tarjoamaan materiaaliin maksaessaan kuukausihinnan, jota ei ole vielä tarkkaan määritelty. Summa ei tule kuitenkaan olemaan paljoa yli yhden käden sormilla laskettavan euromäärän.

Tarkoituksena on, että seurat voivat lähettää otteluita pelkän älypuhelimen avulla helposti. Kuvaaja tarvitsee Androidilla- tai iOS-järjestelmällä toimivan älypuhelimen, 4G- tai WIFI-yhteyden ja jalustan puhelimelle, jollei käyttäjän käsi ole erityisen vakaa. Gamesaverin applikaatio on jo tarjolla iOS-käyttäjille, ja Androidille se julkaistaan myöhemmin tällä viikolla.

– Suurin ero olemassa oleviin palveluihin on se, että Gamesaver on kokonaisvaltainen videomedia ennemminkin kuin pelkkä striimauspalvelu. Pelit voi katsoa livenä, mutta kaikki pelit tallentuvat myös palveluun, jolloin niihin voi palata koska vaan. Otteluiden lisäksi meillä on viikottaista lajiin liittyvää videosisältöä, kuten Vilttiketju, joka on juniorisalibandyn erikoisohjelma, jossa käsitellään A-, B- ja C-poikien SM-sarjoja sekä muita lajiin liittyviä ajankohtaisia aiheita (muun muassa sääntömuutokset, FBA).

– Lisäksi jo tässä testivaiheessa meillä on livestriimeissä aktiivinen tulostaulu, live chat, kommentointimahdollisuus ja kannustusemojit käytössä. Tulevaisuudessa joukkueilla on mahdollisuus tienata palvelun avulla, myymällä esimerkiksi kausi- tai pelikohtaisia mainoksia sponsoreille. Palvelua kehitetään koko ajan liittojen, seurojen, joukkueiden ja käyttäjien toimesta, eli rakkaudesta lajiin, Maurola kertoo.

Vilttiketjun traileri:

Miksi sitten juuri salibandy on niin vahvasti mukana valikoimassa?

– Salibandy sai kunnian olla ensimmäinen laji Gamesaverin tarjonnassa ihan itsekkäistä syistä. Omat pojat pelaavat salibandya ja sitä kautta laji oli tuttu.

– Lisäksi se on ollut meille hyvä laji testata erilaisia kuvaukseen ja tekniikkaan liittyviä asioita, koska oikeastaan yksikään halli tai areena ei ole samanlainen, ja kuvausolosuhteet vaihtelevat sen johdosta hyvinkin paljon. Teimme keväällä ns. Proof of Concept -testauksen ja saimme todella paljon hyvää palautetta. Saimme myös vahvistuksen että tällaiselle palvelulle on todellinen tarve, Maurola vakuuttaa.

Alussa mainittiin, että yhteistyötä tulee olemaan myös Pääkallo.fi:n kanssa. Ainakin alkuun on tarkoitus, että Pääkallo.fi jakaa osan Gamesaverin tuottamasta junioriurheiluun sisällöstä. Tulevaisuudessa on kuitenkin ajatuksena, että Pääkallo.fi ja Gamesaver tuottavat omaa videosisältöä, jossa pääpaino on pääsarjatason salibandyssa.

– Pääkallon ja Gamesaverin yhteistyö on erittäin kiinnostava ja luonnollinen jatkumo juniorisalibandyn eteenpäinviemiseksi Suomessa. Pääkallo on tehnyt ansiokasta työtä Salibandyn eteen jo vuosia ja tämän yhteistyön avulla saamme myös juniorisalibandyn hyvin näkyville. Uskon että saamme vietyä lajia joka tasolla eteenpäin, ja luotua paremmat edellytykset harrastaa, kilpailla ja seurata lajia, Maurola suitsuttaa.

Gamesaver on vakuuttanut konseptillaan esimerkiksi kymmeniä huipputason entisiä tai nykyisiä suomalaisia NHL-jääkiekkoilijoita, jotka ovat lähteneet tukemaan palvelua. Mainittakoon heistä ainakin Teemu Selänne, Patrik Laine sekä Mikael Granlund.

Maurolan ja Gamesaverin tavoitteet ovat sangen korkealla.

– Visona meillä on tehdä Gamesaverista maailman paras junioriurheilun videomedia. Meillä on paljon ajatuksia miten palvelua kehitetään jatkossa mutta tässä vaiheessa tärkeintä on aito käyttäjäpalaute. Siksi rohkaisenkin kokeilemaan Gamesaveria jo tässä vaiheessa, ja antamaan meille palautetta.

– Vaikka olemmekin vielä alkuvaiheessa, niin tällä hetkellä suunnittelupöydällä on muun muassa videovalmennustyökalu, jonka avulla valmentajat voivat tehdä helposti klippejä, piirtää kuvan päälle halutut kuviot ja lähettää ne pelaajille katsottaviksi. Suunnitteilla on myöskin monikamera- ja 360-kameratuki, pelaajadatan analysointityökalut, automaattiset maalieditoinnit, ja niin edelleen. Palvelu on rakennettu ketteräksi juuri sen takia, että siihen voidaan lisätä toimintoja helposti ja nopeallakin aikataululla, Maurola päättää.

Gamesaverin traileri:

Gamesaverin kotisivu

Kyseessä on kaupallinen yhteistyö.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen